Hjælp os med at give livreddende fødselshjælp i Afghanistan

Afghanistan: Hjælp kvinder og deres nyfødte børn


Afghanistan er et af de lande i verden, hvor det er farligst at være gravid, fødende og nyfødt.
På Læger uden Grænsers fødselshospital kan kvinder få hjælp til en sikrere fødsel – og deres nyfødte kan få den behandling, de har brug for.

Hjælp Læger uden Grænser med at redde liv

DIN STØTTE
REDDEr LIV

Med din støtte giver du os mulighed for at sende læger og sygeplejersker til katastrofer og kriser verden over.

Når krisen rammer, bliver vi

Det er en ekstraordinær tid i Afghanistan. Sanktioner mod landets nye politiske ledelse har skabt økonomisk krise i landet. Millioner af afghanere er afhængige af nødhjælp for at overleve. Mange hospitaler er lukket. Det offentlige sundhedspersonale har længe været uden løn og manglet det nødvendige udstyr for at kunne hjælpe.

Siden Talibans magtovertagelse har vi derfor udvidet adgangen til vores fødselshospital, så vi ikke kun tager de komplicerede sager, men tilbyder hjælp til alle kvinder, der har brug for sundhedspleje og lægehjælp, når de er gravide og skal føde. På billedet herunder tilser en af vores børnelæger en nyfødt på hospitalets afdeling for for tidligt fødte.

Foto: Oriane Zerah. Khost Hospital, Oktober 2021

Læger uden Grænsers arbejde i Afghanistan bliver gjort muligt af private donorer, og vi kan derfor fortsætte vores indsats på trods af suspenderingen af bistand fra individuelle donorlande. Det er med andre ord støtten fra mennesker som dig, der gør, at vi fortsat kan hjælpe den hårdt prøvede befolkning.

Foruden fødselshospitalet i Khost driver Læger uden Grænser bl.a. en klinik for under- og fejlernærede patienter i Herat og et behandlingsprogram for tuberkulosepatienter i Kandahar.