Billeder: Læger uden Grænser bekæmper COVID-19

© Pablo Garrigos/MSF

Over hele verden bekæmper Læger uden Grænser COVID-19-pandemien. Både i lande, hvor vi tidligere har arbejdet og i lande, hvor der ikke tidligere har været brug for os. Her kan du gennem billeder se vores arbejde.

Frankrig: En af vores sygeplejersker venter på at blive kaldt op til en patients værelse i COVID-19-centret i Chatenay-Malabry i den parisiske forstad. Centret er blevet sat op til mennesker, som typisk er hjemløse eller migranter, der bor på gaden, som er mistænkt for at være syge med COVID-19 og ude af stand til at isolere sig selv. April 2020.

Agnes Varraine-Leca/MSF


Belgien: En af vores logistikere går gennem et beboelsescenter, som vi har bygget i Bruxelles. Centret, som kan huse op til 150 sårbare mennesker – herunder hjemløse og udokumenterede migranter – skal gøre det muligt for folk at isolere sig selv og modtage lægehjælp. Marts 2020.

Pablo Garrigos/MSF


Frankrig: En af vores ansatte står uden for et hospitalstelt, som vi har sat op ved Reims Universitetshospital for midlertidigt at kunne øge antallet af intensivpladser til rådighed ved hospitalet til behandling af patienter med COVID-19. April 2020.

Agnes Varraine-Leca/MSF


Syrien: Det ville være katastrofalt, hvis coronavirus spredte sig blandt de tusinder af mennesker, der er på flugt fra krigen. Derfor uddeler vores medarbejdere hygiejnepakker, der indeholder sæbe, desinfektionsmiddel, vaskepulver og oplysningsmateriale om coronavirus i en flygtningelejr i Idlib i det nordvestlige Syrien.


Sydsudan: Adrien Mahama, der er koordinator for vand og sanitet, viser, hvordan man bruger masker korrekt under en træning i infektionsforebyggelse og -kontrol for de ansatte på Al-Sabah-hospitalet i hovedstaden Juba. Læger uden Grænser laver træningssessioner som støtte til sundhedsministeriet som forberedelse til modtagelse af COVID-19-patienter. April 2020.

Gabriele François Casini


Italien: Gennaro, som er vand- og sanitetsspecialist hos Læger uden Grænser, justerer sine beskyttelsesbriller, før han går ind på en afdeling, der behandler folk med COVID-19. Hans hovedopgave på et hospital i Italiens nordlige Lodi-provins er at beskytte de ansatte på hospitalet mod at blive smittet med virussen. April 2020.

Davide Arcuri/MSF


Spanien: To af vores ansatte desinficerer senge på et plejehjem for ældre beboere på plejehjemmet Nuestra Señora de las Mercedes i El Royo. Vi er sammen med frivillige fra brandvæsenet i gang med at desinficere områder, etablere en god arbejdsgang for ansatte og patienter samt at overføre patienter fra plejehjem og ældreboliger over hele Castilla y León-regionen. April 2020.

Olmo Calvo/MSF


Brasilien: Vores læge Ana Letícia Nery koordinerer vores COVID-19-aktiviteter i São Paulo. Vi arbejder med hjemløse, foretager konsultationer med henblik på at screene og finde mulige tilfælde af COVID-19 og henviser patienter med alvorlige tilstande til hospitaler. April 2020.

Andre Francois


Spanien: En hospitalsassistent flytter møbler rundt på et midlertidigt hospital, der er blevet sat op af os i udkanten af Madrid, til behandling af folk med COVID-19. Marts 2020.

Olmo Calvo/MSF


Italien: Vores anæstesilæge Stefano (højre) arbejder på at intubere en patient med COVID-19 på Lodi-hospitalet. Vi har personale – herunder medicinsk personale, logistikere og vand- og sanitetseksperter – på tre hospitaler i landets nordlige region Lombardiet. April 2020.

Davide Arcuri


Pakistan: En af vores health promotere rådgiver folk i at holde mindst 1,5 meters afstand til hinanden og at vaske hænder ved bestemte poster, når de går ind på Timergara DHQ-hospitalet i Lower Dir-distriktet. Vores ansatte har installeret en screeningsstation til COVID-19 ved indgangen til hospitalet, hvor omkring 1.000 mennesker går gennem hver dag. April 2020.

Nasir Ghafoor


Frankrig: En af vores sygeplejersker Charline Vincent undersøger en mand i vores mobile klinik, som er sat op for at give lægehjælp til hjemløse, som er særligt sårbare over for coronavirus. Vi har flere mobile klinikker i Paris og i de omkringliggende forstæder for at vurdere sårbare menneskers sundhedstilstand og for at identificere mulige COVID-19-tilfælde. Marts 2020.

