Ny formand hos Læger uden Grænser

Læger uden Grænsers generalforsamling har lørdag den 7. oktober valgt ny bestyrelse og ny formand for den danske afdeling. Bestyrelsen har udpeget den 33 årige læge Søren Brix Christensen som formand. Han afløser læge Jens Hillingsø, der ifølge vedtægterne skulle træde tilbage efter 7 år på formandsposten.

Viljen til forandring og til aktiv handling ligger Søren Brix meget på sinde:

Gennem vores frivilligt udsendte har vi mulighed for og pligt til at skabe opmærksomhed på verdens glemte befolkninger. Med aktiv handling i verdens nødområder og med ord i vores hjemlande er vi parate til at tage de svages parti og forsvare deres ret til sundhed og til beskyttelse af deres rettigheder som mennesker, siger Søren Brix.

Søren Brix Christensen har været udsendt til Sydsudan med Læger uden Grænser i 1996-97, og i 1999 til Mozambique. Han har været bestyrelsesmedlem siden 1998. Søren Brix Christensen er fra Varde, og har p.t. bopæl i Klampenborg ved København. Han arbejder i dag som børnelæge på Gentofte Amtssygehus og vil i midten af 2001 blive færdiguddannet som speciallæge i almen medicin.

Læger uden Grænsers bestyrelse

· Søren Brix Christensen, formand

· Camilla Bredholt, stifter af Læger uden Grænser i Danmark

· Gitte Hesthaven Jørgensen, læge

· Torben Bruhn, læge

· Christian Høyer, stud. Med

· Marie Nørredam, stud. med

· Tina Hvitsted, suppleant, cand. mag

· Hanne Würtz, suppleant, sygeplejerske

· Jesper H. L. Jørgensen, suppleant, sygeplejerske

· Dick van der Tak, Holland, internationalt medlem

· William Bourgeois, Belgien, internationalt medlem.

Citater af Søren Brix Christensen

Humanisme er ikke et vidundermiddel mod krig og uretfærdighed. Det er det folkelige svar på mangelfulde politiske processer. At være humanitær handler i bund og grund om èn ting: at et individ rækker ud efter et andet og skaber et humanitært rum omkring den enkelte midt i en unormal situation.

Så længe kameraernes lys er ledestjerne, er menneskeværd og menneskelig lidelse ikke ligeværdig kloden rundt. I mediernes ofte endimensionelle lys har de humanitære organisationer – med ord og handling – forpligtelse til at være de oversete og glemtes advokat og bringe deres historie på dagsordenen.

Konflikter opstår hvor den politisk vilje har fejlet. Vi ser det som en af vores opgaver at holde politikere og magthavere til ilden, mens vi venter på de langsigtede politiske løsninger. Men vi kan kun gøre dette gennem et nuanceret billede af verden. Med dette billede kan vi fokusere på de værdigt trængende. Ikke belyst udfra en skæv kameravinkel men udfra en troværdig humanitær vurdering.