MSB860.jpg

Lions Club giver halv million til Syriske flygtninge

Danske Lions Klubbers Katastrofehjælp støtter projekt i Irbid-provinsen i Jordan for mødre og børn på flugt fra borgerkrigen i Syrien.

Flere end 500.000 syrere er flygtet til Jordan og 120.000 af dem bor i den store flygtningelejr Zaatari i den nordlige del af landet. Mange syriske flygtninge befinder sig uden for lejren i Irbid-provinsen. Her lever de en udsat tilværelse uden adgang til livsvigtige sundhedsydelser og lægehjælp, fordi det jordanske sundhedssystem er overbelastet.
 
Læger Uden Grænser har åbnet en pædiatrisk klinik og en sengeafdeling, en barselsafdeling og neonatal-afdeling samt en mor-barn klinik for at dække behov relateret til gravide kvinder og børn. Klinikken er afgørende for at forhindre og mindske dødeligheden blandt gravide og børn.
 
”Der er et enormt behov for hjælp til ofrene for borgerkrigen i Syrien.  Vi er meget taknemmelige for støtten fra Lions Club, som kommer til at gøre en stor forskel for de syriske flygtninge i Jordan,” siger Michael Gylling Nielsen, direktør i Læger uden Grænser.
 
Danske Lions Klubbers Katastrofehjælp har flere gang tidligere støtte Læger uden Grænsers nødhjælpsarbejde i katastrofer og konflikter, blandt andet til Kenya, Haiti og Myanmar.