Mange indsamlere var på gaden søndag den 29. maj for at samle ind til Læger uden Grænsers landsindsamling

Tusind tak for hjælpen til vores landsindsamling

Læger uden Grænser har søndag afholdt sin første landsindsamling. Cirka 4500 indsamlere gik på gaden for at hjælpe vores patienter i verdens brændpunkter. 

Tusindvis af børn og voksne trak søndag i en hvid lægekittel og stemte dørklokker for at samle ind til Læger uden Grænser.

 

Det var første gang nogensinde, at vi stod bag en landsindsamling og ved fælles hjælp samlede vores indsamlere godt fem millioner kroner ind. Det er vi meget taknemmelige for.

 

Over hele landet blev danskere mødt af indsamlere i alle aldre, der var med til sprede vores budskab om, at alle har ret til lægehjælp – uanset hvem de er, hvor de kommer fra, hvad de tror på, eller hvad de drømmer om.

 

Selvom vi havde nogle begyndervanskeligheder, så er vi takket være jeres gode energi og engagement nået mere end godt i mål.

 

Tusind tak for den uvurderlige indsats, I har gjort for Læger uden Grænser og for vores patienter. Vi ved, at mange liv vil blive reddet på grund af jeres indsats.

 

Vi håber, du vil være med, når det går løs igen næste år (28. maj 2017).

 

Så langt rækker din støtte

  • For 90 kroner kan vi behandle 15 voksne personer for malaria
  • For 150 kroner kan vi betale 3,5 times løn til en kirurg eller jordemoder
  • For 375 kroner kan vi med et hjemmefødselskit sikre fem mødre en steril og sikker hjemmefødsel. 

 

Vi har lavet et lille video fra dagen, som man kan se herunder
 

 

 

Mange samlede ind med deres børn til landsindsamlingen. Her er nogle af de billeder, danskerne har delt på de sociale medier med #lægeforendag: