Dette billede indeholder en grafisk illustration af den personlige indsamling "Indsamling til Læger uden Grænsers (MSF) nødhjælpsarbejde i bl.a. Gaza".
© Tarek Choheiber

Sådan er situationen i Gaza

Opdateret 1. december 2023.

Efter eskaleringen af konflikten mellem Israel og Hamas i begyndelsen af ​​oktober har israelske styrker gentagne gange presset folk til at flytte fra den nordlige del af Gaza mod syd. I dag er den humanitære situation i den sydlige del af Gaza alvorlig og usikker. Intense bombardementer og kampe har fordrevet over 1,8 millioner mennesker – omkring 80 procent af den samlede befolkning i Gaza-striben. Omkring en million mennesker er blevet presset til at flytte ind i den sydlige del, hvor der allerede var overfyldt, og situationen var desperat allerede før eskaleringen af konflikten.

Vores medicinske hold er til stede i det sydlige Gaza. Her er hvad de ser, efter den syv dage lange våbenhvile netop er slut:

1. Folk mangler mad og vand

Den fuldstændige belejring, som den israelske regering har pålagt Gaza, har frataget hele Gazas befolkning vigtige forsyninger som mad, vand, husly og lægehjælp.

Vores hold fortæller, at folk står i kø efter mad og vand, og at de mest basale behov ikke bliver dækket hos hundredtusindvis af palæstinensere. Det sker på trods af, at adskillige lastbiler med hjælp er kommet ind i Gaza. De mangler blandt andet madrasser, varmt tøj til vinteren og tæpper.

2. De få medicinske faciliteter, der fungerer, er overbebyrdede

I det sydlige Gaza er kun otte ud af elleve sundhedsfaciliteter i øjeblikket i drift (pr. 26. november ifølge FN).

De åbne sundhedsfaciliteter modtager i øjeblikket langt flere patienter, end de normalt gør, selvom der både mangler ressourcer, vand, strøm og medicinske forsyninger. Samtidig er pladsmangel et stort problem, da hospitalerne i syd er blevet et tilflugtssted for tusindvis af fordrevne.

“Hele sundhedssystemet her i Gaza har bare ikke kapaciteten til at klare den nuværende situation. Hospitalerne er fuldstændig overvældede af tilstrømningen af ​​sårede, de har modtaget i de sidste par uger,” siger Marie-Aure Perreaut, der er vores beredskabskoordinator i Gaza.

I sundhedsklinikken i Khan Younis, hvor vores hold arbejder, er antallet af konsultationer steget fra omkring 250 til omkring 1.000 konsultationer om dagen.

3. Den ekstremt høje befolkningstæthed har store sundhedsmæssige konsekvenser

Gazastriben er et af de tættest befolkede områder i verden. Der bor mere end 2 millioner mennesker på et område på 365 km2 – et område på størrelse med Langeland. Den tvungne evakuering til syd af næsten hele befolkningen i Gaza har betydet endnu større befolkningstæthed i området. En million mennesker er samlet på et relativt lille område, og de er dybt afhængige af humanitær hjælp.

Tætheden betyder også, at der er stor risiko for spredningen af smitsomme sygdomme. Mennesker, der bor tæt sammen og mangler vand, rene sanitetsforhold og sundhedshjælp er opskriften på sygdomme som kolera og mæslinger.

4. Enormt behov for hjælp til krigsskader og psykologhjælp

De hospitaler, der stadig er i drift, er fyldt med patienter, der har fået skader under konflikten. I en af vores klinikker giver vores hold ambulante konsultationer til børn og voksne, og de behandler inficerede sår, der for det meste stammer fra eksplosioner. Vores hold udfører også patientvurderinger og henviser traumepatienter til Nasser hospital.

Udover arbejdet med de krigssårede patienter observerer vores hold også behovet for basal sundhedshjælp og arbejder med mental sundhed hos patienterne. I Khan Younis tilbyder vi psykologhjælp til børn og kvinder.

