Læger uden Grænser behandler underernærede børn i Somalia.

Nu vender vi tilbage til Somalia

Efter en række voldsomme angreb på vores medarbejdere lukkede vi i 2013 alle vores projekter i Somalia. Men nu er vi så småt begyndt at redde liv i det konfliktramte land igen.

Læger uden Grænser er efter næsten fire års fravær tilbage i Somalia for at behandle patienter.

 

Vi støtter Mudug Regional Hospital i landets Puntland-region i samarbejde med Somalias sundhedsministerium. I maj begyndte vi at hjælpe hospitalets afdeling for underernærede patienter, og i juni udvidede vi vores støtte til også at omfatte børneafdelingen.

 

Vi har allerede behandlet knap 349 børn under fem år for alvorlig og livstruende underernæring, mens  201 børn er blevet indlagt i isolation og behandlet for mæslinger. Siden begyndelsen af juni har vi stået for 2.297 konsultationer i børneafdelingen.  

 

Nødhjælpsarbejdere er ikke et mål

For knap fire år siden måtte vi forlade Somalia efter en række ekstreme angreb på vores ansatte i landet.

 

Siden da har vi løbende overvåget sikkerhedssituationen og talt med de relevante myndigheder for at finde ud af, om det igen ville være muligt og sikkert for os at arbejde i landet.

 

Vi må igen understrege, at alle parter i konflikten må respektere sikkerheden for humanitære nødhjælpsarbejdere, som sætter deres liv på spil for at hjælpe befolkningen i Somalia.

 

Vores arbejde i Somalia begynder i et begrænset omfang, da vi stadig er påpasselige pga. vores oplevelser i 2013.