Persondatapolitik for Læger uden Grænser

 

Introduktion

 

Læger uden Grænser (herefter MSF Danmark) tager din personlige integritet alvorligt. Vi har truffet flere tekniske og organisatoriske foranstaltninger for at håndtere dine personlige data i overensstemmelse med gældende love og regler.
 

Formålet med denne persondatapolitik er at beskrive disse foranstaltninger og give dig et overblik over, hvilke personlige oplysninger vi indsamler, hvordan vi bruger dem, hvordan vi beskytter dem, hvordan du kan kontrollere dine egne oplysninger, og hvordan du kan kontakte os, hvis du har spørgsmål om denne politik.


Den overordnede juridiske ramme for vores behandling af personoplysninger er forordning (EU) 2016/679 af Europa-Parlamentets og Rådets af 27. april 2016 om beskyttelse af fysiske personer med hensyn til behandling af personoplysninger og om fri flytning af sådanne data og ophævelse af direktiv 95/46 / EF (generelle databeskyttelsesforordning). Yderligere henvises til Lov nr.[...] af 17. maj 2018 om supplerende bestemmelser til forordning om beskyttelse af fysiske personer i forbindelse med behandling af personoplysninger og om fri udveksling af sådanne oplysninger (databeskyttelsesloven).


Vores mål er at sikre, at dit privatliv respekteres af os, og at dine personlige oplysninger behandles korrekt. Vi tager ansvar for, at vores behandling af dine personoplysninger kun sker til formålet og at de beskyttes mod uautoriseret adgang.

 

Anvendelse

Denne persondatapolitik gælder for alle, hvis personlige oplysninger MSF Danmark indsamler og behandler, undtagen hvis du er ansat i MSF Danmark eller i nogle af Médecins Sans Frontières sektioner, branchekontorer eller feltmissioner, hvis du er frivillig (herunder praktikant) hos MSF Danmark, eller hvis du er en uafhængig konsulent hos MSF Danmark . De kategorier, der ikke er omfattet af denne politik, er i stedet omfattet af den Interne HR Persondatapolitik for MSF Danmark, og samtykke til behandling af personoplysninger opnås ved aftale.
 

Denne persondatapolitik gælder for dig, for eksempel når du:

  • Besøger MSF Danmarks hjemmeside eller benytter vores digitale kanaler (f.eks. vores apps, vores sociale medieplatforme og vores donorservice)
  • Giver en donation til MSF Danmark eller bliver en fast donor hos os ("Feltpartner")
  • Søger om ansættelse hos MSF Danmark
  • Er en del af MSF Danmarks expat pool
  • Er medlem af MSF Danmark Association
  • Besøger MSF Danmarks kontor eller deltager i nogle af vores arrangementer
  • Kontakter MSF Danmark via post, email, telefon eller andet
     

Vores behandling af dine personlige data

Personlige data er alle oplysninger, som direkte eller indirekte sammen med andre data kan vedrøre en levende fysisk person. Det betyder, at mange typer data, for eksempel navn og kontaktdata, adresser, valg og adfærd er personlige data.
 

Behandling af personoplysninger omfatter alt, hvad MSF Danmark gør med personoplysninger, såsom fundraising, registrering, organisering, strukturering, opbevaring, behandling eller ændring, kompilering, læsning, brug, deling, spredning, korrigering eller indsamling, begrænsning, sletning eller ødelæggelse.


Vi registrerer dine personlige data, for eksempel når du:

  • Giver en donation til os (via vores website eller direkte som en giroindbetaling eller bankoverførsel, på sms eller på andre måder, herunder arv, virksomhedsdonationer, mærkedagsdonationer eller private fundraisingkampagner for os osv.)
  • Organiserer en indsamling (enten ved at kontakte vores donorservice eller via msf.dk eller facebook.com)
  • Køber noget i vores webshop
  • Ansøger om og accepterer at blive en expat hos os
  • Ansøger om et job i MSF Danmark (herunder praktikophold)
  • Ansøger om at blive frivillig hos os (herunder som indsamlingskoordinator eller indsamler i forbindelse med vores husstandsindsamling)
  • Ansøger om en opgave som selvstændig konsulent
  • Kontakter vores donorservice via brev, email, telefon, vores hjemmeside eller sociale medieplatforme (f.eks. for at bestille en betalingsformular (girokort) eller betalingsservicekupon eller stille et spørgsmål)
  • Kontakter os om andre spørgsmål via brev, email, telefon, vores hjemmeside eller sociale medieplatforme (f.eks. presse-, medie- eller konsulentspørgsmål, men også andre)
  • Besøger vores hjemmeside eller nogle af vores platforme på sociale medier ( dvs. tredjeparts platforme, som Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og Youtube etc. )
  • Har en professionel relation til os (f.eks. som repræsentant for en tjenesteyder, journalist , politiker eller anden interessent)
  • Deltager i et af vores arrangementer (f.eks. konference, seminar, uddannelse eller information eller diskussionsaften)
  • Besøger vores kontor

 

Vi registrerer kun personoplysninger, der er nødvendige for udførelsen af vores arbejde. Vi må ikke opbevare personlige data længere end nødvendigt for det formål, som dataene blev indsamlet til.
 

