Sådan hjælper vi omkring Middelhavet

Ikke siden 2. Verdenskrig har så mange mennesker været på flugt og aldrig har Europas grænser været så lukket. Næsten 60 millioner mennesker er på flugt, og tallet ser ud til at stige. 

Den hårde og livsfarlige flugt giver både psykiske og fysiske ar, i form af blandt andet post-traumatisk stress, brandsår og dehydrering.

Derfor hjælper vi de mennesker, der flygter fra deres hjem og dagligdag og måske også mister kontakten til familiemedlemmer i et desperat forsøg på at komme i sikkerhed.

 

Sicilien

På Sicilien arbejder vi i modtagelsescentrene i Pozzallo og Ragusa-provinsen i samarbejde med de italienske myndigheder. Her giver vi lægehjælp til indvandrere, asylansøgere og flygtninge, når de ankommer og under deres ophold. Vi er også begyndt at yde psykisk førstehjælp til overlevende fra traumatiske oplevelser under flugten over Middelhavet. Et hold bestående af kulturformidlere og en psykolog er klar til at blive udsendt til forskellige havne i Italien inden for 72 timer, og de har indtil videre haft 18 konsultationer.

Mellem februar og marts 2015 har vi i Pozzallo behandlet 1.915 personer.

 

Grækenland

Vi yder lægehjælp og distribuerer nødhjælp til flygtninge, der ankommer til Dodekaneserne. Siden begyndelsen af 2015 har vores hold været vidne til en enorm stigning i antallet af flygtninge. På Kos identificerer vi i øjeblikket de mest sårbare grupper, som gravide kvinder og mindreårige, og yder lægekonsultationer. Fra midten af ​​marts til start juni 2015 har vi udført 1.535 konsultationer og har uddelt mere end 9.000 hygiejne-produkter som sæbe, kamme, tandbørster og håndklæder og har udleveret mere end 2.400 soveposer og tæpper. Vi vil også påbegynde mobile klinikker omkring Dodekaneserne og sejle til de mindre øer, hvor mennesker ankommer fra Tyrkiet.

 

I Idomeni har vi mobile klinikker og distribuerer nødhjælp.

 

I Athen haft et samarbejde med to græske organisationer, hvor vi har tilbudt behandling til 110 ofre for tortur.

 

Serbien

Vi kører med mobile klinikker og distribueret nødhjælp til migranter, asylansøgere og flygtninge i Subotica nær den ungarske grænse. Vi har også startet mobile klinikker i Beograd, hvor et stigende antal flygtninge kommer til.

 

Indtil den 31. maj har vi i alt udført 1.517 konsultationer i Serbien. Hovedparten af ​​de mennesker vi hjælper er i transit til Nordeuropa, og har meget dårlige levevilkår og modtager meget begrænset hjælp.

 

I øjeblikket har vi tre både på Middelhavet, MY Phoenix (i samarbejde med MOAS), Bourbon Argos og Dignity I, der redder bådflygtninge i faldefærdige skibe, der er i farezonen for at forlise.