Ingen skal dø på Middelhavet

I år er over 938 døde på verdens dødeligste flygtningerute: Middelhavet. De mistede livet, fordi ingen hjalp dem. Vi redder stadig liv på Middelhavet, for hvis vi ikke var der, ville endnu flere børn og voksne drukne.

De mere end 938 børn og voksne døde på verdens mest dødelige flygtningerute fra januar til maj måned. For mange var netop denne rute noget, som de så som den sidste udvej i et desperat forsøg på at komme i sikkerhed. De flygtede fra krige, naturkatastrofer, dødelige epidemier og sult.

De døde på Middelhavet, fordi ingen hjalp dem. For på grænsen til Europa er alle liv ikke lige meget værd, når EU vælger at lukke øjnene og lader mennesker drukne.

Læger uden Grænser er til stede på Middelhavet, hvor vi redder mennesker fra at drukne.

Det har vi været siden 2015, hvor vi har været med til at redde over 88.000 mennesker.

“Menneskesmuglere”

Mange har anklaget os for at være menneskesmuglere. Nogle har ligefrem ment, at vi transporterer såkaldte “velfærdsturister” til Europa.

Men vores livreddende nødhjælpsarbejde på Middelhavet er ligesom alle vores andre projekter. Det absolut vigtigste i vores nødhjælpsarbejde er at redde liv – uanset hvor i verden vi sætter ind.

Det her sker på dørtærsklen til Europa. Vi er der, fordi EU ikke lever op til deres ansvar.
Hvis vi ikke var der, ville endnu flere børn og voksne miste livet på Middelhavet.

Siden 2014 er over 26.000 mennesker døde eller meldt savnede, da de forsøgte at krydse Middelhavet.

Flygtninge, migranter eller mennesker?

Desværre bliver de tusinder af mennesker, der flygter over Middelhavet, reduceret til at blive omtalt som bådflygtninge. Måske endda migranter. Men det er mennesker. Ligesom du og jeg.

Det er børn, kvinder og mænd. De er alle nogens datter, bror, onkel eller mor.

I Læger uden Grænser kan vi ikke leve med, at mennesker dør på Middelhavet. Derfor bliver vi ved, så længe det er nødvendigt, for ingen mennesker skal dø på Middelhavet.

Hjælp Læger uden Grænser med at redde liv

Med din støtte giver du os mulighed for at sende læger og sygeplejersker til katastrofer og kriser verden over.