NÅR DU DONERERELLER SAMLER PENGE IND TIL MSF DANMARK

 

Hvilke personlige data indsamler vi

Hvis du giver et bidrag eller bliver fast donor via en betalingsserviceaftale eller melder dig til at være indsamlingsleder eller indsamler til vores husstandsindsamling, registrerer vi dit navn og dine kontaktdata (adresse, telefonnummer, mobilnummer og e-mail-adresse). Vi kan også registrere cpr-nummer og bankkontonummer (hvis du ønsker at oprette en betalingsserviceaftale), og dit cpr-nummer, hvis du ønsker at få skattefradrag for din donation.
Vi kan også registrere transaktionshistorik, så som bidragstype, tidspunkt for bidrag, og hvilket beløb der doneres. I forbindelse med større donationer, virksomhedsdonationer, mærkedagsdonationer, legater og private fundraisingkampagner kan vi også registrere donors ønsker og interesser. I forbindelse med husstandsindsamlinger kan vi også registrere din fødselsdato for at sikre, at du er gammel nok til at være indsamler.
 

Hvordan bruger vi personoplysningerne

De personlige data, som vi indsamler, når du donerer til os eller samler penge ind til os, behandles til de formål, som er beskrevet nedenfor, og til andre formål, som kan specificeres, når data indsamles. Vi behandler dine personlige data bl.a. for at kunne:

  • Informere om vores arbejde og vores organisation
  • Modtage din donation eller udføre anden ordre eller anmodning
  • Behandle din betaling og i den forbindelse opdage og forhindre svig
  • Takke for din donation
  • Yde god donorservice
  • Kommunikere med dig via brev, vores digitale kanaler (e-mail, sms- og mms-beskeder, og vores platforme på sociale medier som Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube) og telemarketing
  • Markedsføre kampagner, produkter og tilbud til dig via post, vores digitale kanaler (email, sms- og mms-beskeder og vores platforme i sociale medier som Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube) og telemarketing. Bemærk venligst, at du kan afvise direkte markedsføring når som helst ved at kontakte os!
  • Indsamle midler via post, via vores digitale kanaler (email, sms- og mms-beskeder, vores platforme på sociale medier som Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube ) og via telemarketing med henblik på at få nye donorer og yderligere donationer og udføre markedsundersøgelser
  • Indberette dine donationer til de danske skattemyndigheder (SKAT), hvis du ønsker skattefradrag for dine donationer
  • Indhente statistikker fra vores marketingkampagner via post, via vores digitale kanaler (email, sms- og mms-beskeder og vores platforme i sociale medier som Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube ) og via telemarketing for at analysere adfærd og mønstre (statistikken er aggregeret, hvilket betyder, at data fra individuelle donorer ikke vil blive afsløret) og for at være i stand til at tilpasse vores marketingkampagner til vores donorer
  • Indhente statistikker fra vores donortjenester for at analysere adfærd og mønstre (statistikken er aggregeret, hvilket betyder, at dataene fra de enkelte donorer ikke vil blive afsløret) og for at kunne tilpasse vores kapacitet og tilbud til vores donorer
  • Analysere og gruppere vores donorer efter valg, prioriteter og præferencer for at kunne tilpasse informationer, annoncer og tilbud til vores donorer i fremtiden
  • Analysere donoradfærd for at søge efter fejl, vedligeholde, udvikle, teste og forbedre vores donorservice og forbedre vores kommunikation og brugeroplevelse
  • Administrere markedsføringsaktiviteter som konkurrencer, præmier mv. på vores digitale kanaler
  • Administrere vores donorregister for at give god registreringsservice
  • Sende vigtig information om for eksempel opdateringer af vores politikker og betingelser
  • Sende vores magasin Journalen til vores donorer

 

NÅR DU ANSØGER OM ET JOB

 

Hvilke personlige data indsamler vi

Hvis du ansøger om at blive expat eller søger en stilling hos MSF Danmark, som frivillig eller som ekstern konsulent, registrerer vi dit navn, dit cpr-nummer og dine kontaktdata (adresse, telefonnummer, mobilnummer og email-dresse), dit CV med oplysninger om dine uddannelser, din træning og din erhvervserfaring, din ansøgning, et fotografi af dig, dine eksamensbeviser og certifikater, resultater fra eventuelle vurderinger / tests eller opgaver, og oplysninger fra dine referencer.
 

