Økonomi

Hos Læger uden Grænser bestræber vi os på at være så effektive som muligt. På den måde kan vi hjælpe flest mulige mennesker. Men det koster penge at yde professionel medicinsk nødhjælp af høj standard. Her på siden kan du se, hvordan vi bruger din støtte.

Omkostningsbevidst

Vi er meget opmærksomme på at holde vores omkostninger nede. Derfor har vi blandt andet mange frivillige på kontoret og en lønpolitik, der sørger for, at de ansattes løn ligger i den lave ende for nødhjælpsorganisationer.

Læs om hvordan vi holder omkostningerne nede

Regnskaber

For at sikre fuld gennemsigtighed er vores regnskaber tilgængelige her på hjemmesiden.

Se oversigt over Læger uden Grænsers regnskaber

Herunder kan du læse, hvad de enkelte dele af vores udgifter går til:

Medicinske indsatser 72%

Medicinske indsatser er den andel af din støtte, der går til vores projekter. Det kan for eksempel være til ernæringsprogrammer for børn, vaccinationer og hiv/aids-projekter.

Bidrag til projektstyring 5%

Bidrag til projektstyring går til støttefunktioner til vores projekter. Det kan for eksempel være medicinske specialister eller logistiske koordinatorer i et af vores internationale hovedkvarterer.

Information og fortalervirksomhed 3%

En vigtig del af Læger uden Grænsers arbejde er at gøre verden opmærksom på den nød, vi er vidner til. Derfor bruger vi tid og penge på at oplyse om vores patienter og lægge pres på regeringer for at få dem til at forbedre patienternes forhold.

Fundraising 13%

For ikke at være afhængige af politiske dagsordener har vi besluttet, at over 95% af vores midler skal komme fra private donationer – enten virksomheder eller privatpersoner. Det betyder til gengæld, at vi bliver nødt til at bruge penge på at samle ind. Det kan vi gøre, fordi vi ved, at det giver os mulighed for at hjælpe flere.

Ledelse og administration 7%

En forudsætning for at yde nødhjælpsarbejde af høj kvalitet er ledelse og administration. Vi arbejder løbende på at holde administrationsomkostningerne på et minimum for at sikre, at så meget som muligt af din støtte går direkte til nødhjælpsarbejde.