Billeder: Læger uden Grænser bekæmper COVID-19

© Pablo Garrigos/MSF

Over hele verden bekæmper Læger uden Grænser COVID-19-pandemien. Både i lande, hvor vi tidligere har arbejdet og i lande, hvor der ikke tidligere har været brug for os. Her kan du gennem billeder se vores arbejde.

Frankrig: En af vores sygeplejersker venter på at blive kaldt op til en patients værelse i COVID-19-centret i Chatenay-Malabry i den parisiske forstad. Centret er blevet sat op til mennesker, som typisk er hjemløse eller migranter, der bor på gaden, som er mistænkt for at være syge med COVID-19 og ude af stand til at isolere sig selv. April 2020.

Agnes Varraine-Leca/MSF


Belgien: En af vores logistikere går gennem et beboelsescenter, som vi har bygget i Bruxelles. Centret, som kan huse op til 150 sårbare mennesker – herunder hjemløse og udokumenterede migranter – skal gøre det muligt for folk at isolere sig selv og modtage lægehjælp. Marts 2020.

Pablo Garrigos/MSF


Frankrig: En af vores ansatte står uden for et hospitalstelt, som vi har sat op ved Reims Universitetshospital for midlertidigt at kunne øge antallet af intensivpladser til rådighed ved hospitalet til behandling af patienter med COVID-19. April 2020.

Agnes Varraine-Leca/MSF


Syrien: Det ville være katastrofalt, hvis coronavirus spredte sig blandt de tusinder af mennesker, der er på flugt fra krigen. Derfor uddeler vores medarbejdere hygiejnepakker, der indeholder sæbe, desinfektionsmiddel, vaskepulver og oplysningsmateriale om coronavirus i en flygtningelejr i Idlib i det nordvestlige Syrien.


Sydsudan: Adrien Mahama, der er koordinator for vand og sanitet, viser, hvordan man bruger masker korrekt under en træning i infektionsforebyggelse og -kontrol for de ansatte på Al-Sabah-hospitalet i hovedstaden Juba. Læger uden Grænser laver træningssessioner som støtte til sundhedsministeriet som forberedelse til modtagelse af COVID-19-patienter. April 2020.

Gabriele François Casini


Italien: Gennaro, som er vand- og sanitetsspecialist hos Læger uden Grænser, justerer sine beskyttelsesbriller, før han går ind på en afdeling, der behandler folk med COVID-19. Hans hovedopgave på et hospital i Italiens nordlige Lodi-provins er at beskytte de ansatte på hospitalet mod at blive smittet med virussen. April 2020.

Davide Arcuri/MSF


Spanien: To af vores ansatte desinficerer senge på et plejehjem for ældre beboere på plejehjemmet Nuestra Señora de las Mercedes i El Royo. Vi er sammen med frivillige fra brandvæsenet i gang med at desinficere områder, etablere en god arbejdsgang for ansatte og patienter samt at overføre patienter fra plejehjem og ældreboliger over hele Castilla y León-regionen. April 2020.

Olmo Calvo/MSF


Brasilien: Vores læge Ana Letícia Nery koordinerer vores COVID-19-aktiviteter i São Paulo. Vi arbejder med hjemløse, foretager konsultationer med henblik på at screene og finde mulige tilfælde af COVID-19 og henviser patienter med alvorlige tilstande til hospitaler. April 2020.

Andre Francois


Spanien: En hospitalsassistent flytter møbler rundt på et midlertidigt hospital, der er blevet sat op af os i udkanten af Madrid, til behandling af folk med COVID-19. Marts 2020.

Olmo Calvo/MSF


Italien: Vores anæstesilæge Stefano (højre) arbejder på at intubere en patient med COVID-19 på Lodi-hospitalet. Vi har personale – herunder medicinsk personale, logistikere og vand- og sanitetseksperter – på tre hospitaler i landets nordlige region Lombardiet. April 2020.

