Stoet-Afghanistan

Vi er i Afghanistan

Hjælp os med at redde liv

Tørke. Politisk ustabilitet. Økonomisk krise. Et kollapsende sundhedssystem. Især børnene betaler en høj pris for de mange kriser og den manglende internationale støtte. Vi er i Afghanistan, hvor alt for mange underernærede børn lige nu har brug for vores hjælp.

Læger uden Grænsers arbejde i Afghanistan bliver gjort muligt af private donorer, og vi kan derfor fortsætte vores indsats på trods af suspenderingen af bistand fra individuelle donorlande og fra internationale organisationer. Det er med andre ord støtten fra mennesker som dig, der gør, at vi kan fortsætte.

© Kadir Van Lohuizen/Noor

Sådan hjælper vi i Afghanistan:

Vi hjalp første gang i Afghanistan i 1980. I dag er vi til stede i byerne Khost, Kunduz, Herat og Kandahar samt på Boost Hospital i byen Lashkar Gah. Vi driver blandt andet et fødselshospital i Khost, en klinik for under- og fejlernærede patienter i Herat og et behandlingsprogram for tuberkulosepatienter i Kandahar.

På Boost Hospital er der blandt andet en skadestue, et kirurgisk afsnit, et afsnit for patienter, der kræver indlæggelse, en fødegang, en neonatal-afdeling, et afsnit for indlagte børn og et radiologisk afsnit.

I 2020 havde vi 130.500 konsultationer, hjalp ved 36.300 fødsler, lavede 6.900 operationer og behandlede 2.560 børn for under- eller fejlernæring i landet.