Frivilliggruppe Aalborg

Her kan du læse om vores frivilliggruppe i Aalborg.

Historien bag vores frivilliggruppe

Aalborg-gruppen startede op i december 2015 samtidig med Odense-gruppen, da kontoret i København ønskede at styrke kendskabet til Læger uden Grænser i hele landet.

I dag er gruppen ca. 10 frivillige, der mødes hver måned og planlægger aktiviteter. Gruppen har herudover ca. 10 frivillige, som hjælper til på ad hoc basis ved diverse arrangementer, og som mødes med resten af gruppen ca. 4 gange årligt. Gruppen har både medicinsk og ikke-medicinsk uddannede og spænder vidt i aldersgrupper. Gruppen har flere medlemmer, som ikke har dansk baggrund, men møderne foregår på dansk, så det kræver, at man kan kommunikere nogenlunde for at kunne følge med.

Derudover har gruppen et lille netværk for tidligere udsendte fra Læger uden Grænser, som er bosat i Nordjylland, som både hjælper til ved events, og som gruppen har sociale arrangementer sammen med.

Aktiviteter

Gruppen afholder events, der oplyser folk om Læger uden Grænsers arbejde og hjælper med at bringe kampagner lanceret af hovedkontoret ud til befolkningen i Nordjylland. Gruppen tager ud til messer, der er relevante for Læger uden Grænser, udnytter andre store begivenheder i lokalområdet til at komme ud og møde folk, arrangerer foredrag, filmaftener og meget mere. Gruppen er åbne over for forslag, så man kan som frivillig få lov til at få indflydelse på lokalarbejdet i Nordjylland.

Kom med!

Gruppen holder som regel til i huset i Hasserisgade, men skriv til os, hvis du er interesseret i at vide mere eller vil ansøge om optagelse i gruppen. Hvis du vil søge om optagelse, så send os en ansøgning og dit CV. Et par gange om året holder vi åbne frivilligmøder, hvor vi fortæller mere om, hvad vi går og laver. Hvis du har lyst, så kan du komme på en liste og få information om, hvornår vi holder et åbent møde næste gang.

Praktisk information:

Koordinator: Maria Ruwald Juhl

Kontakt osaalborg@copenhagen.msf.org