økonomi

Hos Læger uden Grænser bestræber vi os på at være så effektive som muligt. Sådan hjælper vi flest mulige mennesker. Men det koster penge at yde professionel medicinsk nødhjælp af høj standard. Her på siden kan du se, hvordan vi bruger din støtte.

Omkostningsbevidst

Vi er meget opmærksomme på at holde vores omkostninger nede. Derfor har vi blandt andet mange frivillige på kontoret og en lønpolitik, der sikrer, at vi ikke er lønførende.

Læs, hvordan vi holder omkostningerne nede.

Regnskaber

For at sikre fuld gennemsigtighed er vores regnskaber tilgængelige her på hjemmesiden.

Se oversigt over Læger uden Grænsers regnskaber

Herunder kan du læse, hvad de enkelte dele af vores udgifter går til (Tal fra 2023):

Medicinske indsatser inkl. bidrag til projektstyring 81,02 %

Medicinske indsatser og projektstyring er den andel af din støtte, der går til vores projekter og støttefunktioner. Det kan for eksempel være til ernæringsprogrammer for børn, vaccinationer og hiv/aids-projekter, samt medicinske specialister eller logistiske koordinatorer i et af vores internationale hovedkvarterer.

Information, fortalervirksomhed og forskning 3,68 %

En vigtig del af Læger uden Grænsers arbejde er at gøre verden opmærksom på den nød, vi er vidner til. Derfor bruger vi tid og penge på at oplyse om vores patienter og lægge pres på regeringer for at få dem til at forbedre patienternes forhold.

Fundraising 12,70 %

For ikke at være afhængige af politiske dagsordener har vi besluttet, at over 95% af vores midler skal komme fra private donationer – enten virksomheder eller privatpersoner. Det betyder til gengæld, at vi bliver nødt til at bruge penge på at samle ind. Det kan vi gøre, fordi vi ved, at det giver os mulighed for at hjælpe flere.

Ledelse og administration 2,59 %

En forudsætning for at yde nødhjælpsarbejde af høj kvalitet er ledelse og administration. Vi arbejder løbende på at holde administrationsomkostningerne på et minimum for at sikre, at så meget som muligt af din støtte går direkte til nødhjælpsarbejde.

Anerkendelse fra

indsamlingsnævnet

Læger uden Grænsers indsamlinger

Følgende indsamlingsmåder er anerkendt af indsamlingsnævnet (Journalnummer. 15-921-00072):

Indsamlingsmåde

Organisationens indsamlinger foregår digitalt via eget website og bannerkampagner, editorials og lignende, sociale medier, indstik i aviser, annoncer i diverse printmedier, outdoor, Tv-reklamer, indsamlingsbøsser opstillet i virksomheder og forretninger, online indsamlingsplatforme som f.eks. Betternow, indsamlingsplatform på egen hjemmeside, SMS-appeller og banner på mobilsites, SMS indsamlinger via app, telefondonation (90 540 840), biograf og radiospots, direct mail, e-mails og e-nyhedsbreve, webshop, samt events i samarbejde med eksterne arrangører.

Indsamlingsformål

De indsamlede midler anvendes til akut medicinsk nødhjælpsarbejde i verdens brændpunkter. Lægehjælp, medicin og materiel til mennesker, der lever, hvor sundhedssystemet er brudt sammen eller der ikke er adgang til lægehjælp – f.eks. på grund af naturkatastrofer, sygdomme, epidemier eller krig.