Syrien: Børn og voksne på flugt har akut behov for hjælp

Syrien: Børn og voksne på flugt har akut behov for hjælp

Støt Læger uden Grænser i dag, så vi kan give lægehjælp til ofrene for krigen i Syrien.

Krigen i Syrien raser nu på 10. år.

Millioner af mennesker i landet har brug for humanitær hjælp for at overleve. Læger uden Grænser giver dagligt livreddende lægehjælp til patienter på flere hospitaler og mobilklinikker i Syrien. Samtidig uddeler vi nødhjælp til de mennesker, der er på flugt.

 • Sterile kanyler

  Kanyler gør, at vores læger og sygeplejersker kan vaccinere mod livstruende sygdomme.

  For 77 kr. kan vi købe 200 kanyler.

 • Udstyr til kirurgen

  For at vores kirurger kan operere i krigszoner og redde liv, har de brug for skalpeller, pincetter, sakse og klemmer. For 387 Kr. kan vi købe et komplet kirurg-sæt.

 • Tæpper

  Vinteren rammer mennesker på flugt hårdt. For 870 kr. kan vi købe 10 tæpper, der kan holde børn og voksne varme.

Det gør Læger uden Grænser i det nordvestlige Syrien:

Lægeklinikker og hospitaler
Vi driver og støtter lægeklinikker og hospitaler flere steder i landet. Blandt andet i Raqqa, Idlib og Aleppo driver vi skadestuer, konsultationer, vaccinationsprogrammer, psykologhjælp, operationsstuer og fødselsklinikker.

Flygtningelejre
Lige nu hjælper vi blandt andet i lejre i det nordlige Syrien, hvor syrere på flugt lever i tynde telte. I Idlib driver vi mobile klinikker, der kan nå ud til lejrene, vi uddeler madrasser og sæbe, og vi forsøger at forbedre befolkningens adgang til rent vand og toiletter. I Al-Hol-lejren i det nordøstlige Syrien, hvor over 60.000 mennesker, primært kvinder og børn, sidder fast, driver vi en lægeklinik, der har åbent døgnet rundt.

Hjælp børn og voksne på flugt i Syrien