10-03-2009VillyogAnna2009-10-03msf00web.jpg

Villy Søvndal og datter sikrer mad til over 200 underernærede spædbørn

Formand for SF, Villy Søvndal, giver sammen med sin datter Anna Sofie Rifbjerg Søvndal deres fælles præmie på 50.000 kroner fra tv-udsendelsen ’Hvem vil være Millionær’ til Læger uden Grænsers arbejde. De begrunder deres valg med, at Læger uden Grænser er i de lande og på de steder, hvor der er brug for dem.

To mandage i træk har medlem af folketinget og formand for SF, Villy Søvndal, sammen med sin 19-årige datter, Anna Sofie Rifbjerg Søvndal, svaret på spidsfindige spørgsmål fra værten Hans Pilgaard i TV2-programmet ’Hvem vil være Millionær’.

 

Far og datter kom rundt om emner som fedtprocenten i mælk, hvor fodboldklubben Everton hører hjemme og hvilken fiskeart søtungen tilhører – og de faldt af taburetterne, da de blev udfordret på antallet af farver i flag fra blandt andet Bangladesh, Vietnam og Sydkorea.

 

Der var til gengæld ingen slinger i valsen, da de to skulle beslutte hvilken humanitær organisation, som skulle have glæde af de 50.000 kroner, som anstrengelserne udløste.

 

”Vi valgte Læger uden Grænser, fordi det er en organisation, som arbejder der, hvor der er brug for det”, siger Villy Søvndal, der ligesom datteren er både glad og overrasket over at høre, at de 50.000 kroner kan betale at 222 alvorligt underernærede spædbørn bliver hjulpet med sondemad.

 

De to mødte personligt op i dag på Læger uden Grænsers kontor i København for at overrække pengene til bestyrelsesformand Søren Brix Christensen.