MAX CABELLO ORCASITAS

Billeder fra Peru: Vi behandler sårede demonstranter

I slutningen af januar behandlede vi over 70 patienter i Perus hovedstad Lima, efter de var blevet skudt med blandt andet gummikugler og tåregas. Patienterne blev såret under de demonstrationer, der lige nu foregår i landet.

I december sidste år blev Perus præsident væltet, og demonstrationer blussede op flere steder i landet, da den nye præsident ikke udskrev valg. I stedet er der nu nødretstilstand i landet, og væbnede styrker er sat ind mod demonstranterne. Indtil nu er over 50 rapporteret dræbt, og flere end 1.200 personer er blevet såret.

Da demonstrationerne nåede hovedstaden Lima, ændrede vi vores aktiviteter i Peru fokus fra flygtninge og sårbare indbyggere til at behandle sårede demonstranter.

Vores mobile team i Lima består af en læge, en sygeplejerske, en psykolog og logistisk personale, der tager rundt til steder, hvor de forventer, at demonstrationerne vil foregå. På den måde er de til stede, hvor der er mest brug for behandling.

Foto: Max Cabello Orcasitas

En 70-årig patient behandles, efter han blev ramt i hovedet af gummikugler, som politiet affyrede.

Foto: Max Cabello Orcasitas

Vores mobile team i Lima hjælper de mennesker, der kommer til skade under demonstrationerne i Perus hovedstad. Indtil nu har vi behandlet over 70 patienter.

Foto: Max Cabello Orcasitas

En patient fortæller, at han deltog i en fredelig demonstration, da de blev omringet af politi og ramt af tåregas og gummikugler.

Foto: Max Cabello Orcasitas

En mand, der blev skudt i foden af en gummikugle, da han løb væk fra politiet, får hjælp i vores mobile klinik.

læger uden grænser i Peru

Der er over én million migranter fra Venezuela i Peru, der har meget begrænset adgang til sundhedshjælp. Under COVID-19- pandemien oprettede vi blandt andet mobile klinikker, hvor både lokale og migranter kunne få lægehjælp.Efter demonstrationerne begyndte at dukke op rundt i Peru i december 2022, lagde vi vores aktiviteter om, og vi behandler nu patienter, der har fået skader ved demonstrationerne.

peru