1284_low_10659.jpg

Tv-program om MSF-læge genudsendes

Det populære tv-program Lægens Bord på DR1 genudsender torsdag den 2. september dokumentar-udsendelsen om den danske narkoselæge Vibeke Brix Christensens humanitære arbejde i Sierra Leone.

 

Et dansk tv-hold fulgte i 2002 den danske narkoselæge Vibeke Brix Christensen under hendes arbejde som frivillig for Læger uden Grænser (MSF) i Sierra Leone. Det kom der et interessant og bevægende doku-
mentar-program ud af, der nu kan genses på DR1 på torsdag kl. 19:30.

I Sierra Leone arbejdede Vibeke 6 måneder i træk på 24-timers vagter med kun 2 fridage hver 6. uge. Det var hårdt for hende, men som hun selv siger :" Jeg har aldrig knoklet så meget, set så dramatiske ting og stået med så mange liv i mine hænder og jeg har aldrig smilet så meget som jeg før her".

Efter Vibeke Brix Christensen kom hjem fra Sierra Leone, begyndte hun at nyuddanne sig til børnelæge. Hun har desuden været i Afghanistan for MSF, og venter lige nu på at blive udsendt til MSFs nødhjælpsprojekter i den katastrofe-ramte Darfur-region i det vestlige Sudan.

Som optakt til genudsendelsen kan du her se videoen med Vibeke Brix Christensens rørende beretning om drengen Sulai fra Sierra Leone, der har mistet sine forældre, og som selv er blevet groft mishandlet. (Videoen er desværre ikke længere tilgængelig.)