I nogle tilfælde indsamler vi data om dig fra andre. Hvis du er læge, sygeplejerske eller jordemoder og ansøger om at blive expat, vil vi i slutningen af rekrutteringsprocessen kontrollere og registrere din autorisation og CCPP fra danske myndigheder. I en rekrutteringssituation kan vi endvidere indsamle referencer og resultater fra personlighedstestudbydere.


Vi kan også indsamle data om dig fra andre, f.eks. politiet for at modtage straffeattest eller børneattest.


Det kan være, at du er nødt til at give dit samtykke til yderligere betingelser for behandling af dine personoplysninger i rekrutteringsprocessen, f.eks. inden der udføres vurderinger og/eller prøver og indsamles referencer.

 

Hvordan bruger vi personoplysningerne

De personoplysninger, som vi indsamler, når du ansøger om et job hos os, behandles til de formål, der beskrives nedenfor, og til andre formål, der kan specificeres, når de indsamles. Vi behandler dine personlige data for blandt andet at kunne

  • Vurdere din ansøgning og vælge kandidater i rekrutteringsprocessen
  • Få statistik over ansøgninger for at analysere adfærd og mønstre (statistikken er aggregeret, hvilket betyder at data fra individuelle ansøgere ikke vil blive afsløret) og for at kunne tilpasse vores kapacitet og tilbud til vores ansøgere
  • Analysere og gruppere ansøgninger efter valg, prioriteter og præferencer for at kunne tilpasse information, annoncer og tilbud til vores ansøgere i fremtiden
  • Analysere ansøgeres adfærd for at søge efter fejl, vedligeholde, udvikle, teste og forbedre vores ansøgningsprocedurer og de tekniske platforme, som de leveres til, for at forbedre vores kommunikation og brugeroplevelsen.

 

NÅR DU BESØGER VORES DIGITALE KANALER

 

Hvilke personlige data indsamler vi

Hvis du besøger vores hjemmeside eller bruger vores øvrige digitale kanaler (for eksempel vores apps eller vores sociale medieplatforme) kan vi indsamle data, der ikke har at gøre med din donation, din ansøgning eller din dialog med os.

 

 

Cookies på msf.dk

Læger uden Grænsers website msf.dk benytter cookies.
 

Cookies er filer, som oprettes af de websites, du besøger. De optimerer din onlineoplevelse ved at gemme browseroplysninger.


Ved hjælp af cookies kan websites f.eks. lade dig forblive logget ind, huske dine præferencer for websitet og give dig lokalt relevant indhold.


De gør det muligt at genkende din enhed og samle information om, hvilke sider og funktioner du besøger og benytter på msf.dk, men ikke, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor eller om computeren bruges af en eller flere personer. En cookie kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer.

 

 

Hvad bruger vi cookies til?

  • De personlige data, vi indsamler, når du besøger vores digitale kanaler, behandles til de formål, der beskrives under overskriften "Når du donerer eller samler penge ind til MSF Danmark " og "Når du ansøger om et job" ovenfor og til andre formål, som måtte være angivet ved indsamlingen af data. Vi benytter cookies til følgende formål:
  • Forbedring af teknisk funktionalitet og ydeevne, dvs., at vi bl.a. bruger cookies til at optimere den måde, vi leverer siden til dig på. Benytter du f.eks. vores webshop, skal der en cookie til for at registrere, hvad du lægger i kurven, da den ellers vil være tom, når du går til betaling
  • Få statistik over brugen af vores digitale kanaler, så vi kan analysere adfærd og mønstre (statistikken er aggregeret, hvilket betyder, at dataene fra de enkelte besøgende ikke vil blive afsløret) og for at kunne tilpasse vores kapacitet og tilbud til vores donorer
  • Analysere og gruppere besøgende på vores digitale kanaler efter valg, prioriteter og præferencer for at kunne tilpasse information, annoncer og tilbud til vores ansøgere i fremtiden
  • Analysere besøgendes adfærd på vores digitale kanaler for at søge efter fejl, vedligeholde, udvikle, teste og forbedre vores digitale kanaler og de tekniske platforme, som de leveres til, og for at forbedre vores kommunikation og brugeroplevelsen

 

De oplysninger, vi får om dig via cookies, er primært:

  • Hvilken side din enhed kom fra inden besøget på msf.dk.
  • Hvilke sider på msf.dk din enhed har besøgt og hvornår
  • Hvilken browser din enhed bruger
  • Enhedens IP-adresse
  • Enhedens operativsystem.
     

