Hvor kom pengene fra?
Fra Læger uden Grænsers internationale aktivitetsrapport 2023
Hvad gik pengene til?
Fra Læger uden Grænser Danmarks årsregnskab 2023
Herunder kan du læse, hvad de enkelte dele af vores udgifter går til:
Medicinsk nødhjælp 81,02 %
Medicinske indsatser og bidrag til projektstyring er den andel af din støtte, der går til vores projekter og støttefunktioner. Det kan for eksempel være til ernæringsprogrammer for børn, vaccinationer og HIV/aids-projekter, samt medicinske specialister eller logistiske koordinatorer i et af vores internationale hovedkvarterer.
Information og forskning 3,68 %
Information, fortalervirksomhed og forskning er den del af din støtte der går til at oplyse omverden om vores patienter og lægge pres på regeringer for at få dem til at forbedre patienternes forhold. Dette er en af Læger uden Grænsers vigtigste opgaver, da vi på den måde skaber opmærksomhed og debat om de krige, konflikter og katastrofer, som vi hver dag arbejder i.
Fundraising 12,70 %
For ikke at være afhængige af politiske dagsordener har vi besluttet, at over 95% af vores midler skal komme fra private donationer – enten virksomheder eller privatpersoner. Det betyder til gengæld, at vi bliver nødt til at bruge penge på porto, annoncer og kampagner og til andre udgifter, som er knyttet til at indsamle penge. Det kan vi gøre, fordi vi ved, at det giver os mulighed for at hjælpe flere.
administration 2,59 %
En forudsætning for at yde nødhjælpsarbejde af høj kvalitet er ledelse og administration. Vi arbejder løbende på at holde administrationsomkostningerne på et minimum for at sikre, at så meget som muligt af din støtte går direkte til nødhjælpsarbejde.
Se oversigt over Læger uden Grænsers regnskaber
Anerkendelse fra
indsamlingsnævnet
Læger uden Grænsers indsamlinger
Følgende indsamlingsmåder er anerkendt af indsamlingsnævnet (Journalnummer. 15-921-00072):
Indsamlingsmåde
Organisationens indsamlinger foregår digitalt via eget website og bannerkampagner, editorials og lignende, sociale medier, indstik i aviser, annoncer i diverse printmedier, outdoor, Tv-reklamer, indsamlingsbøsser opstillet i virksomheder og forretninger, online indsamlingsplatforme som f.eks. Betternow, indsamlingsplatform på egen hjemmeside, SMS-appeller og banner på mobilsites, SMS indsamlinger via app, telefondonation (90 540 840), biograf og radiospots, direct mail, e-mails og e-nyhedsbreve, webshop, samt events i samarbejde med eksterne arrangører.
Indsamlingsformål
De indsamlede midler anvendes til akut medicinsk nødhjælpsarbejde i verdens brændpunkter. Lægehjælp, medicin og materiel til mennesker, der lever, hvor sundhedssystemet er brudt sammen eller der ikke er adgang til lægehjælp – f.eks. på grund af naturkatastrofer, sygdomme, epidemier eller krig.