Armenien.jpg
© Andrea Bussotti/MSF

Armenien

Armenien har en af ​​de højeste forekomster af multiresistent tuberkulose i verden. Vores ansatte i Armenien behandler mennesker, der er smittet med den dødelige sygdom.

Vi har hjulpet i Armenien i over 30 år. I 1988 ramte et jordskælv landet, dræbte flere end 25.000 mennesker, sårede flere end 15.000 og gjorde over en halv million mennesker hjemløse. Omfanget var så stort, at de sovjetiske myndigheder åbnede grænserne for udenlandsk nødhjælp. Vi var de første, der tog afsted.

I tiden efter ydede vi læge- og psykologhjælp, foretog kirurgiske indgreb og forestod dialysebehandling. Vi uddelte generatorer og medicinsk udstyr, blandt andet kuvøser, dialysemaskiner og laboratorieudstyr.

Siden har vi været til stede i Armenien.

Læger uden Grænser i Nagorno-Karabakh

Under den første krig mellem Armenien og Aserbajdsjan fra 1988 til 1994 var vi til stede med lægehjælp i konfliktzonen i Stepanakert fra 1992.

Tuberkulose i Armenien

Vi har især arbejdet med tuberkulose, mens vi har hjulpet i Armenien. Krig, fattigdom og et svagt sundhedssystem fulgte i kølvandet på Sovjetunionens kollaps, hvilket medførte en spredning af medicinresistent tuberkulose i landet.
I samarbejde med Armeniens sundhedsmyndigheder har vi blandt andet sikret tuberkulosepatienter adgang til medicin, der virker.

Læs mere om vores arbejde

msf.org
Where we work

Se et samlet overblik over vores projekter verden over på msf.org