Samtykke, afvisning og sletning af cookies

Første gang, du besøger msf.dk., får du besked om, at vi bruger cookies. Du samtykker ved at klikke ’ok’.

 

Du kan tilbagekalde dit samtykke eller helt undgå cookies ved at slå dem fra i din browser. Vær opmærksom på, at du i så fald får begrænset adgang til msf.dk.


Du kan altid afvise cookies på din computer ved at ændre indstillingerne i din browser. Hvor du finder indstillingerne, afhænger af, hvilken browser du anvender. Du skal dog være opmærksom på, at hvis du gør det, er der funktioner og services, du ikke kan bruge, fordi de forudsætter, at msf.dk. kan huske dine klik.


Alle browsere tillader, at du sletter cookies enkeltvis eller samlet, men metoden afhænger af din browser. Bruger du flere browsere, skal du slette cookies i dem alle. I de fleste browsere kan du slette dine cookies ved at bruge genvejstasterne: CTRL+SHIFT+Delete.


Her finder du slette-vejledninger:

Facebook, Twitter og LinkedIn (tredjeparts-cookies)

På enkelte af vores hjemmesider kan du linke til/benytte like-knappen til Facebook, Twitter og LinkedIn. Du skal være opmærksom på, at hvis du gør det, modtager Facebook, Twitter og LinkedIn tekniske data om din browser, IP-adresse, og hvilke sider du besøger. Når du benytter disse tjenester/sider, er du omfattet af deres cookie-regler.

 

NÅR DU ER EN DEL AF VORES POOL AF EXPATS

 

Hvilke personlige data indsamler vi

Hvis du accepterer vores tilbud om at blive en del af vores pool af expats, gemmer vi de data, vi har indsamlet om dig i rekrutteringsprocessen. Ud over de data, vi indsamlede i rekrutteringsprocessen, kan vi også indsamle data om dine missioner i felten, din karriereudvikling (ansættelser, uddannelse og andre erfaringer), information om din nærmeste pårørende  og kontaktoplysninger i nødsituationer.

Vi indsamler om nødvendigt også følsomme oplysninger om dig, såsom data om dit helbred, straffeattest og børneattest. Som expat gennemgår du et sundhedstjek og fornyer eventuelt dine vaccinatoner, inden du bliver udsendt. I nogle tilfælde indsamler vi tillige personoplysninger om dine pårørende, f.eks. hvis de rejser med dig. Herudover kan vi tage notater i forbindelse med briefinger før din udsendelse, og debriefings, når du kommer tilbage, og noter om feedback og vurderinger samt hvor godt du fungerer i presse- og mediesituationer. Vi kan også registrere en kopi af dit pas og dine bankkontooplysninger.

 

 

Hvordan bruger vi dataene

De personoplysninger, vi indsamler, når du er en del af vores pool af expats, behandles til nedenstående formål og til andre formål, som kan angives, når de indsamles. Vi behandler dine personlige data for blandt andet at kunne

  • Administrere og udvikle expats i poolen for at sikre de rette kompetencer til at udføre opgaverne på vores missioner
  • Matche dine kompetencer og din profil med ledige stillinger på missionerne
  • Matche dine kompetencer og din profil med kommunikation- og advocacy-opgaver
  • Matche dine kompetencer og din profil med interne og eksterne præsentationer (MSF aftener, foredrag osv.)
  • Invitere dig til MSF Danmark Associationen
  • Refundere dine udgifter til rejser, kurser, vaccinationer mv .
  • Gennemføre undersøgelser, analyser og statistik for at forbedre MSF Danmark som organisation
  • Informere dig om aktuelle aktiviteter og arrangementer (Generalforsamling, PowWow, MSF aftener osv.)
  • Invitere dig til aktiviteter, seminarer og workshops ( Préparation Premier Départ (PPD), Returnee Workshops, og andre interne og eksterne arrangementer, kurser mv.)

 

NÅR DU ER MEDLEM AF MSF DANMARK ASSOCIATIONEN

 

Hvilke personlige data indsamler vi

Hvis du er eller har været udsendt som expat eller du arbejder eller har arbejdet som ansat eller frivillig på MSF Danmarks kontor, kan du blive medlem i MSF Danmark Associationen. Vi kan så registrere dit navn og dine kontaktdata (adresse, telefonnummer, mobilnummer og emailadresse), dit CV med oplysninger om dine uddannelser, din kvalifikationer og din erhvervserfaring samt et foto af dig.

