Stoet-Afghanistan

Vi er i Afghanistan

Hjælp os med at redde liv

Situationen i Afghanistan er lige nu kaotisk og omskiftelig. Tusinder er drevet på flugt i landet. Det hele ændrer sig fra det ene øjeblik til det andet, men én ting er sikkert: Her er mennesker, der har brug for hjælp. Til medicinske nødsituationer, til fødsler og til kroniske sygdomme.

NB! Situationen i Afghanistan er i øjeblikket omskiftelig, og Læger uden Grænser tilpasser indsatsen efter patienternes behov og vores muligheder for at hjælpe i landet. Den særlige situation kan have betydning for, hvordan eller på hvilket tidspunkt en donation til vores indsats i Afghanistan vil blive fordelt.

Sådan hjælper vi i Afghanistan:

Vi hjalp første gang i Afghanistan i 1980. I dag er vi til stede i byerne Khost, Kunduz, Herat og Kandahar samt på Boost Hospital i byen Lashkar Gah. Vi driver blandt andet et fødselshospital i Khost, en klinik for under- og fejlernærede patienter i Herat og et behandlingsprogram for tuberkulosepatienter i Kandahar.

På Boost Hospital er der blandt andet en skadestue, et kirurgisk afsnit, et afsnit for patienter, der kræver indlæggelse, en fødegang, en neonatal-afdeling, et afsnit for indlagte børn og et radiologisk afsnit.

I 2020 havde vi 130.500 konsultationer, hjalp ved 36.300 fødsler, lavede 6.900 operationer og behandlede 2.560 børn for under- eller fejlernæring i landet.