Mariana Abdalla

Billeder fra vores kamp mod coronavirus i Brasilien

Coronavirus har spredt sig fra Brasiliens rigeste til de fattigste. Og den spreder sig som en steppebrand. Her kan du se, hvad en del af vores nødhjælpsarbejde i Brasilien går ud på.

Lige nu er det kun USA, der som det eneste land i verden overgår Brasilien i antal smittede og døde coronavirus-patienter.

Hver dag bliver mellem 15.000 og 30.000 brasilianere smittet med coronavirus (COVID-19), og hundredvis af mennesker dør. Der er lige nu over 870.000 smittede og over 43.000 døde i Brasilien.

Og Brasiliens mulighed for at hjælpe de smittede skrumper hele tiden. Blandt andet dør sygeplejersker i Brasilien hurtigere end i noget andet land i verden. Siden pandemien ramte Brasilien, er næsten 100 sygeplejersker hver måned død af coronavirus.

Der er derfor stort behov for vores hjælp. Vi vil gerne vise dig lidt af det nødhjælpsarbejde, vi lige nu laver flere steder i Brasilien.

Læger uden Grænser (MSF) bekæmper coronavirus (COVID-19) i Brasilien

Der er stor ulighed i Brasilien, og mange fattige og hjemløse mennesker får ikke lægehjælp. Blandt andet befolkningsgruppen warao, der i høj grad risikerer at blive smittet, da mange af dem bor på herberg i byen Manaus i staten Amazonas. Derfor driver vi her et isolations- og observationscenter for waraoer, der har symptomer på coronavirus. Her tager en af vores medarbejdere i centeret en warao-kvindes blodtryk for at tjekke hendes helbredstilstand.

Euzivaldo Queiroz/MSF

Læger uden Grænser (MSF) bekæmper coronavirus (COVID-19) i Brasilien

Her er vores medarbejdere taget ud til et herberg i Manaus for at tjekke beboerne for symptomer på coronavirus. Børnene skal selvfølgelig også undersøges, så den lille får taget sin temperatur.

MSF

Læger uden Grænser (MSF) bekæmper coronavirus (COVID-19) i Brasilien

Det er svært at følge forholdsregler om at holde afstand, vaske hænder og bruge håndsprit, når man er hjemløs. Derfor går vores medarbejdere som Lia Gomes på billedet på gaden for at hjælpe. Det kan blandt andet være basale undersøgelser og uddeling af hygiejnepakker, som kan indeholde for eksempel sæbe eller håndsprit.

Mariana Abdalla / Médecins Sans Frontières

Læger uden Grænser (MSF) bekæmper coronavirus (COVID-19) i Brasilien

Vores indsats mod coronavirus i Brasilien har primært været fokuseret på udsatte og sårbare grupper, der ellers ville have meget svært ved at få lægehjælp. Derfor har vi blandt andet lavet gadekonsultationer i São Paulo, hvor hjemløse mennesker kan blive tjekket for symptomer.

Diogo Galvão / Médecins Sans Frontières

Læger uden Grænser (MSF) bekæmper coronavirus (COVID-19) i Brasilien

Vi har også foretaget gadekonsultationer i Rio de Janeiro, hvor der har været kø for at komme til lægen. Her taler vores medarbejdere med nogle af de hjemløse mennesker, der venter på at blive tilset.

Mariana Abdalla/MSF

Læger uden Grænser (MSF) bekæmper coronavirus (COVID-19) i Brasilien

Coronavirus begyndte i Brasilien med at sprede sig i de rigere områder af Rio de Janeiro og São Paulo, men har nu bevæget sig ud i de fattige favelaer og til hjemløse mennesker. Her er en kvinde dukket op til vores gadekonsultation i Rio de Janeiro for at blive tjekket for symptomer på coronavirus. På billedet får hun målt, hvor meget ilt hun har i blodet.

Mariana Abdalla/MSF

Vores medarbejdere er i gang med flere forskellige indsatser i Manaus. Her får en dreng taget sin temperatur, mens han ligger i en af de hængekøjer, som vores isolations- og observationscenter er udstyret med. Vi samarbejder med lokale organisationer om at rådgive og undersøge især de indfødte indbyggere, der tit ikke har adgang til lægehjælp. For at hjælpe personalet på hospitalet “28 de Agosto” har vi sendt dem noget af vores specialiserede intensiv-personale, hvoraf nogle allerede har erfaring fra andre lande med at behandle coronavirus.

Euzivaldo Queiroz/MSF

Danmarks Indsamling sikrer lægehjælp til børn i Mosul

Vaccine-hamstring: Det er usolidarisk, forlænger pandemien og skaber mutationer

Cæcilie i Syrien: Pandemien var så slem, at folk blev bange for hospitalet

Danmark booster, mens vacciner er en mangelvare i store dele af verden

Vi mangler ilt verden over: Corona-patienter gisper efter vejret

Vi arbejder midt i Indiens COVID-19-kaos: ”Det er hjerteskærende at opleve”

Vores jordemoder på børnehospital i Sierra Leone: ”Det er fantastisk at hjælpe mennesker til verden”

COVID-19 i Brasilien: Tusinder dør, mens de venter på ilt

Børn dør af malaria på grund af frygt for COVID-19

Nødhjælp i pandemiens skygge: Et år med COVID-19

Lions donerer 525.000 kroner til Læger uden Grænsers indsats mod COVID-19 i Sydafrika

”Vi er ikke sikre, før alle er sikre”: Ophæv patenterne på COVID-19-vacciner nu

Vores sygeplejerske i Palæstina: ”Vi mangler vacciner”

Vores læge i Yemen: Syge mennesker afvises i hospitalsdøren på grund af COVID-19

Flere skal have mulighed for at producere coronavacciner