 

 

Hvordan bruger vi personoplysningerne

De personlige data, vi indsamler, når du ansøger om medlemskab og bliver medlem af MSF Danmark Associationen, behandles til nedenstående formål og til andre formål, som kan specificeres ved indsamlingen. Vi behandler dine personlige data for blandt andet at kunne

  • Invitere dig til at blive medlem af MSF Danmark Associationen
  • Matche dine kompetencer og din profil med tillidshverv, såsom bestyrelsesarbejde m.v. i MSF Danmark eller i den internationale bevægelse
  • Matche din kompetencer og din profil med henblik på involvering i medlemsorganisationen og medlemsaktiviteter
  • Refusion af udgifter til rejser til medlemskabs- og tillidsaktiviteter, såsom bestyrelsesmøder
  • Gennemføre surveys, analyser og statistikker for at forbedre MSF Danmark Associationen som medlemsorganisation
  • Informere dig om aktuelle aktiviteter og arrangementer (Generalforsamling, PowWow, MSF aftener osv.)
  • Invitere dig til at deltage i forskellige aktiviteter og arrangementer (landsindsamling, kulturaften, marathon events osv.)

 

NÅR DU HAR ET ANDET FORHOLD TIL MSF DANMARK

 

Personlige data, vi indsamler

Hvis du hverken er bidragyder til MSF Danmark, søger en stilling hos MSF Danmark eller besøger vores digitale kanaler, kan vi stadig indsamle personlige data om dig. For eksempel når du besøger MSF Danmarks kontor, når du har en forretningsrelation til MSF Danmark, hvis du er journalist, politiker eller anden person med interesse for MSF og vores medicinske, humanitære emner og projekter, eller hvis du deltager i vores eksterne arrangementer så som konferencer, seminarer, træning og informations- og diskussionsaftener.

 

Eksempler på personoplysninger, som vi kan indsamle, er dit navn og dine kontaktdata (adresse, telefonnummer, mobilnummer og emailadresse). Du kan også blive filmet eller fotograferet, når du deltager i et af vores arrangementer, da de ofte optages og streames via vores digitale kanaler. Hvis du har en forretningsrelation til Læger uden Grænser Danmark, eller hvis du er journalist, politiker eller rådgiver, kan vi tage noter om dine interesser og vores dialog med dig.

 

 

Hvordan bruger vi personoplysningerne

Vi behandler dine personlige data for blandt andet at kunne

  • Føre statistik over antallet af besøgende på MSF Danmarks kontor samt tage hånd om din sikkerhed, når du besøger os
  • Føre deltagerlister til vores arrangementer (såsom konferencer, seminarer, kurser og informations- og diskussionsaftener). Bemærk venligst, at vi ikke altid opretter en deltagerliste til vores arrangementer
  • Sprede information på vores digitale kanaler (streame film og / eller publicere fotografier) fra konferencer, seminarer, træning og informations- og diskussionsaftener mv.
  • Holde kontakten til dig som repræsentant for en tjenesteudbyder, anden leverandør eller samarbejdspartner for at kunne yde god kundesupport m.v.
  • Holde kontakten med dig som journalist, politiker eller lignende for at kunne levere effektiv kommunikation og advocacy.
     

 

Hvad er det retlige grundlag, og hvor længe gemmer vi dine personlige data

Behandlingen af personoplysninger, som MSF Danmark registrerer, er baseret på forskellige retlige grundlag afhængig af de forskellige formål. Det betyder, at selv om MSF Danmark ikke længere har et retligt grundlag for at sende direkte marketing til dig, kan vi stadig have et lovligt grundlag for at behandle dine personlige data til andre formål, for eksempel i bogføringsøjemed. Nedenfor finder du eksempler på, hvordan vi behandler dine personlige data på forskellige retlige grundlag til forskellige formål. Vi opbevarer ikke dine personlige data længere, end der er brug for til formålet.

 

 

RETLIGT GRUNDLAG

 

Opfyldelse af aftale

Opfyldelse af aftale anvendes som retligt grundlag, når der eksistererer en aftale mellem dig og MSF Danmark. Et eksempel på en sådan aftale er, når du donerer til Læger uden Grænser Danmark eller foretager et køb i vores webshop.

For at modtage din donation eller effektuere dit køb skal Læger uden Grænser foretage administration, der involverer dine personlige data. Et andet eksempel er, når du får tilbudt ansættelse som medarbejder eller tilknytning som kontorfrivillig. Vi anvender ikke opfyldelse af aftalen som en retligt grundlag basis i længere tid, end det tager at fuldføre administrationen af aftalen.