Agnes Varraine-Leca


Irak: En af vores ansatte forklarer medicinsk personale fra det irakiske sundhedsministerium, hvordan man tager en operationsmaske ordentligt på. Vi giver teknisk støtte i infektionsforebyggelse og -kontrol samt indledende undersøgelser af COVID-19-patienter til hospitalsansatte på Ibn Al-Khateeb-hospitalet i Bagdad. April 2020.

Nabil Salih/MSF


Spanien: En ældre mand ser til, mens en af vores ansatte desinficerer hans værelse på Nuestra Señora de las Mercedes-plejehjemmet i El Royo. Vi er sammen med frivillige fra brandvæsenet i gang med at desinficere områder, etablere en god arbejdsgang for ansatte og patienter samt at overføre patienter fra plejehjem og ældreboliger over hele Castilla y León-regionen. April 2020.

Olmo Calvo/MSF


Pakistan: Sajjad, som er sygeplejerske hos Læger uden Grænser, tager sig en hvilepause mellem tests af personer for COVID-19. Vi har installeret et screeningsområde for COVID-19 på Timergara DHQ-hospitalet i Lower Dir-distriktet. April 2020.

Nasir Ghafoor


Cameroun: En kvinde stopper op uden for det COVID-19-screeningstelt, som vi har sat op ved indgangen til Bamenda’s St Mary Soledad-hospitalet i landets nordvestlige region. Vi screener folk for COVID-19 og giver information om infektionsforebyggelse og -kontrol til hospitalsansatte. April 2020.

Freida Nemkul


Brasilien: En af vores læger undersøger en kvinde på en mobil klinik, der screener hjemløse for COVID-19 på herberger i São Paulo.

Brasilien: En af vores læger undersøger en kvinde på en mobil klinik, der screener hjemløse for COVID-19 på herberger i São Paulo samt giver sundhedsråd. Vi arbejder med hjemløse, foretager konsultationer med henblik på at screene og finde mulige tilfælde af COVID-19 og henviser patienter med alvorlige tilstande til hospitaler. April 2020.

Andre Francois

Støt vores globale respons på COVID-19

Hjælp os med at behandle patienter og bekæmpe udbruddet af coronavirus

Fra felten

Læger uden Grænser (MSF) hjælper i Yemen under borgerkrig og coronavirus (COVID-19)
Yemen

Coronavirus i Yemen: ”Folk gisper efter vejret som fisk på land”

Læs mere

Norlys støtter indsats mod COVID-19 med 5 mio. kr.

Læs mere
Læger uden Grænsers (MSF) fødeklinik angrebet i Afghanistan
Afghanistan

Angreb på fødeklinik: De gik systematisk efter mødrene

Læs mere
Afghanistan

Vi er i chok over angreb på gravide og spædbørn i Afghanistan

Læs mere
Læger uden Grænser (MSF) hjælper befolkningen i DR Congo og forsøger bl.a. at bekæmpe coronavirus (COVID-19)
DR Congo

Når de ikke engang har mad, hvorfor skulle de så have sæbe?

Læs mere
Læger uden Grænser (MSF) bekæmper coronavirus (COVID-19) på plejehjem.

Jeg har værnemidler på for at kunne give dem et kram

Læs mere
Jordemoder i Læger uden Grænser (MSF) hjælper børn til verden.
Cameroun

Jordemoder Kirsti reddede mor og uventede tvillinger

Læs mere
Libanon

Poul Due Jensens Fond støtter COVID-19-indsats i Libanon

Læs mere
Astrid fra Læger uden Grænser (MSF) kæmper mod coronavirus (COVID-19)

Kampen mod en dødelig pandemi: Astrid i frontlinjen mod coronavirus

Læs mere
Læger uden Grænser (MSF) undersøger hjemløse i Brasilien for coronavirus (COVID-19)

Vi undersøger hjemløse i Brasilien for coronavirus

Læs mere

Augustinus Fonden donerer 4 mio. kr. til indsats mod COVID-19

Læs mere
Doctors Without Borders (MSF) is fighting the COVID-19 pandemic globally.

BESTSELLER FOUNDATION donerer 500.000 US Dollars til indsats mod COVID-19

Læs mere
Læger uden Grænser (MSF) arbejder for adgang til medicin og vacciner til bekæmpelse af coronavirus (COVID-19)

Udbruddet af coronavirus forlænges af profit og patenter

Læs mere
Læger uden Grænser i Syrien

Cristian Reynders

Syrien

I Syrien kan coronavirus blive katastrofal

Læs mere
Coronavirus kan blive fatal for mennesker i nød.

Heidi Christensen

Vi frygter konsekvenserne af coronavirus

Læs mere
Vi bekæmper coronavirus i Italien.
Italien

Her er der kun plads til en ny patient, hvis en anden dør

Læs mere