Samuel Sieber/MSF

Lions støtter Læger uden Grænsers akutte arbejde med ebola-udbruddet i DR Congo

Ebola har nu hærget DR Congo i mere end et år. Flere end 2.000 menneskerhar mistet livet. Antallet af bekræftede ebola-smittede er nu over 3.000, ogdet gør det til det største udbrud i landets historie.

Læger uden Grænser arbejder hårdt i samarbejde med de congolesiske sundhedsmyndigheder og andre organisationer på at få udbruddet under kontrol. Men organisationen kan ikke gøre det alene. Derfor er støtten fra Lions af stor betydning for at hjælpe med at få standset spredningen af ebola-virussen og redde mange menneskeliv.

”Vi er rigtig glade og taknemmelige for, at LionsKatastrofehjælp har valgt at støtte det akutte arbejde, som foregår lige nu i DRCongo, hvor udbruddet af ebola stadig raser. Gennem donationen på 200.000kroner kan vi sammen være med til at hjælpe de mange mennesker, der er ramt afudbruddet eller lever i frygt for at blive ramt,” siger Læger uden Grænsersdirektør Jesper Brix.

Pengene er øremærket til Læger uden Grænsers akutte indsats i Beni, DR Congo, og vil blandt andet gå til isolations-afdelinger i lokale sundhedscentre til patienter med ebola-symptomer og til vaccination mod ebola-virus. Det vil have stor betydning for den målrettede indsats for at få ebola-udbruddet under kontrol.

”Det er sørgeligt, at verden endnu engang skal være vidne til et af største ebola-udbrud. Vi har støttet arbejdet tidligere, hvor der ikke var mulighed at vaccinere. Det er der nu, og det er en stor glæde for Lions, at vi aktivt kan indgå i både hjælpearbejdet og det forebyggende arbejde,” siger formand for Lions Katastrofehjælp, Frank Stjerne.

Læger uden Grænser har arbejdet sammen med sundhedsmyndighederne, siden ebola-udbruddet blev erklæret den 1. august 2018.

Mere end 600 ansatte fra Læger uden Grænser kæmper for at få ebola under kontrol. Organisationen behandler ebola-patienter i Beni, Nord-Kivu og Bunia, Ituri. Patienter, hvor der er mistanke om mulig ebola-smitte, bliver indlagt på særlige ebola-afsnit i eksisterende sundhedsklinikker. Samtidig støtter Læger uden Grænsers medarbejdere de lokale sundhedsfaciliteter med at give befolkningen adgang til almen lægehjælp.

DR Congo

Indbyggere: 102,3 mio.

Forventet levealder m/k: 59/63 år

Børnedødelighed: 79 ud af 1.000 børn dør, før de fylder fem år

Medarbejdere i 2022: 2.670

Læger uden Grænser arbejdede første gang i DR Congo i 1977.

Kilder: Læger uden Grænser og WHO