“De mest almindelige problemer, jeg ser hos børnene, er mareridt, sengevædning, angst og frygt. Vi forsøger så vidt muligt at give dem støtte gennem rekreative aktiviteter,” siger vores psykolog, Marwa Abu Al Nour.

5. Vores hold arbejder på tværs af det sydlige Gaza

Vi arbejder lige nu på to hospitaler i det sydlige Gaza – Nasser- og Al-Aqsa-hospitalerne – og på to klinikker i Khan Younis.

På Nasser Hospital yder vi akut og kirurgisk behandling, herunder til patienter med traumatiske skader og svære forbrændingsskader. På Al Aqsa-hospitalet har vi startet medicinske aktiviteter, der støtter sundhedspersonalets arbejde. Vi arbejder med sårforbindinger og ambulante konsultationer til patienter med eksplosionsskader og forbrændinger. I klinikkerne yder vi ambulante konsultationer og psykologhjælp og tilbyder basal sundhedshjælp.

Sådan arbejder vi

Vi arbejder alene ud fra medicinske og humanitære behov. Derfor har vi længe været til stede i Gaza, men ikke Israel.


Vi er i løbende dialog med konfliktens parter på begge sider, og hvis behovet for hjælp ændrer sig i Israel, undersøger vi som altid, hvordan vi bedst kan hjælpe.

Gaza har været ramt af blokader, har langt færre ressourcer og mangler både sundhedspersonale, medicin og forsyninger.
Vi har tilbudt Israel vores hjælp, men landet har et velfungerende sundhedssystem og har normalt ikke brug for vores assistance.

Vores læger og sygeplejersker i Gaza gør fortsat alt, hvad de kan, for at give akut lægehjælp til de mange sårede.

Hjælp Læger uden Grænser med at redde liv

DIN STØTTE
REDDEr LIV

Med din støtte giver du os mulighed for at sende læger og sygeplejersker til katastrofer og kriser verden over.


Opdateret 25. november 2023.

24. november trådte en fire-dages pause i kampene i kraft i Gaza.

Efter at have været udsat for konstante bombardementer i mere end seks uger er ethvert pusterum for befolkningen i Gaza velkommen, især hvis det giver dem adgang til medicinske forsyninger, mad og vand.

Fire dage er dog slet ikke nok til at organisere en levering af humanitær og medicinsk bistand, der kan måle sig med de enorme behov, der lige nu er i Gaza.

”Vi er dybt bekymrede over udsigten til at folk, efter kortvarigt at have modtaget nødhjælp, igen vil befinde sig i en fuldstændig afspærret krigszone,” siger Michel Lacharité, der er ansvarlig for vores projekter i Palæstina.

”Vi fortsætter med at opfordre til en vedvarende våbenhvile. Det er den eneste måde at stoppe vilkårlige drab og civile skader på, og det vil gøre det muligt at levere den humanitære nødhjælp, der desperat er behov for.”

Opdateret 21. november 2023.

I dag blev to af vores læger dræbt i et angreb på Al Awda Hospital i Gaza sammen med en tredje læge, der også arbejdede der.

Flere medarbejdere blev alvorligt såret.

Vores tanker går til de dræbtes pårørende.

Vi har flere gange informeret de stridende parter om, at Al Awda er et fungerende hospital, og at vores personale arbejder der. 

Vi fordømmer på det kraftigste angrebet og kræver endnu engang, at medicinske faciliteter, personale og patienter bliver respekteret og beskyttet. 

Der er stadig mere end 200 patienter på Al Awda Hospital, som ikke kan modtage den nødvendige lægehjælp. Disse patienter skal evakueres hurtigt og sikkert til andre fungerende hospitaler, selvom alle hospitaler i Gaza er hårdt presset på deres kapacitet på grund af blokaden, angreb og et stort antal sårede.

Vi gentager vores opfordring til øjeblikkelig våbenhvile i Gaza – nu mere end nogensinde.

