582_dbimage.jpg

Vietnam: Ny lungebetændelse

Verdenssundhedsorganisationen (WHO) har bedt om assistance fra Læger uden Grænser til arbejdet med at undersøge SARS – den dødelige lungebetændelse, der i februar dukkede op i Vietnam – og isolere smittede.

Tre personer fra Læger uden Grænser (MSF) er lige nu i Vietnam, og arbejder i afdelingen for tropesygdomme på Bacht Mai-hospitalet i Hanoi – tæt på det franske hospital, hvor seks ud af ti medarbejdere er blevet smittet med SARS.

Holdet består af en specialist i koordination under nødsituationer, en medarbejder fra Epicentre, MSF´s afdeling for epidemiologi (studiet af sygdomsspredning) og en specialist i ebola-isolation. Der vil senere ankomme en fjerdemand, der skal fungere som logistiker og leder af missionen.

Holdet råder over et ebola-isolationssæt, og har fundet en bygning med 100 senge og kun én indgang og udgang, hvilket gør det lettere at holde patienter isoleret. De vil desuden undervise hospitalspersonalet i at beskytte sig selv og arbejde med isolationsprocedurer. For øjeblikket ser det ud til at missionen kommer til at vare to måneders tid.

WHO har bekræftet 10 dødsfald af sygdommen, og sætter tallet af smittede på verdensplan til 306. De fleste tilfælde er i Hong Kong, Vietnam og Singapore.