Burkina Faso

Vi hjælper med at give lægehjælp og dække de akutte medicinske behov, selv om kampe mellem regeringen og væbnede oprørsstyrker gør det svært.

Opdatering 17. februar 2023
Efter angrebet, hvor to af vores ansatte blev dræbt den 8. februar i Boucle de Mouhoun-regionen, indstiller vi alle vores projekter i landet. Det er vi nødt til for at analysere de risici, som vores hold i øjeblikket udsættes for.

Vores kollegaer blev angrebet i en bil med et tydeligt Læger uden Grænser-logo, mens de udførte deres arbejde, Et angreb af den karakter er fuldstændig uacceptabelt. 

Alle de steder, hvor vi støtter og udfører medicinsk og humanitært arbejde i Burkina Faso, vil vi på ubestemt tid kun rykke ud til livreddende nødsituationer.

Konflikten i Burkina Faso mellem militæret og bevæbnede grupper har siden 2015 spredt sig til det meste af landet. I 2020 var 1 million mennesker blevet fordrevet fra deres hjem på grund af konflikten – der lever omkring 20 millioner mennesker i Burkina Faso.

Vi er til stede flere steder i landet. I konfliktzonen behandler vi mennesker med skudsår og ofre for seksuel vold. Vi driver mobile klinikker, der kan nå ud til de fordrevne. Vi vaccinerer mod mæslinger, uddeler drikkevand og støtter indsatsen mod hepatitis E.

I 2022 hjalp vi sådan i Burkina Faso:

  • 1.016.400 ambulante konsultationer
  • 380.400 malariatilfælde behandlet
  • 29.500 patienter indlagt
  • 79.033.000 liter vand uddelt

Læs mere om vores arbejde

msf.org
Where we work

Se et samlet overblik over vores projekter verden over på msf.org