Globale krisesituationer har i årevis været ensbetydende med udrykning fra den internationale nødhjælpsorganisation Læger uden Grænser. Når holdet af medicinske og logistiske eksperter kommer frem, er det som oftest i kølvandet på katastrofer. En vigtig del af opgaven er at etablere forhold, der gør det muligt at hjælpe lokalbefolkningerne. Her er adgang til vand i den rette kvalitet afgørende.
“Mere end 800.000 mennesker dør hvert år af diarrésygdomme alene grundet mangel på adgang til rent vand. Rent vand er et afgørende element for, at vi kan forebygge og håndtere spredningen af sygdomme som kolera og difteri, som vi kæmper imod i konfliktramte lande,” siger Jesper Brix, direktør for Læger uden Grænsers danske kontor.
Et nytsamarbejde mellem Læger uden Grænser og Grundfos afhjælper netop dette problemog sikrer organisationen adgang til soldrevne pumpeløsninger og ekspertvidenfra Grundfos, så deres eksperter kan oprette fungerende vandsystemer ogtilhørende infrastruktur.
“Jeg er rigtig glad for, at vi med aftalen skaber et tættere samarbejde mellem Grundfos og Læger uden Grænser i kampen mod vandbårne sygdomme, som dræber,” fastslår Jesper Brix.
Partnerskabethar et globalt udgangspunkt og fokuserer på at sikre adgang til livsvigtigtvand og sanitet for lokalbefolkninger i verdens brændpunkter. Grundfos leverer produkterog teknisk støtte til Læger uden Grænsers logistiske organisation, der vilsørge for at få løsningerne i spil, hvor de er nødvendige.
“Vand er exceptionelt vigtigt. Ikke bare for vores virksomhed, men for verden. Hver dag arbejder vi for at sikre vand til mennesker globalt, og vi er meget glade for at kunne yde støtte til Læger uden Grænser i deres livsvigtige arbejde for at afhjælpe nogle af verdens store humanitære kriser,” siger Mads Nipper, koncernchef for Grundfos.
Partnerskabetblev formelt indgået ved et møde i Grundfos-hovedkvarteret i Bjerringbro 4.juni.