16-07-2007WEBVibekeBrixSL.jpg

Udsigt til politisk flertal for dispensation til MSF

Med de konservatives støtte tegner der sig et politisk flertal i Folketinget for at give dispensation til MSF fra fireårsreglen.

– Læger uden Grænser gør en uegennyttig og grænseløs vigtig indsats i tredjeverdenslandene. Vi skal være stolte af dem og bakke dem op. Som et rigt samfund er det vores moralske pligt at hjælpe dem til at kunne hjælpe andre.
 
Sådan siger de konservatives sundhedsordfører Helle Sjelle. Hun mener, at humanitært arbejde bør få dispensation fra den fireårsregel, der er lagt op til i regeringens kommende reform af lægeuddannelsen. Reformen betyder, at yngre læger senest fire år efter endt uddannelse skal i gang med en speciallægeuddannelse, hvilket vil gå ud over mulighederne for at rekruttere læger til det humanitære arbejde. 
 
Hun vil bede indenrigs- og sundhedsministeren om at revurdere sine krav.
– Lars Løkke Rasmussen bør genoverveje sin beslutning. Nok har vi lægemangel i Danmark, men det er trods alt intet i forhold til de lande, hvor Læger uden Grænser yder en indsats. I en situation som denne bør vi sætte egne problemer i forhold til andres, siger hun på de konservatives hjemmeside. 
 
Dermed tegner der sig et politisk flertal i Folketinget for at give dispensation til Læger uden Grænser (MSF). Ud over Det Konservative Folkeparti er der også støtte fra fra De Radikale, Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten.


 


Det er Vibeke Brix Christensen, læge og bestyrelsesmedlem i MSF, rigtig glad for.


– Det er jeg utroligt glad for at høre. Vi sender hvert år læger ud, som oplærer lokale dér, hvor de arbejder. På den måde redder hver læge mange liv. Personligt er jeg ikke i tvivl om, at jeg på mine tre opgaver for MSF har reddet flere menneskeliv, end jeg kommer til i resten af min karriere herhjemme, siger hun./bt