 

 

Lovmæssig forpligtelse

Lovmæssig forpligtelse anvendes som retligt grundlag, når det er et lovkrav for MSF Danmark at behandle dine personlige data. Et eksempel herpå er bogføring af dit bidrag. I henhold til bogføringslovgivningen skal vi gemme bogføring i 5 år + det løbende år.

 

 

Legitim interesse

Legitim interesse er et retligt grundlag baseret på en vurdering af balancen mellem MSF Danmarks berettigede interesse i behandlingen af dine personlige data og din interesse i beskyttelse af dine personlige data. De formål, hvor MSF Danmark bruger legitim interesse som retligt grundlag, er inkluderet i denne politik under overskrifterne "Hvordan bruger vi personoplysninger".

 

Når vi behandler dine personlige oplysninger med henvisning til legitim interesse, afhænger den tidsperiode, som vi behandler dem, af formålet. Hvis du for eksempel har givet et bidrag til os, vil vi betragte dig som en aktiv donor og gemme dine personlige data i op til 48 måneder i vores donorregister. I løbet af denne tid, vil vi behandle dine personlige data til, for eksempel, at informere dig om vores arbejde og bede dig om yderligere donationer. De 48 måneder er baseret på vores analyse af, at mange donorer vender tilbage med en ny donation inden for tidsrummet på 48 måneder. Et andet eksempel er, når du besøger vores hjemmeside uden at lave en donation. I dette tilfælde gemmer vi aldrig dine personlige data i mere end 3 måneder i systemet. De 3 måneder er baseret på standard for fejlfinding, statistik mv i web-kontekst.

 

 

Samtykke

Samtykke er et retligt grundlag, der kræver bevis for dit udtrykkelige og registrerede samtykke. Når vi beder om dit samtykke, er vi meget specifikke med hensyn til, hvad du giver samtykke til. Hvis vi får dit samtykke, behandler vi dine personlige oplysninger, indtil vi ikke længere har brug for dem, eller indtil du trækker dit samtykke tilbage. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage. Et eksempel på, at MSF Danmark bruger samtykke som et retligt grundlag, er ved indgivelse af jobansøgninger via vores web-sites. Når du ansøger om et job eller en frivillig opgave, skal du markere en boks "Jeg samtykker" ved siden af, hvor du udfylder dine ansøgningsdata, hvis du giver samtykke. Andre eksempler er indsamling af cookies på vores hjemmeside, og hvis vi skal indsamle følsomme personoplysninger om dig. Hvis det ikke er angivet i et afkrydsningsfelt, kan samtykke gives skriftligt eller mundtligt (registreret) som en del af en aftale med Læger uden Grænser Danmark.

 

 

Hvor længe gemmer vi dine personlige data

Dine personlige data gemmes, så længe det er nødvendigt for de formål, de blev indsamlet til. Som nævnt ovenfor betragter vi dig som en aktiv donor, indtil 48 måneder er gået siden din sidste donation til MSF Danmark. Data om dig som ansøger til et job eller en frivillig opgave bliver normalt gemt i op til 24 måneder. Når dine personlige data ikke længere er nødvendige for formålet, bliver de blokeret for behandling til dette formål i vores systemer.Af hensyn til god registerpraksis renser vi systemerne systematisk for gamle data. Donorregistret opdateres automatisk en gang om året med oplysninger fra offentlige registre, blandt andet cpr-registret.

 

 

Oplysninger, der kan deles med andre

Læger uden Grænser Danmark deler ikke dine personlige data med andre til ekstern behandling. I tilfælde af at vi bruger tredjepartsløsninger (serviceudbydere, underleverandører og samarbejdspartnere) for at forbedre vores service til dig eller håndtere administrationen af vores systemer, er alle behandlinger reguleret i databehandleraftaler for at sikre, at dine personlige data håndteres på en sikker måde og ikke deles med andre. Når tredjepartskontrakter ophører, sørger vi for, at dine personlige data er slettet fra tredjeparts systemer.

 

Nogle gange kan en serviceudbyder til MSF Danmark have placeret deres virksomhed uden for European Economic Area (EEA). Det betyder, at personoplysninger kan blive overført til lande uden for EEA. I disse tilfælde træffes der foranstaltninger med henblik på at sørge for, at de personlige oplysninger fortsætter med at være sikre og overføres på en lovlig måde til lande uden for EEA.

Endelig kan vi dele personoplysninger, hvis vi er forpligtet til at gøre det ved lov, retskendelse eller hvis en sådan deling er nødvendig for at opfylde en juridisk undersøgelse.

