Billeder: Læger uden Grænser bekæmper COVID-19

© Pablo Garrigos/MSF

Over hele verden bekæmper Læger uden Grænser COVID-19-pandemien. Både i lande, hvor vi tidligere har arbejdet og i lande, hvor der ikke tidligere har været brug for os. Her kan du gennem billeder se vores arbejde.

Frankrig: En af vores sygeplejersker venter på at blive kaldt op til en patients værelse i COVID-19-centret i Chatenay-Malabry i den parisiske forstad. Centret er blevet sat op til mennesker, som typisk er hjemløse eller migranter, der bor på gaden, som er mistænkt for at være syge med COVID-19 og ude af stand til at isolere sig selv. April 2020.

Agnes Varraine-Leca/MSF


Belgien: En af vores logistikere går gennem et beboelsescenter, som vi har bygget i Bruxelles. Centret, som kan huse op til 150 sårbare mennesker – herunder hjemløse og udokumenterede migranter – skal gøre det muligt for folk at isolere sig selv og modtage lægehjælp. Marts 2020.

Pablo Garrigos/MSF


Frankrig: En af vores ansatte står uden for et hospitalstelt, som vi har sat op ved Reims Universitetshospital for midlertidigt at kunne øge antallet af intensivpladser til rådighed ved hospitalet til behandling af patienter med COVID-19. April 2020.

Agnes Varraine-Leca/MSF


Syrien: Det ville være katastrofalt, hvis coronavirus spredte sig blandt de tusinder af mennesker, der er på flugt fra krigen. Derfor uddeler vores medarbejdere hygiejnepakker, der indeholder sæbe, desinfektionsmiddel, vaskepulver og oplysningsmateriale om coronavirus i en flygtningelejr i Idlib i det nordvestlige Syrien.


Sydsudan: Adrien Mahama, der er koordinator for vand og sanitet, viser, hvordan man bruger masker korrekt under en træning i infektionsforebyggelse og -kontrol for de ansatte på Al-Sabah-hospitalet i hovedstaden Juba. Læger uden Grænser laver træningssessioner som støtte til sundhedsministeriet som forberedelse til modtagelse af COVID-19-patienter. April 2020.

Gabriele François Casini


Italien: Gennaro, som er vand- og sanitetsspecialist hos Læger uden Grænser, justerer sine beskyttelsesbriller, før han går ind på en afdeling, der behandler folk med COVID-19. Hans hovedopgave på et hospital i Italiens nordlige Lodi-provins er at beskytte de ansatte på hospitalet mod at blive smittet med virussen. April 2020.

Davide Arcuri/MSF


Spanien: To af vores ansatte desinficerer senge på et plejehjem for ældre beboere på plejehjemmet Nuestra Señora de las Mercedes i El Royo. Vi er sammen med frivillige fra brandvæsenet i gang med at desinficere områder, etablere en god arbejdsgang for ansatte og patienter samt at overføre patienter fra plejehjem og ældreboliger over hele Castilla y León-regionen. April 2020.

Olmo Calvo/MSF


Brasilien: Vores læge Ana Letícia Nery koordinerer vores COVID-19-aktiviteter i São Paulo. Vi arbejder med hjemløse, foretager konsultationer med henblik på at screene og finde mulige tilfælde af COVID-19 og henviser patienter med alvorlige tilstande til hospitaler. April 2020.

Andre Francois


Spanien: En hospitalsassistent flytter møbler rundt på et midlertidigt hospital, der er blevet sat op af os i udkanten af Madrid, til behandling af folk med COVID-19. Marts 2020.

Olmo Calvo/MSF


Italien: Vores anæstesilæge Stefano (højre) arbejder på at intubere en patient med COVID-19 på Lodi-hospitalet. Vi har personale – herunder medicinsk personale, logistikere og vand- og sanitetseksperter – på tre hospitaler i landets nordlige region Lombardiet. April 2020.

Davide Arcuri


Pakistan: En af vores health promotere rådgiver folk i at holde mindst 1,5 meters afstand til hinanden og at vaske hænder ved bestemte poster, når de går ind på Timergara DHQ-hospitalet i Lower Dir-distriktet. Vores ansatte har installeret en screeningsstation til COVID-19 ved indgangen til hospitalet, hvor omkring 1.000 mennesker går gennem hver dag. April 2020.

Nasir Ghafoor


Frankrig: En af vores sygeplejersker Charline Vincent undersøger en mand i vores mobile klinik, som er sat op for at give lægehjælp til hjemløse, som er særligt sårbare over for coronavirus. Vi har flere mobile klinikker i Paris og i de omkringliggende forstæder for at vurdere sårbare menneskers sundhedstilstand og for at identificere mulige COVID-19-tilfælde. Marts 2020.

