Arkivfoto. Foto: Djann Jutzeler/MSF

Vi fordømmer det brutale drab på to af vores ansatte i Burkina Faso

Vi fordømmer på det kraftigste mordet på to af vores ansatte i Boucle du Mouhoun-regionen i det nordvestlige Burkina Faso, og vi indstiller vores medicinske aktiviteter i regionen.

Onsdag den 8. februar angreb bevæbnede mænd en af vores biler.

Mændene skød mod passagererne – et lægehold på fire personer – på vejen mellem Dédougou og Tougan i Burkina Faso. Bilen var tydeligt markeret med vores logoer.

To af vores ansatte blev dræbt i angrebet, mens det lykkedes to at flygte.

De to ofre kommer begge fra Burkina Faso og har været ansat hos os som henholdsvis chauffør siden juli 2021 og som logistikchef siden juni 2020. De var 39 og 34 år.

»Vi er chokerede og vrede over drabene. Det er et bevidst og forsætligt angreb på et klart identificeret humanitært hold under deres medicinske arbejde,” siger Isabelle Defourny, der er læge og direktør for Læger uden Grænser i Frankrig.

“Vores prioritet er at støtte de to kolleger, der overlevede angrebet, samt vores dræbte kollegers familier og kære. Vi vil også gå i dialog med alle parter i konflikten for at forstå, hvad der skete.”

Vi har suspenderet alle vores aktiviteter i Boucle du Mouhoun-regionen, hvor drabene skete, indtil vi har en bedre forståelse af den tragiske begivenhed.

Burkina Faso står over for en hidtil uset politisk, sikkerhedsmæssig og humanitær krise. Næsten to millioner mennesker er på flugt i deres hjemland på grund af vold og kampe mellem væbnede grupper og regeringsstyrker.

Mellem juli og december 2022 gav vi 400.000 medicinske konsultationer og hjalp ved 4.300 fødsler i Burkina Faso i fire regioner i landet.

Burkina Faso

Burkina Faso

Indbyggere: 23,3 mio.

Forventet levealder m/k: 59/62 år

Børnedødelighed: 83 ud af 1.000 børn dør, før de fylder fem år

Medarbejdere i 2022: 1.176

Læger uden Grænser arbejdede første gang i Burkina Faso i 1995.

Kilder: Læger uden Grænser og WHO