Opdateret 19. november 2023.

Lørdag var der et luftangreb omkring en kilometer væk fra Nasser Hospital i Khan Younis, hvor flere af vores medicinske hold arbejder. Inden for få minutter efter angrebet ankom 122 patienter til hospitalet.

70 mennesker var døde allerede ved ankomsten, og der var snesevis af sårede, der ankom med alvorlige skader og forbrændinger – heriblandt mange børn.

På afdelingen for brandsår, hvor vi arbejder, udfører kirurgerne omkring 10 operationer hver dag. Men hospitalet er fyldt med patienter med brandskader, som må vente på at blive opereret.

“De medicinske behov er enorme, og vi er klar til at opskalere vores aktiviteter. Men vi har brug for grundlæggende garantier for sikkerhed og ubegrænset adgang til medicinske og humanitære forsyninger til Gaza. En våbenhvile er et must, mere end nogensinde før, for at stoppe de blodsudgydelser, der sker,” siger Christophe Garnier, der er projektkoordinator i det sydlige Gaza.

Opdateret 18. november 2023.

I går, fredag, blev en konvoj med 137 af vores palæstinensiske medarbejdere og familier angrebet, da de blev forsøgt evakueret i Gaza.

En pårørende blev dræbt, og en anden blev såret. De mange mennesker – heriblandt 67 børn – har været fanget i vores lokaler ved Al-Shifa Hospital i en uge på grund af voldsomme kampe.

Bilerne i konvojen, der skulle køre fra det nordlige til det sydlige Gaza, var tydeligt markeret med vores logo, og begge parter i konflikten var informeret om evakueringen.

Vi fordømmer på det kraftigste angrebet.

Vi har gentagende gange bedt om, at vores personale og deres familier kunne blive sikkert evakueret. Det, opfordrer vi nu igen til, skal kunne lade sig gøre.

Der er brug for øjeblikkelig våbenhvile, som er den eneste måde for sikker evakuering.

Opdateret 14/11/2023.

15 af vores internationale og lokale ansatte er kommet ind i Gaza.

Vores katastrofehold krydsede Rafah-grænseovergang fra Egypten og vil have base i det sydlige Gaza. Holdet, der skal støtte den medicinske og kirurgiske indsats, består blandt andet af kirurger og medicinske profiler, der har erfaring med traumebehandling.

Mange af vores lokale sygeplejersker og læger i Gaza har arbejdet i døgndrift og fortsætter med at hjælpe de mange mennesker, der har akut brug for lægehjælp, efter de voldsomme bombardementer.

Men så længe der ikke er våbenhvile, vil det fortsat være en stor udfordring at få adgang til mennesker, der har brug for lægehjælp, på tværs af Gaza.

”Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at lindre smerten i denne katastrofale situation. Vi insisterer på en våbenhvile, så vi kan nå dem, der har brug for det,” siger Christophe Garnier, der er vores projektkoordinator.

Opdateret 13/11/2023

Situationen på Al-Shifa Hospital i Gaza er fortsat meget alvorlig. Vores patienter og personale er fanget på hospitalet efter flere dages angreb.

I morges lykkedes det at komme i kontakt med en af vores kirurger på hospitalet.

”Vi kan ikke forlade vores patienter. Der er 600 indlagte, 37 spædbørn. Nogen har brug for intensiv pleje. Vi kan ikke forlade dem,” fortæller han.

”Foran hovedindgangen ligger der dræbte. Der er sårede mennesker omkring hospitalet, som har brug for lægehjælp, men vi kan ikke hente dem ind på hospitalet.”

Det er helt afgørende at evakuere patienter fra hospitalet, men lige nu er det for farligt.

”Da vi sendte en ambulance ud for at hente patienter hen til hospitalet, skete der et angreb få meter derfra. Vi har brug for en garanti for, at der er en sikker korridor, fordi vi har set nogle blive dræbt, da de forsøgte at forlade Al-Shifa.”

