Arv og Testamente

Ved at betænke Læger uden Grænser i dit testamente kan du redde liv

 

Ved at betænke Læger uden Grænser i dit testamente kan du, når du dør, redde liv, som ellers ville gå tabt. Ved at oprette testamente gør du mange ting lettere for dine pårørende. Med testamentet skal de således ikke være i tvivl om, hvad der er dine ønsker for hvad penge og arv skal bruges til.


Her på siden har vi samlet noget nyttigt information omkring arv og testamente til dig der overvejer at testamentere til velgørenhed.

Slip for boafgift (tidligere arveafgift) med et testamente

Velgørende organisationer er fritaget for den såkaldte boafgift til staten. Det betyder, at det beløb, der testamenteres til os, går ubeskåret til Læger uden Grænsers arbejde for mennesker i nød.

Hvis du opretter testamente og lader os betale boafgiften for de øvrige arvinger, kan du faktisk testamentere til velgørenhed, uden at arven til dine slægtninge bliver mindre.


Uden testamente, hvor noget af arven fordeles til velgørenhed, skal dine slægtninge betale mellem 15 -25 procent i arveafgift.

Fritag dine slægtninge for boafgift i dit testamente. Læs mere her

 

Læger uden Grænser i testamentet

Ved oprettelse af testamente har du flere muligheder for at bort-testamentere arv til vores nødhjælpsarbejde. Vi kan indsættes i testamentet som arving til et legat, til en procentdel af arven, eller som arving til hele den disponible formue. 
Uanset hvordan du ønsker at oprette et testamente kan du få gratis hjælp og rådgivning, når du skal skrive det. N.B. Ifølge Fondsloven § 9 stk. 1, nr. 2 skal det tydeligt fremgå i testamentet med følgende sætning, at det er testators hensigt og ønske, at arven til Læger uden Grænser skal anvendes til uddeling og ikke indgå i den bundne kapital.

 

Gratis advokathjælp til oprettelse af testamente

Hvis du har besluttet dig for at betænke os i dit testamente, kan du få gratis bistand og rådgivning til oprettelse af testamente fra en advokat med speciale i arveret.

Hos advokatfirmaet, Moltke-Leth Advokater, i København, tilbyder de gratis advokathjælp til oprettelse af testamente og Moltke-Leth Advokater støtter på den måde Læger uden Grænser. 
Moltke-Leth er et af de advokatfirmaer i Danmark, der har størst erfaring inden for arveret.

Kontakt Vibeke Samuelsen på telefon 33 11 65 11 eller på mail vs@moltke-leth.dk og henvis til aftale med Læger uden Grænser. Alle oplysninger behandles fortroligt, og advokaten har tavshedspligt. Der må påregegnes en behandlingstid på op til tre uger med mindre det er presserende - venligst oplys dette ved henvendelsen. Du er også velkommen til at kontakte os for yderligere information på telefon 39 77 56 00.

 

 

Få svar på dine spørgsmål vedr. oprettelse af testamente

Hvordan kan jeg testamentere til Læger uden Grænser?

Hvad kan jeg bestemme over i mit testamente?

Hvad er de formelle krav til et testamente?
 

Har du spørgsmål som disse eller andre spørgsmål om hvordan et testamente oprettes, så læs mere på vores spørgsmål og svar side hvor vi har samlet de mest hyppige spørgsmål vedr. arv og testamente. Læs mere her

 

Læs om Lise Loft der har testamenteret til Læger uden Grænser

Læs om testator, Lise Lauritzen Loft, som har oprettet testamente og bort-testamenteret en del af sin arv og formue til Læger uden Grænsers arbejde.
For Lise var det ikke et svært valg at testamentere til vores nødhjælpsarbejde, fordi hun har stor respekt for Læger uden Grænsers arbejde. Lise fortæller om Læger uden Grænser i sit testamente her.

 

 

Kontakt os for mere infomation om arv og testamente

Ønsker du yderligere information om oprettelse af testamente, er du velkommen til at kontakte Ramy Antoine Hoffmann fra Læger uden Grænsers kontor på telefon 39 77 56 00 eller ved at skrive en e-mail til arv@msf.dk

 

Læs mere om hvordan du kan oprette et testamente og testamentere til velgørenhed i vores arvefolder.

 

Bestil vores arvefolder ved at udfylde nedenstående formular: