Læger uden Grænser behandler hiv i Malawi
Isabel Corthier/MSF

Livet som udsendt

Livet som udsendt byder på en række personlige og professionelle udfordringer samtidig med unikke oplevelser og muligheden for at gøre noget for andre mennesker, der har hårdt brug for hjælp.

Du får mulighed for at arbejde sammen med kollegaer fra mange forskellige kulturer og baggrunde – både lokale og udsendte.

Hverdagen som udsendt

Som udsendt bor man ofte tæt på det projekt, man arbejder på. Man bor ofte sammen med de andre udsendte, og man må indstille sig på at have mindre privatliv, end man er vant til.

Arbejdslivet

Som udsendt arbejder man ofte mange timer om dagen på projektet. Arbejdet foregår i tæt samarbejde med de andre udsendte på projektet og de nationalt ansatte.

Du kan læse mere om de specifikke arbejdsopgaver under de enkelte fagområder

informationsmøder

Du kan høre mere om livet som udsendt med Læger uden Grænser på et af vores informationsmøder.

Sikkerhed

Mange af Læger uden Grænsers projekter ligger i områder, der er plaget af krig eller konflikt. Det kan betyde, at man i projektet bliver nødt til at indføre en række sikkerhedsforanstaltninger.

Vores patienters og ansattes sikkerhed ligger os meget på sinde, og Læger uden Grænser har stor erfaring med at håndtere og undgå truende situationer.

Stress og udfordringer

Mange af vores projekter gennemføres i eller tæt ved konfliktramte områder, hvor arbejdsbetingelserne er hårde. Som udsendt vil du blive konfronteret med svær nød, sygdom og lidelse. Inden udsendelse bliver man trænet i at arbejde sammen og at håndtere stressede situationer.