 

 

Deling med andre MSF sektioner

MSF Danmark er en del af MSF International, og MSF Danmark deler personlige oplysninger om medlemmer, medarbejdere og tjenesteudbydere med andre sektioner og afdelinger inden for MSF. Denne deling er nødvendig for at kunne handle hurtigt og effektivt og med de rette kompetencer i humanitære nødsituationer. Deling af personoplysninger inden for Læger uden Grænser er reguleret i en aftale mellem alle sektioner.

 

 

Sikring af persondata

Læger uden Grænser Danmark har truffet tekniske og organisatoriske foranstaltninger med henblik på at sikre personoplysninger mod utilsigtet eller ulovlig destruktion, tab, ændring, uautoriseret offentliggørelse eller adgang til persondata, der overføres, opbevares eller på anden måde behandles. For at sikre, at personoplysninger behandles på en sikker og fortrolig måde, anvender MSF Denmark netværk, som er sikret med firewalls og adgangskoder. For at sikre de personlige data, som du deler over internettet, kan vi i nogle tilfælde anvende krypteringsteknikker, når vi gemmer disse data på vores servere. MSF Danmarks ansatte, frivillige og leverandører er forpligtet til at følge MSF Danmarks regler for it-sikkerhed, nærværende politik og andre interne regler og bestemmelser, der regulerer behandlingen af personoplysninger i MSF Danmark.

 

 

Externe links

MSF Danmark placerer fra tid til anden en jobannonce eller en opfordring til at donere til Læger uden Grænser på andre kanaler end vores egne. Vi har ikke gennemgået disse kanaler eller websites, der har links til vores hjemmeside. Dette betyder, at denne privatlivspolitik ikke finder anvendelse på sådanne andre kanaler. Hvis du følger et link til eller fra et eksternt websted, opfordrer vi dig til at undersøge principperne for behandling af personoplysninger og informationssikkerhed på dette websted eller denne kanal.

 

 

Direkte markedsføring

Når du er en aktiv donor hos MSF Danmark, kan vi kontakte dig regelmæssigt for at give information om MSF Danmark og markedsføre vores kampagner. Kontakten kan ske via brev, email, sms- eller mms-beskeder, telefon, vores sociale medieplatforme eller andre kanaler. Hvis du ikke ønsker at blive kontaktet via en af disse kanaler, eller hvis du vil afvise al direkte markedsføring fra MSF Danmark, bedes du kontakte os via email privacy@msf.dk , og vi vil blokere dine personlige data fra at blive brugt til direkte markedsføring. Hvis du alligevel modtager direkte markedsføring fra MSF Danmark, kan det skyldes, at vi ikke har været i stand til at blokere dine personlige data fra de lister, vi køber hos eksterne partnere et par gange om året. Hvis dette skulle ske, bedes du straks kontakte os, så vi kan træffe foranstaltninger for fremtiden.

 

 

Dine rettigheder

Du har ret til at vide, hvad vi gør med dine personlige data, hvorfor de behandles, hvor længe vi behandler dem, hvem der har adgang til dine personlige data, og hvilke konsekvenser behandlingen har. Nedenfor finder du dine rettigheder. Du finder kontaktoplysningerne i slutningen af dette dokument.

 

 

Ret til adgang

Du kan uden beregning anmode om en kopi af de personoplysninger, der behandles. I anmodningen skal du tydeligt angive, hvilke oplysninger du ønsker, for at MSF Danmark skal kunne opfylde din anmodning på tilstrækkelig vis. Vi besvarer din anmodning uden unødig forsinkelse og altid inden for en måned. Hvis der er en grund til, at vi ikke kan opfylde din anmodning, vil vi begrunde dette i et brev til dig. Udskriften af de personoplysninger, der behandles, sendes via post til den adresse, du har registreret hos de danske myndigheder.

 

 

Ret til berigtigelse

MSF Danmark har ansvaret for, at de personlige data, vi behandler, er korrekte, men du er som donor eller med en anden relation til os meget velkommen til at kontakte os for at få dine personlige data udfyldt med relevante og korrekte oplysninger, som mangler. Hvis du finder ukorrekte personoplysninger om dig, har du ret til at få dette rettet. Når dataene afhjælpes, informerer vi dem, med hvem vi måske har delt data, om at afhjælpningen har fundet sted, bortset fra de tilfælde, hvor det viser sig at være umuligt eller indebære en alt for krævende indsats. På din anmodning vil vi informere dig om, med hvem rettelsen er blevet delt.

