Ny formand for Læger uden Grænser

Læger uden Grænsers generalforsamling har fredag valgt ny bestyrelse. Den danske afdeling har fået en ny formand.

Heidi Christensen er blevet valgt som ny formand for Læger uden Grænser.

 

Hun afløser Cheme Andersen, som har siddet på posten siden 2014, men han fortsætter stadig i bestyrelsen.

 

39-årige Heidi Christensen er uddannet læge fra Københavns Universitet i 2006. Hun har været udsendt med Læger uden Grænser flere gange til verdens brændpunkter – blandt andet i Indien, Pakistan, Sydsudan og Afghanistan. Siden 2014 har hun været en del af bestyrelsen.

 

Heidi Christensen vil kæmpe for, at Læger uden Grænser fortsat kan yde hjælp til de mange ude i verden, der ellers ikke har adgang til behandling.

 

Krigen i Syrien og mennesker på flugt mod Europa fylder meget i mediebilledet og derfor også i danskernes bevidsthed. Men det ændrer ikke på det faktum, at der stadig er voldsom brug for Læger uden Grænsers hjælp andre steder i verden.

 

”Vi skal huske alle de glemte kriser i for eksempel Kenya, Myanmar og andre steder, hvor der er brug for lægehjælp, ” siger Heidi Christensen.

 

Læger uden Grænser skal også gå mere i dialog med og udfordre den danske regering og det danske samfund – for eksempel når der er brug for et hurtigt internationalt beredskab til at løse en akut krise.

 

”Vi skal skubbe mere på i Danmark. Jeg tror på, at Danmark kan være med til at løse de humanitære problemer ude i verden, ” siger Heidi Christensen.

 

Siden februar har hun været udsendt til Grækenland, og hun er netop kommet hjem fra arbejdet med mennesker på flugt. Hun har set, hvordan mænd, kvinder og børn sætter livet på spil, når de forsøger at nå Europa i en gummibåd.

 

”Folk er desperate. Vi har set højgravide kvinder, der gik i fødsel, så snart de nåede kysten på den græske ø Lesbos. Det, der rør mig mest, er, at ens eget land ikke er med til at løse denne krise, ” siger Heidi Christensen.

 

Heidi Christensen arbejder til dagligt på Slagelse Sygehus, hvor hun er ved at uddanne sig til kirurg.

 

Her er Læger uden Grænsers nye bestyrelse:

  • Heidi Christensen, læge, formand
  • Sohur Mire, læge, næstformand
  • Cheme Andersen, læge
  • Mads Geisler, læge
  • Anders Bæhring, logistiker
  • Mauro Lucardi, arkitekt

 

  • Nina Kjærgaard, cand. mag. engelsk og kommunikation, suppleant
  • Kristoffer Vogler, læge, suppleant