Der er akut brug for din hjælp i Irak, hvor mange mennesker er fanget i konflikten. Derfor har vi indsat mobile operationsstuer (lastbiler lastet med en container indrettet som operationsstue). På den måde kan vi give livreddende kirurgi tæt på frontlinjen i Mosul.

Hjælp os med at redde liv på vores mobile operationsstuer.

Din støtte kan redde liv i Irak

Prev slide Next slide
 • Felthospital nær frontlinjen

  Felthospital nær frontlinjen

  Læger uden Grænser har oprettet et feltsygehus syd for Mosul til behandling af patienter, der er ramt af konflikten. Som på hospitalet nord for byen er målet at udføre operationer og sårbehandling - så tæt på frontlinjen som overhovedet muligt.

 • En tryggere start på livet

  En tryggere start på livet

  Læger uden Grænser har åbnet en fødeklinik i Tal Afar vest for Mosul. hvor konflikten har ramt befolkningen hårdt. For første gang i to år bliver kvinder i området scannet under graviditeten og gennemgår en mere sikker fødsel. Siden klinikken åbnede i november 2016, har MSF taget imod 540 babyer.

 • Klinik på hjul

  Klinik på hjul

  Flygtningelejrene i Hassan Cham og Khazir blev oprettet for at tage imod civile, der er flygtet fra Mosul. Irakiske styrker har iværksat et større angreb mod IS for at genvinde kontrol over byen. I disse lejre har Læger uden Grænser sat mobile klinikker op.

 • Kroniske sygdomme

  Kroniske sygdomme

  En sygeplejerske tager imod patienter på Læger uden Grænsers mobile klinik i Khazir, hvor patienter bl.a. kan få taget blod- og urinprøver. Flere af patienterne har måttet stoppe behandlingen af kroniske sygdomme på grund af konflikten og har brug for lægehjælp for at overleve.

 • Akuthjælp

  Akuthjælp

  Den humanitære krise i Irak vokser, mens kampene raser i Mosul. Læger uden Grænser har oprettet felthospitaler nord og syd for byen for at kunne behandle patienter og redde liv. Hospitalet i Qayyra har 30 senge, en alarmcentral og en operationsstue.