Samuel Sieber/MSF

Nye ebolatilfælde i DR Congo

Ebola-udbruddet i DR Congo nåede ikke at blive erklæret ovre, før der dukkede nye tilfælde op. Samtidig har coronavirus også ramt landet.

Allerede i april dukkede nye tilfælde af ebola op i Beni, 40 dage efter den sidste patient blev udskrevet, og det vækker bekymring.

Selv om der kan dukke mindre smittetilfælde op, som vi også har observeret under tidligere udbrud af ebola, er nyheden særligt negativ for befolkningen. De var lettede over langt om længe at kunne se en ende på den lange kamp mod ebola.

Det er meget vanskeligt at forudse, hvordan situationen vil udvikle sig i det næste stykke tid. Om der er tale om nye, isolerede tilfælde, eller om vi står over for en ny stigning i smittede med ebola.

Selv om vi har overdraget vores ebolacenter i Beni til lokale sundhedsmyndigheder, vil vi fortsat støtte befolkningen og sundhedsmyndigheder i Nord Kivu. De skal ikke kun håndtere et ebola-udbrud, men står også over for truslen fra spredning af coronavirus.

Alle de udfordringer kommer oven i en humanitær og medicinsk situation i det nordøstlige DR Congo. Landet er i forvejen hårdt ramt efter årevis med konflikt og en befolkning, der er tvunget på flugt internt i landet med begrænset eller ingen adgang til lægehjælp.

For at hjælpe den hårdt prøvede befolkning med at få adgang til medicinsk hjælp øger vi indsatsen, for at børn og voksne har adgang til medicinske ydelser. Samtidig beskytter vi vores ansatte og patienter, og vi hjælper også med at bekæmpe coronavirus i Kinshasa og Goma.

DR Congo

Indbyggere: 102,3 mio.

Forventet levealder m/k: 59/63 år

Børnedødelighed: 79 ud af 1.000 børn dør, før de fylder fem år

Medarbejdere i 2022: 2.670

Læger uden Grænser arbejdede første gang i DR Congo i 1977.

Kilder: Læger uden Grænser og WHO