Dette billede indeholder en grafisk illustration af den personlige indsamling "STØT CIVILBEFOLKNINGEN I YEMEN MED LIVSVIGTIG LÆGEHJÆLP!".
Foto: Mads Køngerskov

STØT CIVILBEFOLKNINGEN I YEMEN MED LIVSVIGTIG LÆGEHJÆLP!

DKK 10.000 Mål: DKK 20.000

Ifølge FN er Yemen verdens største humanitære krise, men krisen bliver desværre ofte overset.

Landet er på hastig kurs mod den værste sultkatastrofe, verden har set i årtier. Omkring 400.000 børn under fem år er alvorligt underernærede og så svage, at de risikerer at dø inden for kort tid.

Befolkningen har desperat brug for lægehjælp og betaler en umenneskelig høj pris for den borgerkrig, der nu på syvende år hærger landet.

Derfor har jeg oprettet en øremærket indsamling, der direkte går til Læger uden Grænsers medicinske nødhjælp i Yemen.

• 24 millioner mennesker har brug for hjælp. Omkring 3.5 millioner mennesker er blevet tvunget på flugt, siden borgerkrigen brød ud i 2014, og sundhedssystemet er mere eller mindre kollapset.

• Yemen er et af verdens fattigste lande. Før krigen startede var der enorme udfordringer med underernæring og andre sygdomme relateret til fattigdom. Krigen har gjort, at alt er blevet værre, og at basale behov ikke længere kan dækkes.

• Der er et presserende behov for at styrke beskyttelsen af civilbefolkningen i landet og sikre dem langt bedre adgang til bl.a. sundhedsydelser, vand og sanitet. COVID-19-pandemien og dens konsekvenser gør situationen for befolkningen endnu vanskeligere.

Alle bidrag tæller, og går bl.a. til:
– Behandling af underernæring og børnesygdomme.
– Hjælpe gravide til sikre fødsler.
– Rent drikkevand.
– Basal lægehjælp til krigsofre og nødstedte.

* Læs mere om situationen og Læger uden Grænsers arbejde i Yemen:

– Læger uden Grænsers internationale hjemmeside: https://www.msf.org/yemen-depth

– Læger uden Grænser Danmarks hjemmeside: https://msf.dk/fra-felten/vores-laege-i-yemen-syge-mennesker-afvises-i-hospitalsdoeren-paa-grund-af-covid-19/

* Læger uden Grænser bruger 4% på administration og 13% på Fundraising (2020 tal) Du kan læse mere om den økonomiske fordeling her: https://msf.dk/oekonomi/

Tak for din støtte 🙏🏿❤️