Vi har gang på gang opfordret til at beskytte patienter, medicinsk personale og sundhedsfaciliteter. Mennesker vil fortsætte med at dø, så længe der ikke er våbenhvile.

Opdateret 12/11/2023.

I weekenden har hospitalerne i Gaza været udsat for voldsomme bombardementer. Al-Shifa-hospitalet, hvor vi stadig har medarbejdere, er blevet ramt flere gange, og flere er døde og sårede.

Hospitalet er løbet tør for strøm, og ambulancerne kan ikke længere køre ud og hente de sårede. På grund af de konstante bombardementer kan patienter og personale ikke evakueres fra hospitalet. Vores personale fortæller, at de har set, at mennesker bliver beskudt, når de forsøger at flygte fra hospitalet.

“Mange patienter er allerede blevet opererede, og de kan ikke gå. De kan ikke komme væk, ” fortalte vores kirurg Mohammed Obeid, der er på Al-Shifa-hospitalet, lørdag dag.

“Siden i går har vi opereret omkring 25 patienter, og hvis jeg, eller en anden kirurg, ikke er her, hvem tager sig så af patienterne?”

Lørdag aften mistede vi kontakten til vores personale på Al-Shifa-hospitalet i Gaza.

Andre af vores lokale kollegaer, der bor i Gaza, fortæller, at kampene omkring hospitalet stadig er i gang. Vi frygter, at de af vores kollegaer, der stadig er på hospitalet, mister livet. Vi frygter for livet for de af vores kollegaer, der er på hospitalet.

”Der er døde mennesker på gaden. Vi ser folk blive skudt på. Vi kan se sårede mennesker. Vi hører dem råbe om hjælp, men vi kan ikke gøre noget. Det er for farligt at gå udenfor”, fortæller en af vores medarbejdere fra Gaza.

På Al-Shifa hospitalet befinder sig lige nu stadig fordrevne civile, patienter i kritisk tilstand og sundhedspersonale – heriblandt vores medarbejdere.

Opdateret 9. november 2023.

1. november fik en række alvorligt kvæstede patienter lov til at forlade Gaza for at modtage kritisk behandling i Egypten. Også personer med udenlandsk pas, og internationale nødhjælpsarbejdere, fik lov til at forlade Gaza via Rafah-grænseovergangen til Egypten. Heriblandt var 22 af vores medarbejdere.

Det har ikke været muligt at forlade Gaza siden den 7. oktober, og der er stadig over 20.000 sårede mennesker i Gaza, der kun har meget begrænset afgang til kritisk lægehjælp.

Vi har et nyt internationalt krisehold klar til at rykke ind i Gaza, så snart det bliver muligt. Holdet består blandt andet af et specialiseret medicinsk team, der kan støtte den humanitære og medicinske indsats i området.

I mellemtiden fortsætter mange af vores palæstinensiske kolleger med at arbejde og yde livreddende lægehjælp på hospitaler på tværs af Gaza-striben – selvom den mest basale beskyttelse af hospitaler og medicinsk personale ikke findes.

Omkring to millioner palæstinensere sidder stadig fanget i Gaza, heriblandt 300 af vores lokale ansatte og deres familier.

Vi har sendt 26 ton medicinske forsyninger til Egypten. Forsyningerne er til Gazas sundhedsfaciliteter og rækker til 800 operationer.

Vi gentager vores opfordring om en øjeblikkelig våbenhvile. Livsvigtige humanitære og medicinske forsyninger og medicinsk personale skal have lov til at komme ind i Gaza, hvor hospitaler er overbelastede, og sundhedssystemet står over for totalt sammenbrud.

De, der ønsker at forlade Gaza, skal have lov til at gøre det uden yderligere forsinkelse. De skal også have ret til at vende tilbage.

Opdateret 30. oktober 2023.

