13-06-20072811_DSC_0283.jpg

Ny direktør i Læger uden Grænser

Læger uden Grænser i Danmark får ny direktør. Tidligere informationschef i organisationen, Michael Gylling Nielsen, afløser den 15. marts 2007 Philip Clarke, som har siddet otte et halvt år på posten.

48-årige Michael G. Nielsen er netop hjemvendt efter otte måneder som chef for Læger uden Grænsers hiv/aids-programmer i Zimbabwe. Han fungerede fra 2003 til 2006 som informationschef på det danske kontor.

Som direktør vil han fortsat tage kampen op mod nogle af verdens største humanitære katastrofer. Blandt andet aids-pandemien, de akutte natur- og menneskeskabte katastrofer, vold og seksuelle overgreb mod kvinder samt sult og underernæring.

– Læger uden Grænser har en lang tradition for at hjælpe dem, der virkelig har behov og for at kæmpe mod uretfærdighed i verden. Jeg har set det på vores projekter rundt om i verden og selv arbejdet for det i Zimbabwe. Jeg glæder mig nu over at kunne fortsætte med at yde en indsats for de svageste fra et andet perspektiv, siger Michael G. Nielsen.

Han anser det som også som en af sine vigtigste opgaver som ny direktør at fastholde og udnytte MSF´s professionalisme, integritet og troværdighed til at øge støtten til organisationens internationale humanitære arbejde og til at skaffe flere folk til felten.

– Hele fundamentet for MSF´s humanitære arbejde er de udsendte i felten og de nationalt ansatte. I Danmark skal vi målrettet arbejdet på at øge antallet af udsendte, siger han.

Michael G. Nielsen har en lang international ngo-baggrund blandt andet i Greenpeace og har tidligere arbejdet i længere perioder i England, Rusland og Italien. Foruden Greenpeace har Michael G. Nielsen også været ansat i Kommunernes Landsforening og i Italien i den private, non-profit fond Third Millenium Foundation.


/bt