MSF

”Jeg har en nyfødt med iltmangel. Han skal på intensiv nu!

Vores børnelæge Monica kæmper for at redde en nyfødt drengs liv på vores hospital i Den Centralafrikanske Republik. Hans tilstand er kritisk, og tiden er knap.

”Sundhedstilbuddether er et af de dårligste i verden,” fortæller Monica.

Som udsendt tilDen Centralafrikanske Republik ved hun, hvilken forskel det gør, at der erprofessionel fødselshjælp. For her er sundhedsydelser ikke en selvfølge.

Og nu står hun med en nyfødt, som er livløs og ikke har en chance for at overleve uden hjælp. Heldigvis kom han til verden på hospitalet, hvor han er i gode hænder hos børnelægen.

Monica
  • børnelæge
  • udsendt til Den Centralafrikanske Republik

Kvinder og børn lever med ekstreme risici

Monica redder denlille drengs liv. Hans mor, Isabella, er en af de heldige, fordi hun nåede fremtil hospitalet og kunne føde der.

”Kvinder og børnlever med ekstreme risici, og de har brug for hjælp. Efter vi er åbnet her oghar været her hver dag, har jeg selv set, hvor utrolig vigtigt det er forlokalbefolkningen at have denne mulighed,” siger Monica.

Vi kæmper hver dag for, at færre børn mister livet under fødslen. Vores jordemødre og læger er til stede i mange af de lande, hvor fødselshjælp ikke er en selvfølge. Ofte er de forskellen på, om barnet overlever eller ej.

Den Centralafrikanske Republik

Indbyggere: 5,7 mio.

Forventet levealder m/k: 53/58 år

Børnedødelighed: 100 ud af 1.000 børn dør, før de fylder fem år

Medarbejdere i 2022: 2.795

Læger uden Grænser arbejdede første gang i Den Centralafrikanske Republik i 1997.

Kilder: Læger uden Grænser og WHO