Flygtningelejren Moria på Lesbos er brændt ned

Flygtningelejren Moria på Lesbos er brændt ned

Den græske flygtningelejr Moria brændte ned til grunden natten mellem den 8. og 9. september og 12.000 mennesker måtte endnu en gang flygte for deres liv.

Stadig mangel på lægehjælp efter brandene i Moria

“Helvede på jord” og ”Den værste flygtningelejr i verden”. Moria er blevet kaldt mange ting i tidens løb.

Vores læger og sygeplejersker har siden 2015 hjulpet de tusinder af flygtninge, der strandede i lejren. De har råbt højt om de kummerlige forhold og om de menneskelige konsekvenser.

Moria blev bygget til at huse omkring 3000 mennesker, men i årenes løb er flere og flere mennesker blevet sendt ind i lejren, uden at der blev mere plads eller flere toiletter.

Da der var flest, boede omkring 20.000 mennesker i lejren. Der var slet ikke plads til dem. Alt for mange måtte bo sammen i små telte, der ikke gav ordentlig ly for vejret og temperaturen.

Den 8. og 9. september brændte Moria ned til grunden. Men det betyder ikke, at helvedet er et overstået kapitel.

For over 12.000 mænd, kvinder, børn og ældre mennesker venter stadig på at blive reddet. Og en ny midlertidig lejr er allerede oprettet. Efter alt at dømme kan den ende med at være lige så elendig som Moria.

Tusinder af flygtninge får stadig ikke lægehjælp efter brandene i Moria, men vores lægeklinik er nu i gang med at hjælpe så mange som muligt.

 

Tusinder sidder stadig på gaden en uge efter brand i Moria

Det har været en kamp at få lov at hjælpe de over 12.000 mennesker, der efter en uge stadig ikke har tag over hovedet efter branden i flygtningelejren Moria på Lesbos. Nu arbejder vores folk i en lagerbygning, hvor de behandler spædbørn med røgforgiftning, ældre mennesker og gravide kvinder, der sover på gaden. Babyen her…
Læs mere