I går, søndag den 29. oktober, sendte vi 26 tons medicinske forsyninger til Egypten. Forsyningerne skal – når de kommer ind i Gaza – bruges på områdets sundhedsfaciliteter, og de dækker behovene ved 800 kirurgiske indgreb.

Det er essentielt for vores patienter i Gaza, at leveringen af de medicinske forsyninger sker så hurtigt som muligt. Medicinen er ved at slippe op i Gaza efter mere end tre ugers blokade.

Indsatsen i Egypten er koordineret af egyptisk Røde Halvmåne, og i Gaza sker distributionen i samarbejde med de lokale sundhedsmyndigheder og områdets forskellige hospitaler.

Opdateret, 26. oktober 2023.

Situationen i Gaza er katastrofal. Hospitalerne er overbebyrdede af de mange patienter og fungerer knap nok på nuværende tidspunkt. Ifølge de palæstinensiske myndigheder kan 12 ud af 35 hospitaler ikke længere bruges.

De hospitaler, der stadig er i funktion, er ved at løbe tør for brændstof og elektricitet, og der mangler medicinske forsyninger. Manglen på brændstof og elektricitet er en direkte dødsdom for de tusindvis af patienter, hvis overlevelse afhænger af ​​elektricitet, deriblandt babyer der ligger i kuvøse.

På grund af den voldsomme situation er vi ikke længere i stand til at koordinere vores medicinske nødhjælpsaktiviteter i Gaza, men en række af vores medarbejdere arbejder fortsat med at tilbyde deres hjælp.

Pr. 23. oktober arbejder vores kollegaer på Al-Shifa Hospital, An-Nasser Hospital og Al-Awda Hospital.

På Al-Awda Hospital har vi et team på syv sygeplejersker og læger. På Al-Shifa Hospital, der er Gazas vigtigste kirurgiske hospital, fortsætter vores hold deres arbejde, og de beretter blandt andet om, hvordan de er ved at løbe tør for plads, hvordan hårdt sårede mennesker bliver nødt til at ligge på gulvet, mens hundredvis af patienter fortsætter med at ankomme, samtidig med at hospitalet står over for en dramatisk mangel på medicinske forsyninger. Der er ikke engang nok smertestillende eller bedøvelsesmidler til kirurgiske operationer.

Personalet er udmattede, rædselsslagne og magtesløse, fordi de kan ikke hjælpe patienterne, som de har behov for.

Opfordringen om at evakuere hele den nordlige Gaza-stribe, som stadig gælder, er ikke mulig at leve op til. Evakueringen vil kræve, at sundhedspersonalet på hospitalerne opgiver behandlingen af deres patienter, og at patienter i alvorlige tilstande på en eller anden måde skal flygte.

Vi er i kontakt med alle parter i konflikten, hvor vi anmoder om sikre, hurtige og uhindrede adgange til civile, der har brug for lægehjælp.

Vi har tilbudt vores støtte til hospitaler i Israel, og de israelske myndigheder har anerkendt vores tilbud og takket nej, da de ikke har behovet.

Opdateret 23. oktober 2023.

Situationen i Gaza betyder, at vi er blevet tvunget til at sætte koordineringen af vores medicinske og humanitære operationer i området på pause.

Vi har evakueret en stor del af vores personale til det sydlige Gaza. Nogle af vores medarbejdere har dog selv valgt at fortsætte arbejdet på hospitalerne.

Vi har givet en stor donation med blandt andet medicin, bedøvelsesmidler og medicinsk udstyr til Al Shifa-hospitalet, der er den største sundhedsfacilitet i Gaza.

”Vi har leveret alt, vi havde tilbage af medicinske forsyninger til Al Shifa-hospitalet i Gaza. Vi så hundreder af mennesker, der havde søgt ly, og det var svært at komme indenfor,” siger vores sygeplejerske Loay Hard om donationen, vi gav i sidste uge.

