Skuespillerne Henning Valin Jakobsen og Lars Ranthe under optagelserne af tv-serien Sommer på Læger uden Grænsers kontor. Foto: © Mikkel Dalum / Læger uden Grænser
© Sune Juul-Sørensen/Læger uden

Læger uden Grænser vender tilbage til skærmen

Fra på søndag og de næste 9 uger sender DR1 TV-serien ’Sommer’, som blandt andet handler om lægen Jacob Sommer, der er udsendt med Læger uden Grænser.

I 2008 lagde familien Sommer gaderne øde søndag efter søndag med næsten to millioner seere og fra den 9. marts genudsender DR1 dramaserien om familien fra Frederiksværk. Blandt hovedpersonerne er lægen Jacob Sommer, spillet af skuespiller Lars Ranthe, der er udsendt med Læger uden Grænser til Malawi, når han ikke er hjemme og tage sig af sin syge far. I de andre hovedroller er blandt andet Marie Louise Wille, Jesper Langberg og Lisbet Dahl.
 

Virkelighedens Jacob Sommer

Læger uden Grænsers tidligere formand Søren Brix Christensen fungerede som inspiration og sparringspartner i forbindelse med, at serien blev skrevet. Holdet bag Sommer ønskede at skabe en virkelighedstro fortælling, selvom der selvfølgelig er tale om fiktion. 
 
Da serien blev lavet overvejede holdet bag at lave optagelserne fra Læger uden Grænsers kontor i et studie, men efter at have besøgt det rigtige kontor, valgte de at optage en del af serien i de rigtige rammer på kontoret i København.
 

Almindelige mennesker, med et ualmindeligt job

Selv om det er fiktion, har Sommer været med til at gøre Læger uden Grænser mere kendt blandt danskerne.
 
”Den har betydet rigtig meget for os. Nogle gange kan vores arbejde godt virke langt væk for danskerne. Sommer var med til at bringe det ind i stuerne, og vise at vores udsendte er helt almindelige mennesker, der bare har et ualmindeligt job,” siger Anne Larsen, fundraisingdirektør i Læger uden Grænser.
 
Følg med i Sommer fra på søndag den 9. marts på DR1 kl. 20.00