© Pablo Garrigos/MSF
Mæslinge-vacciner skal holdes under en bestemt temperatur, og derfor er det ekstremt vigtigt, at vores mobile teams når frem i tide.

Massiv indsats mod mæslinger i DR Congo

Vi har sat massivt ind for at bekæmpe mæslinge-epidemien i DR Congo. Den ene del af indsatsen er at vaccinere så mange børn som muligt for at beskytte dem mod mæslinger og stoppe udbruddet i samarbejde med sundhedsmyndighederne. Den anden del er at behandle dem, der allerede er smittet, mod følgesygdomme. I et land som DR Congo koster mæslinger mange børn livet, da sygdommen især rammer børn mellem 0 – 5 år.

Siden starten af 2019 har vi arbejdet med mæslinger i DR Congo

ANTAL VACCINEREDE BØRN

361079

ANTAL BEHANDLEDE PATIENTER

14785

Mæslinger har gjort dyb skade i min landsby. Stort set ingen er gået fri. Nogle familier har mistet to, tre eller endda fire børn.

Albertine, indbygger i Kasaï-provinsen
I DR Congo ved befolkningen, hvor farlig en sygdom mæslinger er, og de står gerne i kø for at beskytte deres børn.

Der er brug for langt mere hjælp i de kommende måneder. Det er helt afgørende at få forsyninger af vacciner og medicin frem. Jo før, jo bedre.

Rachel Séguin, vores medicinske koordinator i DR Congo
Pela-Buebes yngste barn er indlagt på vores mæslingebehandlingscenter i Mayi-Munene.
Mæslinger er en yderst smitsom virussygdom, som er særlig farlig for børn.

Mæslinger

Mæslinger er en farlig og meget smitsom virussygdom, som er særligt farlig for børn. En mæslinge vaccine er den bedste måde at stoppe spredningen af sygdommen på. Hvert år vaccinerer Læger uden Grænser hundredtusindvis af børn mod de farlige prikker. Hvad er mæslinger? Mæslinger er en luftbåren virussygdom, som dræber tusindvis af mennesker hvert år.…
© Markel Redondo