© MSF
Barnet på billedet er et af de mange børn, som vi har behandlet mod akut underernæring. Familien er flygtet fra Sudan.

Akut behov for lægehjælp i Sudan

Vold og konflikt i Sudan har sendt et allerede presset sundhedssystem helt i knæ. Hospitaler og sundhedscentre mangler personale og forsyninger, og i nogle områder fungerer de knap nok. Kampe gør det samtidig vanskeligt for store dele af befolkningen at få adgang til den sundhedshjælp, der stadig findes.

Vores teams arbejder på højtryk for at behandle sårede og sikre lægehjælp i Sudan og i landene omkring, hvor tusinder allerede er flygtet til.

Over 3 millioner mennesker er blevet tvunget til at forlade deres hjem for at redde sig selv og deres familier. Mere end 2,1 millioner af dem er internt fordrevne. Behovet for hjælp er enormt.

Din donation går direkte til vores arbejde i Sudan lige nu.

  • For 140 kr. kan vi …

    give et kit der indeholder alt hvad der skal bruges til en normal fødsel, hvor fødselshjælp ikke er tilgængeligt.

  • For 420 kr. kan vi …

    give et kirurgisk sæt, der indeholder alt hvad en kirurg har brug for til at operere patienter såret i en konflikt eller krigszone.

  • For 1.262 kr. kan vi …

    give en forbindingskasse til vores personale, så de kan rykke akut ud og forbinde sår og lindre smerter hos menesker i nød.

Læger uden Grænser i Sudan

Vi har arbejdet i Sudan siden 1979.

Vi arbejder i 11 af Sudans 18 stater, hvor vi blandt andet driver mobile klinikker, ernæringsprojekter, vaccinationskampagner, reproduktiv og mental sundhedshjælp og vand- og sanitetsstøtte.

Siden april i år har vi skruet op for vores indsats i landet for at hjælpe befolkningen under de voldsomme kampe. Vi har forsynet hospitaler og andre sundhedsfaciliteter over hele landet med medicin, ilt, vandtanke og andet akut-udstyr.

Vi fortsætter med at tilpasse og opskalere vores nødberedskab i områder, som vi kan få adgang til, for at imødekomme de mest akutte humanitære og medicinske behov.