I bogen "Øjenvidnerne" fortæller ni danskere åbenhjertigt om at arbejde i nogle af verdens brændpunkter for Læger uden Grænser.

Øjenvidnerne – ni læger uden grænser fortæller

Ny bog om Læger uden Grænser

De gør det ikke for at blive berømte. De gør det ikke for pengenes skyld.

I ny bog fortæller ni danskere åbenhjertigt om at arbejde i nogle af verdens brændpunkter for Læger uden Grænser. Historierne er fyldt med beskrivelser af farlige situationer, besværlige kulturforskelle og livsbekræftende oplevelser. Læs bl.a. om kirurgiske operationer i lommelygtens skær, samarbejde med kalishnikov-bevæbnede klankrigere og evakueringer fra krig.

Selvom alle historier foregår i lande, der er plaget af fattigdom, sult og nød, viser bogen, at selv en lille indsats kan gøre livet bedre for mange mennesker i den 3. verden.

Udgivelsen markeres ved en overrækkelse af bogen til Hans Kongelige Højhed Prins Henrik ved en reception 1. april, 2003 kl. 16-18 i Domus Medica, Kristianiagade 12, 2100 København Ø. Begivenheden er åben for pressen.

Bogen markerer også, at det er 10 år siden den danske afdeling af Læger uden Grænser blev stiftet.
Læs bl.a. om Afghanistan, Congo, Sierra Leone og Somalia.

Du kan købe bogen gennem Læger uden Grænser her
Forfatterne og redaktionen har givet deres bidrag frit og kvit. Forlaget får kun dækket trykkeomkostningerne. Overskuddet går ubeskåret til felten.