”Der var mange mennesker inde på hospitalet. De tror, at hospitalet er sikkert, men der er ingen sikre steder. Der er ikke nok plads. Der er patienter, der har brug for operationer, som ligger på gulvet,” fortæller Loay Hard.

Selvom en række lastbiler nu har fået lov til at levere nødhjælp til indbyggerne i Gaza, så lever det slet ikke op til det desperate behov, som de civile har.

Vi står klar med ekstra medicinske forsyninger til Gaza, så snart vi får lov til at komme ind med dem. Blandt andet er behovet for brændstof kritisk, da det bruges til el-generatorer, som er nødvendige til operationer og adgang til rent drikkevand.

Inden eskaleringen af konflikten fik over 100 lastbiler med nødhjælp hver dag lov til at komme ind i Gaza. Området er ekstremt afhængigt af nødhjælp. Der er hårdt brug for mad, vand og medicin.

Opdateret 16/10/2023.

Konflikten i Gaza og Israel har nu varet i ni dage. Vores hospitaler er under massivt pres og situationen er fortsat katastrofal. Vores medicinske koordinator og læge Muhammad Abu Mughaiseeb er lige nu til stede i Gaza og fortæller derfra:

”Meget medicinsk personale har været nødt til at blive evakueret fra hospitalerne, og medicinforsyningerne slipper hurtigt op. Det er utrolig farligt at være her, der bliver bombet hele dagen, og der er ingen humanitære passager. Vi er hele tiden usikre på, hvordan situationen ser ud.”

Generaldirektør for Læger uden Grænser i Frankrig, Claire Magone, fortæller, at der ikke er mere smertestillende medicin til rådighed, og at de sårede og syge tør ikke tage til hospitalet i frygt for, at der bliver bombet. Det er umuligt at bevæge sig rundt i bare en time for at skaffe forsyninger.

”Det er hundredetusindevis af menneskers overlevelse, vi taler om. Voksne, børn, ældre, syge, sundhedspersonale, humanitært personale,” fortæller hun.

Opdateret 13/10/2023.

Lige nu er omkring 2,2 millioner mennesker fanget i Gazastriben, hvor vilkårlige bombardementer har forvandlet en kronisk humanitær krise til en katastrofe.

Vi har over 300 medarbejdere i Gaza, nogle af dem har mistet deres hjem eller familiemedlemmer, og det er tæt på umuligt for dem at bevæge sig rundt.

Al Awda Hospital og Indonesian Hospital, som er to af de hospitaler, vi støtter i Gaza, er blevet beskadiget under luftangrebene. Vores egen medicinske klinik i Gaza blev også ramt af en eksplosion i mandags. Samtidig er der et desperat behov for medicin.

“Sundhedsministeriets hospitaler er ved at løbe tør for bedøvelsesmidler og smertestillende medicin. Vi har flyttet medicinske forsyninger fra vores to måneders nødberedskab til Al Awda-hospitalet, og nu har vi brugt tre ugers forsyninger på tre dage,” siger Darwin Diaz, der er vores medicinske koordinator i Gaza.

Vi har doneret medicinsk udstyr til Al Shifa Hospital, og vi tilbyder fortsat støtte til nødsramte hospitaler. Vi genåbnede en operationsstue på Al Shifa Hospital den 10. oktober 2023, hvor vi modtager patienter med brandsår og svære traumer.

Samtidig evaluerer vores ansatte i Jenin, Hebron og Nablus løbende de medicinske behov på Vestbredden.


9/10/2023.

Konflikten mellem Gaza og Israel er eskaleret voldsomt, og det går hårdt ud over befolkningen. Vi var allerede til stede i Gaza inden eskaleringen, og vi og hjælper på flere hospitaler.

Lige nu strømmer det ind med patienter i Gaza, der er blevet fanget i de voldsomme kampe. Hospitalerne er overfyldte, og der mangler personale, medicin og forsyninger.

Vi opererer de mange sårede børn og voksne og giver akut lægehjælp, men vi sørger også for udstyr og medicin.

