Ingen politik – kun nødhjælp

Ingen politik – kun nødhjælp

Læger uden Grænser er en international, humanitær organisation, der yder akut medicinsk nødhjælp over hele verden. Nødhjælpen ydes primært til mennesker, som er særligt udsatte på grund af krige, konflikter, naturkatastrofer, sult og fattigdom.

Siden Læger uden Grænser Danmark blev stiftet i 1993, har vi sendt danske frivillige ud og bidrage med medicinsk nødhjælp i verdens brændpunkter. Både dem, der har verdens bevågenhed, og dem, der er overset af de fleste.

Hvor andre ser fjender, ser vi patienter. Hvor andre ser politik, ser vi medicinske behov. Hvor andre ser uønskede personer, ser vi mennesker i nød. Ingen politik, kun nødhjælp. Altid.

Vi kan ikke gøre vores arbejde uden dig. Vi har brug for din støtte.

Vi er afhængige af private bidrag

Vi er neutrale og upartiske. Det er vi, fordi vi insisterer på at redde mennesker, der er i nød. Vi skal ofte behandle patienter i krise- og krigsområder, hvor det er svært at få adgang.

Den adgang kræver, at vi arbejder uafhængigt, og derfor modtager vi udelukkende private donationer. Vi har ingen bånd til politik. Ingen bånd til regeringer. Vi sætter handling bag ordene – ingen politik, kun nødhjælp.