Davide Arcuri


Pakistan: En af vores health promotere rådgiver folk i at holde mindst 1,5 meters afstand til hinanden og at vaske hænder ved bestemte poster, når de går ind på Timergara DHQ-hospitalet i Lower Dir-distriktet. Vores ansatte har installeret en screeningsstation til COVID-19 ved indgangen til hospitalet, hvor omkring 1.000 mennesker går gennem hver dag. April 2020.

Nasir Ghafoor


Frankrig: En af vores sygeplejersker Charline Vincent undersøger en mand i vores mobile klinik, som er sat op for at give lægehjælp til hjemløse, som er særligt sårbare over for coronavirus. Vi har flere mobile klinikker i Paris og i de omkringliggende forstæder for at vurdere sårbare menneskers sundhedstilstand og for at identificere mulige COVID-19-tilfælde. Marts 2020.

Agnes Varraine-Leca


Irak: En af vores ansatte forklarer medicinsk personale fra det irakiske sundhedsministerium, hvordan man tager en operationsmaske ordentligt på. Vi giver teknisk støtte i infektionsforebyggelse og -kontrol samt indledende undersøgelser af COVID-19-patienter til hospitalsansatte på Ibn Al-Khateeb-hospitalet i Bagdad. April 2020.

Nabil Salih/MSF


Spanien: En ældre mand ser til, mens en af vores ansatte desinficerer hans værelse på Nuestra Señora de las Mercedes-plejehjemmet i El Royo. Vi er sammen med frivillige fra brandvæsenet i gang med at desinficere områder, etablere en god arbejdsgang for ansatte og patienter samt at overføre patienter fra plejehjem og ældreboliger over hele Castilla y León-regionen. April 2020.

Olmo Calvo/MSF


Pakistan: Sajjad, som er sygeplejerske hos Læger uden Grænser, tager sig en hvilepause mellem tests af personer for COVID-19. Vi har installeret et screeningsområde for COVID-19 på Timergara DHQ-hospitalet i Lower Dir-distriktet. April 2020.

Nasir Ghafoor


Cameroun: En kvinde stopper op uden for det COVID-19-screeningstelt, som vi har sat op ved indgangen til Bamenda’s St Mary Soledad-hospitalet i landets nordvestlige region. Vi screener folk for COVID-19 og giver information om infektionsforebyggelse og -kontrol til hospitalsansatte. April 2020.

Freida Nemkul


Brasilien: En af vores læger undersøger en kvinde på en mobil klinik, der screener hjemløse for COVID-19 på herberger i São Paulo.

Brasilien: En af vores læger undersøger en kvinde på en mobil klinik, der screener hjemløse for COVID-19 på herberger i São Paulo samt giver sundhedsråd. Vi arbejder med hjemløse, foretager konsultationer med henblik på at screene og finde mulige tilfælde af COVID-19 og henviser patienter med alvorlige tilstande til hospitaler. April 2020.

Andre Francois

Støt vores globale respons på COVID-19

Hjælp os med at behandle patienter og bekæmpe udbruddet af coronavirus

Billedserie

Syrien
Syrien

Det er vanvittigt – borgerkrigen i Syrien har varet i 10 år

Læs mere
Flygtninge Lesbos og Samos
Grækenland

Lesbos og Samos: Lejrene gør folk syge

Læs mere
Flygtninge i Europa

På flugt gennem Italiens snedækkede bjerge: ”Du er i livsfare, hvis dine fødder bliver våde”

Læs mere

Et mærkeligt år i billeder

Læs mere
Grækenland

Samos: ”Det her er ikke et sted for børn – det er ikke et sted for nogen”

Læs mere
Brand i flygtningelejr Moria
Grækenland

Helvedet på Lesbos

Læs mere
Læger uden Grænser (MSF) bekæmper coronavirus (COVID-19) i Brasilien

Billeder fra vores kamp mod coronavirus i Brasilien

Læs mere