Et barn behandles for svære brandsår. Fremover bliver det endnu mere vanskeligt at få adgang til behandling i Aleppo, Syrien.

Syrien: Bomber lukker det største hospital i Aleppo

Ca. 400.000 mennesker i Aleppo må søge lægehjælp andre steder efter voldsomme luftangreb på al Sakhour Hospital. Nu er der kun ét hospital tilbage i området. 

Livet bliver hele tiden værre for civilbefolkningen i Aleppo i Syrien. Civile mål bliver bombet i stor stil, og nu er det ene af områdets to hospitaler blevet tvunget til at lukke ned. De sidste to måneder har luftangreb betydet massive bombardementer, og efter at være blevet ramt to dage i træk, stopper al Sakhour Hospital nu alle aktiviteter. 

 

Usikker fremtid

Hospitalet udførte livreddende operationer, og alene i marts måned blev 2.444 patienter indlagt, og personalet opererede over 300. Nu er alt arbejde indstillet. Det er usikkert, om hospitalet nogensinde vil åbne igen. Personalet er ved at få et overblik over de store skader, der er sket på hospitalsbygningerne efter bombardementerne.

 

Vi har sørget for at levere store mængder medicin til hospitalet indtil nu.  
Vi vil forsøge at hjælpe hospitalet i Aleppo så vidt, det er muligt, når hospitalets ledelse har besluttet, hvad der er behov for, og om det er muligt at genåbne. Det er ikke første gang, at al Sakhour Hospital i Aleppo har måttet lukke. I juni 2014 var det lukket i flere uger, da bomber ødelagde store dele af bygningerne.

 

Også andre medicinske faciliteter er blevet ramt. En klinik har været lukket siden 17. april. Fire dage før blev en ambulance mål for et luftangreb, der dræbte chaufføren, tre medicinske ansatte og en civil. Seks civile blev såret. 

 

Civile rammes

Siden slutningen af 2013 har der været massive luftangreb i Aleppo by. Beboelsesområder, markeder, bus-holdepladser, skoler og medicinske faciliteter er blevet mål for luftangreb og tøndebomber. Vi frygter, at kamphandlingernes tydelige eskalation i Aleppo og Idlib regionen også vil føre til en stigning i tab af civile liv og ødelæggelser på beboelsesområder med hospitaler og medicinske faciliteter som mål. Og det vil føre til endnu flere lidelser for den syriske befolkning, som allerede lider ufatteligt.

 

Tøndebomber bruges i høj grad i krigen i Syrien og har en forfærdelig effekt på de mennesker, som de rammer. Når de detonerer, spredes tusindvis af små metalstykker i alle retninger, og de lemlæster deres ofre.

 

Vi driver seks medicinske faciliteter inde i Syrien og giver direkte støtte til mere end 100 klinikker, sundhedsposter og felthospitaler. Vi behandler også patienter, som er flygtet fra Syrien til Jordan, Libanon og Irak.