Agnes Varraine-Leca


Irak: En af vores ansatte forklarer medicinsk personale fra det irakiske sundhedsministerium, hvordan man tager en operationsmaske ordentligt på. Vi giver teknisk støtte i infektionsforebyggelse og -kontrol samt indledende undersøgelser af COVID-19-patienter til hospitalsansatte på Ibn Al-Khateeb-hospitalet i Bagdad. April 2020.

Nabil Salih/MSF


Spanien: En ældre mand ser til, mens en af vores ansatte desinficerer hans værelse på Nuestra Señora de las Mercedes-plejehjemmet i El Royo. Vi er sammen med frivillige fra brandvæsenet i gang med at desinficere områder, etablere en god arbejdsgang for ansatte og patienter samt at overføre patienter fra plejehjem og ældreboliger over hele Castilla y León-regionen. April 2020.

Olmo Calvo/MSF


Pakistan: Sajjad, som er sygeplejerske hos Læger uden Grænser, tager sig en hvilepause mellem tests af personer for COVID-19. Vi har installeret et screeningsområde for COVID-19 på Timergara DHQ-hospitalet i Lower Dir-distriktet. April 2020.

Nasir Ghafoor


Cameroun: En kvinde stopper op uden for det COVID-19-screeningstelt, som vi har sat op ved indgangen til Bamenda’s St Mary Soledad-hospitalet i landets nordvestlige region. Vi screener folk for COVID-19 og giver information om infektionsforebyggelse og -kontrol til hospitalsansatte. April 2020.

Freida Nemkul


Brasilien: En af vores læger undersøger en kvinde på en mobil klinik, der screener hjemløse for COVID-19 på herberger i São Paulo.

Brasilien: En af vores læger undersøger en kvinde på en mobil klinik, der screener hjemløse for COVID-19 på herberger i São Paulo samt giver sundhedsråd. Vi arbejder med hjemløse, foretager konsultationer med henblik på at screene og finde mulige tilfælde af COVID-19 og henviser patienter med alvorlige tilstande til hospitaler. April 2020.

Andre Francois

Støt vores globale respons på COVID-19

Hjælp os med at behandle patienter og bekæmpe udbruddet af coronavirus

Fra felten

Millioner på flugt i Sydsudan fra borgerkrig, konflikt, oversvømmelse
Sydsudan

En 10 år lang tragedie: Sydsudans årti som selvstændigt land

Læs mere
Læger uden Grænser hjælper mennesker på flugt

82 millioner mennesker er på flugt lige nu

Læs mere
msf flag

Tre kolleger er blevet brutalt dræbt i Etiopien

Læs mere
Libyen

Fanget i Libyen: Mor gav nyfødt fast føde for at undgå, at babyen sultede

Læs mere
Malaria Darfur i Sydsudan
Sudan

Vores læge Peter i Darfur: “Nogle morgener møder du en tom hospitalsseng”

Læs mere
Fødselsklinik i Yemen

Astrid Opstrup

Yemen

Astrid i Yemen: ”Hun rystede af kramper i venteværelset – vi skulle have det barn ud af hende!

Læs mere
Grækenland

Her er, hvad vi har set i EU’s umenneskelige flygtningelejre: ”Det, jeg oplevede, var gruopvækkende”

Læs mere
Myanmar (Burma)

Vores læge i Myanmar: “Hvad kan vi gøre, når soldater stopper vores patienter?”

Læs mere
Verdens største flygtningelejr, Cox's Bazar, Bangladesh

Rasmus Schou Christensen

Bangladesh

Rasmus i verdens største flygtningelejr: “Hvis du kan se det på folk, er det tit for sent”

Læs mere

Vi mangler ilt verden over: Corona-patienter gisper efter vejret

Læs mere
Gaza/Vestbredden

Bomber over Gaza: Vi har behandlet børn på bare 12 år for skader fra gummikugler

Læs mere
Læger uden Grænser sætter ind mod COVID-19 i Indien
Indien

Vi arbejder midt i Indiens COVID-19-kaos: ”Det er hjerteskærende at opleve”

Læs mere
Læger uden Grænsers (MSF) børnehospital i Kenema i Sierra Leone
Sierra Leone

Vores jordemoder på børnehospital i Sierra Leone: ”Det er fantastisk at hjælpe mennesker til verden”

Læs mere
COVID-19 i Brasilien

COVID-19 i Brasilien: Tusinder dør, mens de venter på ilt

Læs mere
Insulin

Insulin-studie kan redde diabetespatienters liv i udviklingslande

Læs mere
Læger uden Grænser i Sierra Leone

Nødhjælp i pandemiens skygge: Verdens mest udsatte ramt ekstra hårdt

Læs mere