Flyvende jordemoder i hele verden

Sanni Bundgaard er 'Flyvende Jordemoder' for Læger uden Grænser. Det næste år rejser hun rundt i verden og hjælper fødende kvinder og nyfødte godt videre. Foto: © Læger uden Grænser

Som flyvende jordemoder ved Sanni Bundgaard aldrig, hvor hun skal hen næste gang telefonen ringer. Som erfaren med Læger uden Grænser, virkede det som det helt rigtige skridt at tage, da Sanni Bundgaard blev tilbudt at være flyvende i et år.

Det er sjette gang, at den 36-årige jordemoder pakker rygsækken for at rejse ud for Læger uden Grænser. Hun har tidligere været udstationeret i Sydsudan, Haiti, Liberia og Burundi.

 

"Jeg gør jo bare det, jeg er godt til... mere er der nok ikke at sige om det”, lyder svaret fra Sanni Bundgaard, når hun bliver spurgt, hvorfor hun bliver ved med at rejse ud og arbejde for Læger uden Grænser.

 

Sanni Bundgaard er fra Silkeborg og blev uddannet som jordemoder i 2005 og har brugt sine færdigheder i mange hjørner af verdenen – i flere omgange i Grønland, i Tanzania og i Gentofte ved København.

 

Udover uddannelsen som jordemoder, har Sanni Bundgaard også en Master i International Sundhed.