© Nisma Leboul/MSF

Billedserie: Vi giver rent drikkevand til mennesker på flugt

Hundredetusindevis af mennesker mangler vand i Adre-lejren i det østlige Tchad. Vi uddeler rent vand på vores projekt i området – men behovet er stadig enormt.

I lejren i Adre, en grænseby i det østlige Tchad, bor omkring 200.000 mennesker på flugt fra de voldelige kampe, der udspiller sig i Sudan. Her har børn, kvinder og mænd kun adgang til op til seks liter vand per person om dagen – og det er langt under de 20 liter, der anbefales af FN.

Manglen på vand truer sundheden for de over 200.000 mennesker, der befinder sig i lejren, hvor sygdomme som diarre og kolera får gode vilkår til at sprede sig.

Samtidig forventes yderligere 600.000 mennesker mod slutningen af året at ankomme fra Sudan, og vores hold ser allerede nu en drastisk stigning i antallet af mennesker, der ankommer til området. Det lægger et massivt pres på de i forvejen begrænsede vandressourcer i lejren.

Vi står lige nu for hovedparten af vandforsyningen i lejren med 15 vandstationer og fem brønde – men på trods af indsatsen er rent vand stadig en massiv mangelvare, især under de ekstremt varme vejrforhold.

Herunder kan du se en række billeder fra vores arbejde i området.

Kvinder fylder vand ved en af vores vandforsyningsposter. Når der mangler vand, tvinges folk i lejren til at gøre brug af urene vandressourcer. Det forøger risikoen for udbrud af vandbårne sygdomme som diarré og kolera.


Kvinder kommer ned for at hente vand ved en af vores forsyningsposter. Posterne gør det nemmere for dem at hente vand, som ellers skal findes i de såkaldte wadis – flodlejer, som ligger langt fra lejren.


En kvinde kommer gående med et vandskind fyldt med vand fra en af vores forsyningsposter i lejren. Vandskindet er lavet af dyreskind, som holder godt på vandet.


Her ses Donal, som er vand- og hygiejneansvarlig på projektet i Adre-lejren. I oktober distribuerede vi 600.000 liter vand om dagen til 130.000 mennesker, som svarer til cirka 6 liter vand per person.


I den meget tætbefolkede lejr er sundhedssituationen alvorlig med flere og flere tilfælde af malaria og akut diarré. Vores projekter er allerede på makskapacitet og mulighederne for at henvise til hospitaler er begrænsede. Et udbrud af de vandbårne sygdomme som diarré eller kolera vil være katastrofal.

Fra felten

Palæstina (Gaza/Vestbredden)

Angreb på civile skal stoppe nu

Læs mere
Dette billede indeholder en grafisk illustration af den personlige indsamling "Indsamling til Læger uden Grænsers (MSF) nødhjælpsarbejde i bl.a. Gaza".
Palæstina (Gaza/Vestbredden)

Sådan er situationen i Gaza

Læs mere
Ukraine

Ukraine: ”Et hospital skal være et sted, hvor liv reddes – ikke hvor liv tages”

Læs mere
Afghanistan

Mange afghanere har mistet alt i jordskælvene

Læs mere
Læger uden Grænser hjælper efter jordskælv i Herat
Afghanistan

Afghanistan: Vi hjælper sårede efter jordskælv

Læs mere
Læger uden Grænser

Rachel Coyle

Rachel hjælper mødre og babyer i det krigshærgede Yemen

Læs mere

Pressemeddelelse: Læger uden Grænser indgår treårigt partnerskab med Augustinus Fonden

Læs mere
Ukraine

Ukraine: ”Alle operationsstuer var fyldt op”

Læs mere

Jordskælv i Marokko: Vi er klar til at hjælpe

Læs mere

Børn på flugt fra Sudan er underernærede og får mæslinger

Læs mere

Sygeplejersker får stor international anerkendelse

Læs mere
Afghanistan

Billedserie: Afghanske kvinder får sundhedshjælp på vores nye centre

Læs mere
Sudan

Sudan: Hundredtusinder mennesker på flugt mødes af overfyldte lejre og sygdom

Læs mere
Venezuela

I regnskoven kommer den livsvigtige sundhedshjælp frem via floden

Læs mere

Det første halve år i billeder

Læs mere
Sudan

Sudan: Bureaukrati og usikkerhed forhindrer medicinsk nødhjælp

Læs mere