Prev slide Next slide
 • 1. Mødredødelighed

  1. Mødredødelighed

  17-årige Fatmata fik ødelagt sin livmoder, da fødselshjælperen brugte en jernstang til at udføre en abort. En af hovedårsagerne til mødredødelighed er usikre aborter.

  Læs mere
 • 2. Manglende psykologhjælp

  2. Manglende psykologhjælp

  16-årige Alma flygtede fra borgerkrigen i Syrien med sin familie. Hun har mareridt hver nat og besvimer, når hun er oprørt. Alma får nu hjælp af vores psykologer.

  Læs mere
 • 3. Dyre vacciner

  3. Dyre vacciner

  Siden 2001 er det blevet 68 gange så dyrt at vaccinere et barn. Vi forsøger at presse store medicinalfirmaer til at sænke prisen på en vaccine mod lungebetændelse.

  Læs mere
 • 4. Den Centralafrikanske Republik

  4. Den Centralafrikanske Republik

  Abiba mistede sin tre måneder gamle datter, da de måtte flygte fra den blodige borgerkrig i landet. 20 procent af befolkningen i Den Centralafrikanske Republik er internt fordrevne eller på flugt.

  Læs mere
 • 5. Tuberkulose

  5. Tuberkulose

  Elisabeth fra Kenya har været i behandling for tuberkulose. Vi har behandlet den dødelige sygdom i 30 år.

  Læs mere

Mens ebola, flygtningesituationen i Europa samt krigen i Syrien får masser af opmærksomhed, har andre lige så alvorlige humanitære kriser sværere ved at trænge igennem i medierne. Det vil vi gøre noget ved.

 

Vi ved, at viden redder liv. Jo flere der kender til en krise, jo færre dør af den. Derfor sætter vi fokus på fem glemte kriser, som, vi mener, fortjener mere opmærksomhed i det danske mediebillede.

 

De glemte kriser er mødredødelighed, manglende psykologhjælp, dyre vacciner, konflikten i Den Centralafrikanske Republik og tuberkulose.

 

Vidste du for eksempel, at 1,5 millioner mennesker døde af tuberkulose sidste år? Eller at godt 800 kvinder dagligt mister livet under graviditeten eller fødslen?

 

Det handler om helt almindelige mennesker, der lever helt almindelige liv som dig og dine nærmeste.

 

Og det handler om at blive forarget over, at nogle mennesker lever under omstændigheder, som vi ikke kan være bekendt.

 

Vi opfordrer redaktører, journalister, læsere, seere og lyttere til at være med til at sætte de glemte kriser på dagsordenen.

 

Viden redder liv – så enkelt er det.

X
Vidste du:

Vidste du:

1.5

800

1

 

FØLG #GLEMTEKRISER PÅ DE SOCIALE MEDIER