 

 

Ret til sletning

Du har ret til uden unødig forsinkelse at få følgende data slettet, hvis nogle af eller alle nedenstående forudsætninger er gældende:

  • Hvis dataene ikke længere er nødvendige til de formål, de behandles
  • Hvis behandlingen kun er baseret på dit samtykke, og du trækker det tilbage
  • Hvis behandlingen er til direkte markedsføring, og du er imod at have dine personlige data behandlet til dette formål
  • Hvis du protesterer mod behandling baseret på legitim interesse, og interessen hos MSF Danmark ikke kan bevises at være stærkere end din interesse
  • Hvis data ikke er blevet behandlet i overensstemmelse med loven
  • Hvis sletning er nødvendig for at opfylde en juridisk forpligtelse
     

 

Ret til klage

Du har ret til at klage over behandling af dine data, som MSF Danmark udfører med henvisning til legitim interesse som retligt grundlag. I så fald skal du angive, hvilken behandling du protesterer imod. Hvis MSF Danmark mener, at databehandling stadig skal udføres, skal vi godtgøre, at vores interesser er stærkere end dine interesser for at beskytte din personlige data. Hvis personoplysninger behandles til direkte markedsføring, har du til enhver tid ret til at gøre indsigelse mod behandlingen.

 

 

Ret til begrænsning

Du har ret at kræve en midlertidig begrænsning af behandlingen af dine personlige data. Begrænsningen gælder for følgende situationer:

  • Når du mener, at dine personlige data ikke er korrekte, og du har bedt os om at foretage en rettelse. I disse tilfælde kan du kræve, at behandlingen af dine personlige data begrænses, indtil problemet er løst.
  • Når behandlingen er ulovlig, men du protesterer mod at få dine data slettet og i stedet kræver, at behandlingen begrænses.
  • Når du har brug for dine data for at kunne bekræfte, gøre krav på eller forsvare juridiske interesser, selv om vi ikke har brug for dine data med henblik på vores behandling.
  • Når du har gjort indsigelse mod behandling af dine personlige data, kan vi fortsætte behandlingen, indtil spørgsmålet er afgjort.
  • Hvis behandlingen er midlertidigt begrænset, informerer vi dem, som vi har delt dataene med, om at begrænsningen finder sted, bortset fra de tilfælde, hvor det viser sig at være umuligt eller være en alt for besværlig indsats for os.
     

 

Ret til dataportabilitet

Du har ret til at modtage de personlige oplysninger om dig, som du har givet os, i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format, således at de kan blive brugt af en anden organisation. Dette gælder, hvis du har givet dit samtykke til vores behandling af dine personlige data, eller hvis behandlingen er nødvendig for, at vi kan indgå en aftale med dig. Dette gælder ikke for den behandling, vi udfører på grundlag af en legitim interesse eller baseret på en juridisk forpligtelse.

 

 

Meddelelse om overtrædelse (klage)

Hvis du mener, at dine personoplysninger har været udsat for et brud på persondatasikkerheden, skal du straks rapportere det til os. Du kan også underrette Datatilsynet.

 

Personlige data - børn

MSF Danmark har ikke børn som målgruppe for fundraising, kommunikation og advocacy eller rekruttering. Således indsamler MSF Danmark ikke personoplysninger om børn. Hvis du er værge og bliver opmærksom på, at dit barn har afgivet personlige data til MSF Danmark, opfordrer vi dig til at kontakte os for at kunne udøve dine rettigheder, såsom sletning eller samtykke.

 

I forbindelse med husstandsindsamlinger, hvor børn fra 11 år kan være indsamlere, registrerer vi tilmeldte børns navn, adresse, mobilnummer og fødselsdato, det sidste for at sikre, at barnet er gammelt nok til at være indsamler. Barnets data slettes, når årets husstandsindsamling er afsluttet.

 

 

Ændringer i denne politik

MSF Danmark forbeholder sig ret til at revidere denne databeskyttelsespolitik, når det er nødvendigt. Hvis vi ændrer teksten, offentliggør vi dette på vores hjemmeside. Hvis vi ændrer politikken på en måde, der afviger væsentligt fra, hvad vi oplyste, da dine personoplysninger blev indsamlet, vil vi informere dig om ændringerne og om nødvendigt bede dig om samtykke til at behandle dine personlige data.

 

Kontaktoplysninger til MSF Danmark

MSF Danmark
Strandlodsvej 44, 2.
2300 København S
Danmark
CVR 17010077

 

Hvis du har spørgsmål om vores behandling af persondata eller ønsker at modtage en kopi af de personlige data, som vi behandler om dig, kan du kontakte os på nedenstående:

 

Brev:

Læger uden Grænser
Strandlodsvej 44, 2.
DK-2300 København S
Att.: Privacy

 

E-mail:

Send en email til adressen: privacy@msf.dk

 

Telefon:

+45 39775600 (bed om at tale med den ansvarlige for persondata)