”Situationen er forfærdelig, der er mange døde på både israelsk og palæstinensisk side. Vores palæstinensiske kollegaer arbejder dag og nat, fordi der hele tiden kommer nye sårede ind,” siger Matthias Kannes, der leder vores mission i Gaza.

Ambulancer sat ud af spil i Gaza

Vores hold af lokale medarbejdere har været i gang med at operere patienter og give ambulante behandlinger på Al-Awda-hospitalet siden lørdag. Vi har været nødt til at udvide antallet af sengepladser på grund af det høje antal patienter, der strømmer ind.

“Efter flygtningelejren Al Jabalia blev bombet i går, har vi behandlet mere end 50 mennesker på hospitalet,” fortæller Matthias Kannes.

En stor udfordring for vores medicinske personale i Gaza er, at der ikke er sikre måder at få overført patienter til hospitalerne på.

”Gaza er et meget lille område på størrelse med Langeland, så når der er konflikt, så er det svært for vores ambulancer at bevæge sig i risiko for at blive ramt. Det er sværere at få ting over grænsen, når der er sanktioner mod Gaza fra Israels side, så det er sværere at få medicinsk udstyr og benzin til at køre vores generatorer. Alle de ting gør det meget udfordrende at skulle køre et hospital i Gaza i øjeblikket” siger sygeplejerske og talsperson Mie Terkelsen.

Hospitaler må aldrig være mål i konflikt

Vi hjalp allerede i Gaza, da konflikten eskalerede, og derfor kunne vi hurtigt hjælpe befolkningen. Vi har støttet Indonesian Hospital siden 2021 og Nasser Hospital siden 2021.

Både palæstinensiske og israelske myndigheder melder om mange sårede og dræbte i Israel og Gaza.

Angrebene koster også sundhedspersonale livet, og en sygeplejerske og ambulancefører er blevet dræbt.

De to personer blev dræbt, da israelske styrker ramte Indonesian Hospital i Gaza og en ambulance foran Nasser Hospital i det sydlige Gaza. Adskillige blev såret.

Hospitaler skal til enhver tid skånes i væbnede konflikter.

Alle parter skal respektere sundhedsfaciliteter, som er tilflugtssted for børn og voksne, der har brug for lægehjælp.

Fra felten

Palæstina (Gaza/Vestbredden)

Angreb på civile skal stoppe nu

Læs mere
Ukraine

Ukraine: ”Et hospital skal være et sted, hvor liv reddes – ikke hvor liv tages”

Læs mere
Tchad

Billedserie: Vi giver rent drikkevand til mennesker på flugt

Læs mere
Afghanistan

Mange afghanere har mistet alt i jordskælvene

Læs mere
Læger uden Grænser hjælper efter jordskælv i Herat
Afghanistan

Afghanistan: Vi hjælper sårede efter jordskælv

Læs mere
Læger uden Grænser

Rachel Coyle

Rachel hjælper mødre og babyer i det krigshærgede Yemen

Læs mere

Pressemeddelelse: Læger uden Grænser indgår treårigt partnerskab med Augustinus Fonden

Læs mere
Ukraine

Ukraine: ”Alle operationsstuer var fyldt op”

Læs mere

Jordskælv i Marokko: Vi er klar til at hjælpe

Læs mere

Børn på flugt fra Sudan er underernærede og får mæslinger

Læs mere

Sygeplejersker får stor international anerkendelse

Læs mere
Afghanistan

Billedserie: Afghanske kvinder får sundhedshjælp på vores nye centre

Læs mere
Sudan

Sudan: Hundredtusinder mennesker på flugt mødes af overfyldte lejre og sygdom

Læs mere
Venezuela

I regnskoven kommer den livsvigtige sundhedshjælp frem via floden

Læs mere

Det første halve år i billeder

Læs mere
Sudan

Sudan: Bureaukrati og usikkerhed forhindrer medicinsk nødhjælp

Læs mere