Støt udvalgte projekter som virksomhed

Støt udvalgte projekter som virksomhed

Ved at donere til et øremærket projekt kommer I endnu tættere på projektet. Det kan I bruge overfor jeres medarbejdere samt jeres kunder og leverandører. Vi rapporterer tilbage til jer 1-2 gange om året, så I kan følge udviklingen og se, hvilken forskel jeres donation gør.

Nedenfor kan I se og læse mere om de projekter, I kan støtte

 

 

Støt børn og voksne på flugt fra Myanmar

De er flygtet fra vold og overgreb i Myanmar, men lidelserne er ikke forbi, når rohingyaer kommer til Cox Bazar og verdens største flygtningelejr. Med massive traumer og ofte uden andre ejendele end det tøj, de har på kroppen, skal de starte et nyt liv. De fleste har mistet familiemedlemmer i Myanmar eller under den hårde flugt. I lejren er børn og voksne tvunget til at bo ekstremt tæt og stuves sammen i små telte, hvor sygdomme har let ved at spredes under de uhygiejniske forhold. Situationen har udviklet sig til en humanitær katastrofe.

Vi er massivt til stede i Bangladesh og har over 2.000 læger, sygeplejersker, jordemødre, logistikere og andet relevant personale i området.

Den medicinske indsats er omfattende. Vores arbejde omfatter alt fra overvågning og behandling af smitsomme sygdomme, akutte tilfælde, fødselshjælp, konsultationer til gravide og behandling af børnesygdomme. Samtidig udbygger og tilpasser vi også vores beredskab og isolationsafsnit for at kunne dæmme op for smitsomme sygdomme ved større udbrud og epidemier.

Sygdomme spredes med stor hastighed blandt menneskene i lejren, men en anden udfordring er, at børn og voksne i Myanmar har været udelukket fra vaccinationsprogrammer. Derfor er vi også i gang med omfattende vaccinationskampagner – i december 2017 blev 350.000 børn vaccineret.

Behovet for medicinsk hjælp er enormt. Børn og voksne bor under uhygiejniske forhold, der mangler mad og rent drikkevand, og sanitetsforholdene er katastrofale. Regnsæsonen har gjort livet endnu værre med mudderskred, der ødelægger huse, sanitet og vandforsyninger.

Menneskerne i lejren lever under ekstreme forhold. Derfor er der brug for jeres støtte, så vi sammen kan give dem lægehjælp.

Det er muligt for virksomheder, der vil donere 20.000 kr. eller mere, at støtte projektet.

Udover generel information får I også en rapport 1-2 gange om året med resultaterne af vores arbejde.

Vi sørger for materiale i form af billeder og tekst til jeres platforme, så I kan kommunikere om det til jeres stakeholders.

Kontakt: Anni Kammer på ank@msf.dk eller Stina Madelaire på sma@msf.dk

Hjælp syriske børn og voksne i Libanon

Når børn og voksne på flugt fra Syrien kommer til Libanon, er der ganske lidt hjælp at få. Libanon er et af de lande, der har taget imod flest syriske flygtninge, og derfor er presset på landet enormt. Børn og voksne placeres derfor blandt andet i Shatila flygtningelejren.

Leveforholdene er elendige, og familier er tvunget til at bo i midlertidige telte, der på ingen måde kan gøre det ud for en længerevarende bolig. Manglen på lægehjælp – herunder adgang til sikre fødselsforhold og behandling af kroniske sygdomme - er det største problem. Tusinder af mennesker, som tidligere har modtaget regelmæssig medicinsk behandling i Syrien for kroniske sygdomme - blandt andet astma og diabetes - får ikke længere hjælp med store konsekvenser til følge.

Det anslås, at der er 700.000 uregistrerede og 1,3 mio. registererede syriske flygninge i Libanon.

Derfor har Læger uden Grænser arbejdet i lejren siden 2013 for at yde gratis medicinsk lægehjælp til børn og voksne.

Læger uden Grænsers sundhedscenter i Shatila giver konsultationer, medicin og opfølgning til patienter med kroniske sygdomme samt vaccinationer til patienter under 18 år. Vores kvinde-sundhedscenter yder fødselshjælp og mor-barnpleje. Vores patienter er overvejende syriske flygtninge, som ikke har adgang til nogle former for gratis lægehjælp i Libanon.

For patienter med kroniske lidelser tager vi os af at behandle svære tilfælde, mens stabile patienter henvises til andre humanitære organisationer.

Psykologisk behandling er også en del af vores medicinske aktiviteter. Et team af psykologer på det primære sundhedscenter og kvinde-klinikken i Shatila giver individuelle samtaler, gruppesessioner og andre mentale tiltag.

Donationerne til humanitære aktører i området er faldet. Det bringer et stort projekt som dette i fare for nogle af de mest udsatte mennesker, der er flygtet fra krig og har mistet alt. Også henvisning af akutte patienter til hospitalerne i området er helt afhængige af finansiel støtte, for her kræves en garanti for betaling før indlæggelse.

Et helt netværk af hospitaler er blevet iværksat af Læger uden Grænser for at kunne garantere henvisning af akutte patienter fra vores klinik. Vi har aftaler om samarbejde med FN for at kunne indlægge patienter i livsfare. Et lille netværk af private gynækologer er også oprettet som sidste udvej, hvis der ikke er andre muligheder.

Uden Læger uden Grænser står børn og voksne uden livsnødvendig lægehjælp.

Støt os, så vi sammen kan redde liv.

Det er muligt for virksomheder, der vil donere 20.000 kr. eller mere, at støtte projektet.

Udover generel information får I også en rapport 1-2 gange om året med resultaterne af vores arbejde.

Vi sørger for materiale i form af billeder og tekst til jeres platforme, så I kan kommunikere om det til jeres stakeholders.

Kontakt: Anni Kammer på ank@msf.dk eller Stina Madelaire på sma@msf.dk