MSF

Lægehjælp på stedet

Læger uden Grænser er verdens største medicinske, humanitære nødhjælpsorganisation. Vi yder lægehjælp til mennesker, som er truet af katastrofer, konflikter, epidemier, eller som ikke har adgang til et sundhedsvæsen.

Vi blev grundlagt i 1971 af en gruppe franske læger og journalister. Lægerne havde arbejdet for Internationalt Røde Kors under borgerkrigen og hungersnøden i Biafra i Nigeria. De var frustrerede over, at de ikke offentligt måtte udtale sig om de uhyrligheder, de var vidne.
Sammen med journalisterne stiftede de Médecins Sans Frontières /Læger uden Grænser for at yde uafhængig lægehjælp under krige og katastrofer og samtidig bære vidnesbyrd om lidelser og overgreb.

Vi sætter patientens behov først
Vi er styret af medicinsk etik og sætter altid patientens behov først. Vi yder gratis helbredende og forebyggende behandling og giver humanitær hjælp, hvis menneskers liv er i fare, og lægehjælp alene ikke er nok.

Vi bærer vidnesbyrd
Vi insisterer på at fortælle om de forhold, vi er vidne til, for at forbedre vilkårene for de mennesker, vi hjælper. Vi kæmper for adgang til livsvigtig medicin og behandling og taler højt, når vi oplever, at menneskerettigheder ikke respekteres, når adgang til lægehjælp forhindres, eller når kriser bliver overset og glemt.

Læs mere

“Jeg vil ikke dræbe, så jeg blev nødt til at flygte”

Vores læge Casper i CAR: ”Det er grotesk, at børn dør af malaria i 2024”

Vi hjælper underernærede børn og gravide i Yemen

Læs mere om vores arbejde

Tilmeld nyhedsbrev