Aurelie Baumel/MSF

Vi hjælper Frankrig med at begrænse coronavirus

Risikoen for at blive smittet med coronavirus (COVID-19) er stor for hjemløse og uledsagede mindreårige. Vi hjælper med at håndtere udbruddet blandt sårbare grupper i Paris.

Læger uden Grænser (MSF) hjælper i Frankrig med at begrænse smitte og med behandling af af coronavirus (COVID-19)
Mennesker, der lever på gaden og under kummerlige forhold har større risiko for at blive smittet med coronavirus (COVID-19). Derfor hjælper vi i Frankrig med at finde smittede blandt udsatte og behandle dem.

Vi begynder i denne uge at hjælpe de franske sundhedsmyndigheder med at finde og hjælpe mennesker, der er smittet med coronavirus (COVID-19) blandt de mest udsatte og sårbare grupper i Paris og omegn. Vores samarbejde med de franske myndigheder skal styrke den franske indsats i forhold til at forebygge smitte og at behandle allerede smittede mennesker.

Mennesker, der lever under sårbare forhold, såsom flygtninge og migranter, hjemløse og uledsagede mindreårige, der lever på gaden, er særligt udsatte for udbruddet af coronavirus.

Dårlige forhold spreder COVID-19

Uanset om de bor under dårlige forhold eller i overbefolkede lejre, så øger den slags uhygiejniske forhold risikoen for, at smitten spredes, da det er mennesker, der ikke har adgang til sundhedssystemet. Nogle har i forvejen ofte et dårligt helbred på grund af de usle vilkår, de lever under.

”Vi er særligt bekymrede for, hvad der skal ske med de mennesker, hvis liv i forvejen er usikre. Hvis ikke der bliver gjort noget for at finde og isolere de smittede, så risikerer vi, at smitten meget hurtigt spreder sig mellem dem,” fortæller Pierre Mendiharat, der er Læger uden Grænsers operative vicechef.

Mobil screening for coronavirus

Vores hold planlægger lige nu, hvordan indsatsen skal forløbe i samarbejde med andre organisationer, der arbejder socialt og medicinsk, og sammen med den franske sundhedsstyrelse. Sammen sørger vi for, at de mest udsatte grupper får adgang til mobile konsultationer og undersøgelser, hjælp i tilfælde af smitte og håndtering af isolation og sagsbehandling på varmestuer og herberger.

”Vores bidrag i Frankrig er en del af de indsatser, som Læger uden Grænser allerede har sat i gang i andre lande – bl.a. Italien – og de indsatser, som vi i de kommende uger kommer til at sætte i værk i de lande, hvor vi allerede arbejdede, inden COVID-19 brød ud,” siger Pierre Mendiharat.

Nødhjælpsarbejdet fortsætter

Vores medarbejdere fortsætter med at yde nødhjælp verden rundt, selvom arbejdet er påvirket mange steder på grund af rejserestriktioner og begrænsninger på transport af personale og udstyr.

Vi arbejder i 60 lande verden rundt. I Frankrig hjælper vi i forvejen uledsagede mindreårige i bl.a. Paris og Marseille med at få støtte og finde et sted at sove.

Danmarks Indsamling sikrer lægehjælp til børn i Mosul

Vaccine-hamstring: Det er usolidarisk, forlænger pandemien og skaber mutationer

Cæcilie i Syrien: Pandemien var så slem, at folk blev bange for hospitalet

Danmark booster, mens vacciner er en mangelvare i store dele af verden

Vi mangler ilt verden over: Corona-patienter gisper efter vejret

Vi arbejder midt i Indiens COVID-19-kaos: ”Det er hjerteskærende at opleve”

Vores jordemoder på børnehospital i Sierra Leone: ”Det er fantastisk at hjælpe mennesker til verden”

COVID-19 i Brasilien: Tusinder dør, mens de venter på ilt

Børn dør af malaria på grund af frygt for COVID-19

Nødhjælp i pandemiens skygge: Et år med COVID-19

Lions donerer 525.000 kroner til Læger uden Grænsers indsats mod COVID-19 i Sydafrika

”Vi er ikke sikre, før alle er sikre”: Ophæv patenterne på COVID-19-vacciner nu

Vores sygeplejerske i Palæstina: ”Vi mangler vacciner”

Vores læge i Yemen: Syge mennesker afvises i hospitalsdøren på grund af COVID-19

Flere skal have mulighed for at producere coronavacciner