Du får mulighed for at arbejde sammen med kollegaer fra mange forskellige kulturer og baggrunde – både lokale og udsendte.
Hverdagen som udsendt
Som udsendt bor man ofte tæt på det projekt, man arbejder på. Man bor ofte sammen med de andre udsendte, og man må indstille sig på at have mindre privatliv, end man er vant til.
Arbejdslivet
Som udsendt arbejder man ofte mange timer om dagen på projektet. Arbejdet foregår i tæt samarbejde med de andre udsendte på projektet og de nationalt ansatte.
Du kan læse mere om de specifikke arbejdsopgaver under de enkelte fagområder
Sikkerhed
Mange af Læger uden Grænsers projekter ligger i områder, der er plaget af krig eller konflikt. Det kan betyde, at man i projektet bliver nødt til at indføre en række sikkerhedsforanstaltninger.
Vores patienters og ansattes sikkerhed ligger os meget på sinde, og Læger uden Grænser har stor erfaring med at håndtere og undgå truende situationer.
Stress og udfordringer
Mange af vores projekter gennemføres i eller tæt ved konfliktramte områder, hvor arbejdsbetingelserne er hårde. Som udsendt vil du blive konfronteret med svær nød, sygdom og lidelse. Inden udsendelse bliver man trænet i at arbejde sammen og at håndtere stressede situationer.
Læge casper tvarnø
”Jeg er taget ud med Læger uden Grænser, fordi jeg kan stå inde for værdierne om, at man giver lægehjælp til folk, der har brug for det,” siger Casper, der i maj 2024 rejste til Den Centralafrikanske Republik, hvor han skal arbejde i et halvt år.
Her fortæller han om mødet med patienterne og kollegaerne – og hvad der gør allerstørst indtryk på ham
”Der var ikke andet end en bar mark, da vi startede vores arbejde.”
Morten Møllgaard kom i januar 2024 hjem efter tre måneder i Tchad, hvor han blandt andet var med til at opstarte og vedligeholde en sundhedsklinik i flygtningelejren Metché, der ligger cirka 25 kilometer fra grænsen til Sudan og huser 40.000 mennesker.
Sygeplejerske Camilla Midtgaard Eriksen
Camilla Midtgaard Eriksen er uddannet børnesygeplejerske og arbejder som medicinsk teamleder i Cox’ Bazar i Bangladesh.
Hun har tidligere været udsendt for Læger uden Grænser til Nigeria, Syrien og Sydsudan. Læs om hendes arbejde i Bangladesh
bØRNELÆGEN hANNA HJÆLPER BØRN I aFGHANISTAN
Halvdelen af Afghanistans børn er i risiko for alvorlig underernæring, mens sundhedssystemet er ved at bryde sammen. Vores børnelæge Hanna var seks måneder i Afghanistan, hvor hun var med til at starte et program mod underernæring.
Kasper, Læge, var med til at opstarte hospital
Læge Kasper Pedersen arbejdede i Haiti, hvor han har hjulpet med at starte et hospital op, der især skal hjælpe fødende kvinder og babyer.