Læger uden Grænser
Al Aqsa Hospital, Gaza: Vores psykolog Abdalla Salem tilser pigen Razan. Hun blev såret under et bombardement, der dræbte hele hendes nærmeste familie. Billedet bringes med samtykke fra Razans onkel, der nu tager sig af hende.
Send lægehjælp nu

Din støtte går til vores arbejde under krige og katastrofer verden over

Vi giver lægehjælp i Gaza

Krigen i Gaza har efterladt hospitaler i ruiner og civile uden mad, vand, elektricitet og livsvigtig medicin. Det anslås, at over 1,7 millioner mennesker er blevet fordrevet fra deres hjem. De forsøger nu at overleve under ekstremt usikre forhold.

Læger uden Grænser har arbejdet i Gaza under hele konflikten. Udover at behandle de mange sårede, ser vi flere og flere patienter med infektionssygdomme og alvorlig underernæring. Ifølge den internationale fødevareobservatør IPC er halvdelen af Gazas befolkning lige nu i risiko for hungersnød. Langt størstedelen af dem er børn.

”MOR, KAN VI FORLADE GAZA NU? JEG VIL VIRKELIG BARE GERNE LEVE”

I december sendte vores læge Ruba* en lydoptagelse til os fra Gaza, som du kan høre herunder. Ruba* arbejder for Læger uden Grænser, og samtidig er hun og hendes familie blandt de mange palæstinensere, som er blevet tvunget til at forlade deres hjem under krigen.

*Efternavn tilbageholdes for at beskytte vores ansatte.


Sådan hjælper vi

Vores personale har arbejdet på Gazas hospitaler og klinikker under hele konflikten, hvor det har været muligt.

Vi har ydet kirurgisk behandling, brandsårsbehandling og psykologhjælp til børn og voksne.

Fra oktober til februar er det lykkedes os at sende over 100 ton medicinske forsyninger ind i området.

Vi hjælper desuden gravide kvinder og nyfødte børn med blandt andet fødselshjælp, screeninger for underernæring og supplerende terapeutisk mad til nyfødte, hvis det er nødvendigt.

Vi har arbejdet i Gaza siden 1989.