13-09-20092009-09-12msf-bestyrelse03_250x178.jpg

Læger uden Grænser vælger ny formand

Den 38-årige sygeplejerske Jesper H.L. Jørgensen er valgt som ny formand for den danske afdeling af Læger uden Grænser (MSF) og afløser dermed formand de seneste ni år, speciallæge Søren Brix Christensen.

Jesper H.L. Jørgensen blev i forbindelse med Læger uden Grænsers generalforsamling i weekenden valgt som ny formand for den medicinske nødhjælpsorganisations danske afdeling. 


 


Jesper H.L. Jørgensen har i mange år været tilknyttet  Læger uden Grænser og har derfor et dybt kendskab til organisationens arbejde.


 


Han har været udsendt som sygeplejerske til Afghanistan, Rusland (Sibirien), Somalia, Sydsudan og Albanien, og han har løst rekrutterings- og personaleadministrative opgaver for Læger uden Grænser i Malawi, Mozambique, Indien og Brasilien.


 


I seks år har Jesper H.L. Jørgensen arbejdet som rekrutterings- og udsendelseschef på Læger uden Grænsers danske kontor, og han har i flere omgange været valgt til organisationens bestyrelse.


 


Jesper H.L. Jørgensen modtog i 2001 den hæderfulde Florence Nightingale-medalje for sit arbejde med at behandle tuberkulose-patienter i russiske fængsler.


 


Udover hvervet som ulønnet formand for Læger uden Grænser er Jesper H.L. Jørgensen international HR-konsulent i NNIT, gift og far til tre børn.


 


Til bestyrelsen blev valgt læge Jonas Torp-Ohlsen, jordemoder Thilde Knudsen, sygeplejerske Birthe Roelsgaard, læge Christian Fabiansen og sygeplejerske Anita Arslan.


 


Den samlede bestyrelsen består af:


Jesper Jørgensen, sygeplejerske, formand
Vibeke Brix Christensen, læge
Jonas Torp-Ohlsen, læge
Thilde Knudsen, jordemoder
Birthe Roelsgaard, sygeplejerske
Christian Fabiansen, læge (suppleant)
Anita Arslan, sygeplejerske (suppleant)
Morten Olesen, historiker (suppleant).
Mauro Lucardi, arkitekt 
Erwin van’t Land, kommunikationschef (internationalt medlem)
Vanessa van Schoor, medicinsk antropolog (internationalt medlem)/mdo