default.jpg

Læger uden Grænsers formand fylder 40 år

Læger uden Grænsers formand Jesper H.L. Jørgensen fylder 40 år i dag. Læs hvordan en nattevagt på Hvidovre Hospital udstak kursen for et arbejde med medicinsk nødhjælp i verdens brændpunkter.

Jesper H.L. Jørgensen er oprindelig oversergent, men blev siden sygeplejerske for at forfølge en drøm om at udføre humanitært arbejde. Og da han på en nattevagt på skadestuen på Hvidovre Hospital over for den vagthavende læge luftede sine drømme om at komme til udlandet, blev hans kurs for alvor stukket ud. Lægen var nemlig identisk med den daværende formand for Læger uden Grænser i Danmark, Jens Hillingsøe.

 

Efter en periode som frivillig på organisationens kontor i København, kaldte hans første udsendelse, der bragte ham til Sibirien. Her behandlede han tuberkulosepatienter i et fængsel. Senere fik han ansvar for en stor flygtningelejr på det krigshærgede Balkan, hvor han også oplevede kortvarigt at blive taget som gidsel.  Omkring årtusindskiftet tilbragte han næsten et år som nødhjælpskoordinator i Mazar-e Sharif i det nordlige Afghanistan, efterfulgt af opgaver i Somalia og Sydsudan.

 

Jesper H.L. Jørgensen er opvokset i Bruxelles og Frederikssund og har siden sin tid ved Gardehusarregimentet i Næstved været optaget af pædagogik og ledelse. Han er fascineret af kunsten at inspirere og motivere mennesker til at yde deres bedste.

 

I 2001 blev han chef for Læger uden Grænsers HR-afdeling – et job, der bragte ham til lande som Malawi, Mozambique, Indien og Brasilien – før han seks år senere blev ansat i en international HR-stilling i den danske men internationalt orienterede virksomhed NNIT, der blandt andet tilbyder rådgivning om og udvikling af it-løsninger.

 

Jesper H.L. Jørgensen har været formand for Læger uden Grænser siden 2009. Han bor med hustruen Pia og parrets tre børn i et bofællesskab nær Roskilde. Fritiden bliver udover det ulønnede hverv som formand for Læger uden Grænser brugt på lange løbeture og – efter eget udsagn – at lave avanceret mad med og til vennerne.